NIKEL ULJE PROTIV BORA

by - 10:30:00

Ulje za okoloočno područje

fairynona


Njega kože prirodnom kozmetikom za mene je uvijek bila jedna od dražih rutina. Veoma često pravim prirodne maske za lice i za kosu i na taj način priuštim koži i kosi trenutak opuštanja. 
Prirodna sredstva bez hemijskih i sintetičkih dodataka su u svakom slučaju zdravija i bolja, iako je njihov učinak dugotrajniji.
Bezbroj puta sam se uvjerila u kvalitetu mnogobrojnih ulja i uvijek rado probam nešto novo.

U proteklom periodu sam dosta pažnje posvetila čitanju i upoznavanju sa raznoraznim proizvodima koji su predstavljeni kao prirodna kozmetika. Tako sam naišla na Nikel kozmetiku i putem interneta se upoznala sa njenim karakteristikama.
Nikel predstavlja prirodnu kozmetiku koja potiče iz Hrvatske. Suština proizvoda bazirana je na vlastitim farmaceutskim receptima i u potpunosti prirodnim sastojcima. Imaju raznovrsnu ponudu proizvoda za njegu kože, lica i kose.
Ono što je privuklo moju pažnju jeste ulje za njegu okoloočnog područja. Koža oko očiju zahtjeva posebnu njegu jer je jako tanka te sadrži manje masnoće u odnosu na ostale dijelove lica. Uzevši u obzir te činjenice, u proteklih pet godina obavezno svako jutro i večer njegujem okoloočne dijelove.
Do sada sam uglavnom koristila kreme, te povremeno ulje ploda divlje ruže, ali nikada se nisam susrela sa uljem koje je isključivo za taj dio lica. 
Kada sam ugledala Nikel ulje za okoloočno područje protiv bora, morala sam ga imati. Odamah sam ga naručila i željno iščekivala.


fairynona

Drage moje čitateljice ovo je jedan divan proizvod i jako mi je žao što ga nisam prije probala. Proizvod koji me očara i impresionira već na prvi utisak moram izdvojiti od ostalih, a to je upravo ovo ulje.

Ovo čarobno ulje dolazi u maloj staklenoj bočici u količini od 10 ml. Bočica je tamno smeđe boje, ali obzirom da je staklena uočljiva je količina ulja u njoj, tako da ćete uvijek znati koliko proizvoda je ostalo. Smještena u kartonsku kutiju na kojoj se nalaze osnovne informacije o proizvodu. Unutar kutije nalazi se i mali certifikat koji predstavlja ovu kozmetiku. Ovakva pakovanja su tipična za ljekarne i na prvi pogled ne izgleda kao kozmetički proizvod iako mu je to namjena.
U narednim slikama možete detaljnije vidjeti ambalažu.


fairynona


fairynona


fairynona

fairynona

fairynona

fairynona

fairynona

fairynona

Za početak ću vam napisati Nikelov opis ulja koji je mene osvojio.

Nikel kaže: "Ulje oko očiju višestruko jača djelovanje kreme, dubinski vlaži i hrani, izglađuje bore i borice, umiruje.
- ublažava bore i borice, odgađa njihov nastanak
- briše znakove umora
- podmlađuje
- pojačava djelovanje kreme "

Ove riječi obećavaju mnogo toga i upravo ovakav opis skreće pažnju na sebe i izaziva zainteresiranost.

Ključni sastojci ovog proizvoda su: jojoba, pasiflora, divlja ruža te vitamin E. O učincima ulja divlje ruže sam već pisala (ovdje), a ovi ostali sastojci također za sobom imaju veoma lijepe priče, tako da je ovo idealan koktel prirodnih ulja.
Samo ulje je tekuće uljane teksture i ima blago žućkastu boju. Pored toga ima i blagi miris koji mi je teško opisati, ali mogu reći da možete preko mirisa vidjeti da je riječ o mješavini ulja.

