Farmasi Matte Liquid Lipstick "Red Love"

by - 11:32:00

Farmasi tečni mat ruž


Crveni ruž je savršeno rješenje u svakoj situaciji kada želite izgledati lijepo, privlačno i otmjeno. Od svih kozmetičkih proizvoda on  nosi najveći simbol samopouzdanja i ženstvenosti, a njegov najveći cilj je da skrene pažnju na vaše usne.
Iako se odlikuje sa bezbroj karakteristika, ne možemo izostaviti da je bio i ostao vječna klasika kada je upitanju makeup.
Jedno je sigurno, a to je da crveni ruž pristaje baš svima!

Nedavno sam svoju kolekciju upotpunila sa nekoliko proizvoda kozmetičke kuće Farmasi i moja očekivanja su ispunjena. Svoje utiske o zavidno dobrim mat ruževima već sam podijelila sa vama, a ukoliko ste izostavili tu priču, možete je pročitati ovdje.


Dobrim ružem smatram onaj koji je dugotrajan na usnama i koji ne isušuje usne. Tečni ruževi sa dobrom četkicom su u prednosti jer se mogu nanositi bez olovke za usne. Listajući Farmasi katalog primjetila sam jedan ruž koji je imao baš te karakteristike. Odlučila sam ga isprobati.

Danas vam predstavljam još jedan neodoljivo dobar mat ruž.



Kao što vidite na slici, ruž dolazi u klasičnom dugačkom pakovanju čvrste i bezbojne plastike sa crnom matiranom kapicom. Na svojoj amablaži nema puno detalja. Tu se nalazi naziv i vrsta ruža.
Ruž je u tečnom stanju i nanosi se spužvastim i pljosnatim aplikatorom koji omogućava jednostavno precrtavanje usana.




Ruž je dostupan u više nijansi, ne mogu se sjetit koliko ih je tačno, ali bilo je i svjetlijih i tamnijih. Pošto sam ja ljubitelj tamnih ruževa moj izbor je bila nijansa pod nazivom "Red Love" a ona predstavlja tamnu crvenu boju :)
Boja je uistinu predivna, i može poslužiti za klasični makeup a i za neki večernji i glamurozniji izgled. 

Gustoća ovog ruža je srednje tečna, a pigmentacija je zavidna. Jedan sloj ruža daje dovoljnu prekrivenost na usnama. Ukoliko nanesete dva do tri sloja ruža, usne će biti suhe zbog velike količine ruža, stoga je bolje nanijeti manju količinu. 
Njegova dugotrajnost je također zavidna. Može izdržati cijelo radno vrijeme. Ne treba vršiti nikakve popravke. Ukoliko jedete ili pijete, on će ostati uredan i neće izgubiti svoju jačinu boje. Dodala bi i to da je po mom mišljenju vodootporan. 
Možete ga koristiti samostalno ili sa nemasnim balzamom, tako što ćete nakon ruža po sredini usana nanijeti malu količinu balzama. Ja ga koristim u kombinaciji sa balzamom jer moje usne zahtjevaju više hidratacije.

Nakon što prođe nekoliko sati a vaš ruž je i dalje na usnama, jednostavno ćete ga ukolniti pomoću micelarne vode ili kokosovg ulja. 

U narednim slikama možete vidjeti kako izgleda nijansa pod nazivom "Red Love".









Da li ste vi probali ove ruževe i kakvi su vaši utisci?
Hvala Vam na čitanju <3

You May Also Like

4 komentara

  1. Pozdrav! Recenzija je odlična, a Vi prelijepi... Jedino me zbunjuje što ste napisali da se radi o tamnijoj nijansi crvene iz ponuđene kolekcije tekućih Farmasi ruževa i napisali ste da se radi o "Red Love" nijansi, a od te njihove dvije crvene nijanse ta "Red Love" je svijetlija, dok je nijansa "Super Star" tamnija i meni izgleda na slikama kao da ste nju recenzirali.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Draga Manuela hvala ti na pohvali a i kritici :) Imam jako puno crvenih nijansi ruževa, a ova mi je nekako tamnija u odnosu na većinu, pa sam stoga napisala tamnija, iako se zove Red love. Možda je svjetlost prilikom slikanja pridodala tome da se intenzitet boje na slici razlikuje od stavrne boje. U svakom slučaju hvala ti na komentaru <3

      Izbriši