Kada sam ja upitanju moram naglasiti da nemam izražene podočnjake, i imam ih samo ponekad kada sam bolesna ili umorna. Sitne borice imam iako nisu mnogo primjetne jer se zaista trudim da barem odgodim njihov nastanak ili u konačnici spriječim. Svakodnevno se šminkam i uprkos svemu tome nanosim korektor na lice. Svjesna sam da on dodatno isušuje taj osjetljivi dio lica, ali eto strastveni sam ljubitelj jače šminke pa ne mogu nikako da to izostavim.
Lice nam je jednostavno očistit pomoću raznih maski, pilinga ili kremica, ali u svemu tome izostavljamo dio oko očiju. Što je sa njim, sa najosjetljivijim dijelom lica i čime ćemo njega njegovati izuzev nanošenja krema?
Nekako sam uvijek mislila daj taj dio lica dobije najmanje njege. Kada sam prvi put probala ovo ulje imala sam potpuno drugačije mišljenje o svemu tome. Nanijela sam kremu na lice izostavši okoloočno područje, na koje sam potom nanijela ulje. Prvi put sam znala da sada nije izostavljeno okoloočno područje jer nanosim upravo ulje koje je namjenjeno njezi tog područja lica.

Nije potrebna velika količina ulja, dovoljno je da samo okrenete bočicu držajući prst na otvoru i tu količinu lagano utapkajte ispod očiju. Budući da je ovo uljana tekućina, tapkanje prstima je najbolji način da ga fino razmažete. Pri tome vodite računa da ne dodirujete rubove oka da ne biste imali zamagljen pogled. Ukoliko se to i desi oči vam neće suziti, niti biti crvene. Potrebno je nekih pola sata da se ulje u potpunosti upije i onda možete vidjeti kako sve u konačnici izgleda.

Ono što sam ja osobno primjetila jeste da mi je područje oko očiju prije svega nježnije na dodir i nije suho, a to je ono nabitnije. Pored toga, sitne borice su manje izražene i dijelovi ispod oka su posvjetljeni. Kada sam baš iscrpljena od rada i nemam mnogo vremena da se naspavam i odmorim, upotrebom ovog ulja umor koji je vidljiv na podočnjacima nije mnogo primjetan. Vjerovali ili ne, ali zaista ukloni znakove umora jer doslovno "ispegla" i posvjetli područje oko očiju.

Na slici možete vidjeti kako izgleda područje oko očiju prije i poslije ulja.

fairynona

fairynona

Pokušala sam vam slikovito pokazati rezultate koje sam ja primjetila prilikom upotrebe ovog ulja. Budući da je ujutro najbolja svjetlost a ja uglavnom svako jutro žurim na posao, morala sam čekati slobodne dane da bi sve to lijepo slikala i predstavila :)

Ulje sam koristila konstantno mjesec dana svako jutro i večer i nastavit ću jer sam prezadovoljna učincima. Prilikom upotrebe ulja primjetila sam da je sama njega mnogo bolja u večernjim satima, jer tada ne nanosim šminku i tokom noći samo ulje se nalazi na koži. Za razliku od noći ni dan nije ništa manje bitan, jer sam odmah ujutro nanosila ulje kako bi pripremila taj dio lica za šminku. Moram spomenuti da se ulje sa korektorom odlično uklopilo. Nisam primjetila da se korektor nakuplja u sitnim boricama, niti da se usljed ulja ne može istaknuti. 

Nikel ulje možete koristit samostalno ili u kombinaciji sa kremom. Ja sam ga koristila na oba načina. Ukoliko koristite kremu, potrebno je sačekati otprilike sat vremena da se ulje u potpunosti upije, i onda možete nanijeti kremu. 


fairynona

Odavno me nije ništa očaralo kao ovaj proizvod. Imam želju probati i kreme iz ove kolekcije, tako da ću sigurno uskoro pisati i o nekoj kremici :)
Nadam se da sam vam barem malim dijelom približa ovo čarobno ulje podijelivši svoje utiske putem ovog posta :)

Ulje sam naručila putem interneta, pošto ga nema u prodaji u okolini Tuzle. Djevojke sa kojima sam ostvarila komunikaciju su veoma prijatne i ljubazne. Ulje su mi poslale pouzećem i stiglo je za dva dana. Cijena ulja je 19KM.

Ostavit ću vam link njihove stranice ukoliko želite detaljnije upoznati Nikel i njegove učinke, te razonvrsne proizvode.
Nikel: http: http://www.nikel.com.hr/

Koristite li vi Nikel proizvode? 
Što mislite o ovom ulju?

Hvala Vam na čitanju <3

You May Also Like

1 komentara