Carmex Cherry Lip Balm SPF 15

by - 01:09:00

Carmex Cherry Lip Balm SPF 15

fairynona

Moje zadivljujuće utiske o Carmex balzamima mogli ste već prije pročitati na mom blogu (ovdje), a danas vam pišem o još jednom savršenom balzamu koji me osvojio više od svih ostalih :)
Riječ je o Carmexu u tubici sa mirisom trešnje.
Čim sam ugledala da je dostupan i na našem tržištu, odmah sam poručila jer sam očekivala bolje od najboljeg.
Koristila sam ga cijeli prethodni mjesec i toliko mi se dopalo da sam čak i mojim prijateljicama poručila, jer smatram da se ovaj proizvod mora svima dopasti.

Ambalaža mu je naizgled identična kao kod običnog Carmex balzama, s tim da ovdje imamo istaknute trešnjice na tubici, tako da po ambalaži možemo razlikovati ova dva proizvoda.
Pored trešnjica na pozadini tubice nalaze se sve informacije o proizvodu, i sve je fino zapakovano u karton i najlon. U potpunosti isto kao i kod klasičnog Carmexa.


fairynona

fairynona


fairynona

Korištenje je jednostavno istiskanjem proizvoda iz tubice direktno na usne, pri čemu sami određujete količinu. Ukoliko istisnete više proizvoda, usne će imati više sjaja, ali i mala količina će biti uočljiva.
Odmah pri otvaranju uočljiv je neobičan miris trešnje i sasvim malo mentola. Istina je da dominira trešnja, ali nezaobilazan je i mentol.
Na usnama se osjeti dosta manji osjećaj "hlađenja" za razliku od običnog Carmexa. Ovo bi se moglo dopasti osobama koje nisu ljubitelji "hadnih usana".
I ovaj balzam nema boje, ali sjaj je itekako uočljiv. Hidratacija koju pruža je i više nego dobra. Mala doza balzama na usnama ostavlja vidljiv sjaj i do dva sata, a hidratacija je višesatna.
Pored svih ovih karakteristika ima i SPF 15. Ovaj zaštitni faktor će usnice zaštiti kako od visokih temperatura, tako i od hladnih i vjetrovitih dana.
Usne su njegovane, hidrirane i predivne.
Nije ljepljiv na usnama i možete ga koristiti samostalno ili peko ruža. Lijepo će izgledati u obje verzije.

Od prvog trenutka kada sam probala Carmex balzame odlučila sam se samo za njihovu upotrebu. Zaista se ne mogu porediti sa ostalima. Posebni su u svakom smislu, kako estetski tako i njegom na visokom nivou.

Na narednim fotografijama možete vidjeti kako izgleda na usnama.


fairynona

fairynona

Carmex Cherry je moj favorit samo zbog predivnog mirisa, iako je u suštini isti kao i klasični balzam, te ima sve karakteristike Carmexa  :)

Cherry možete pronaći u odabranim apotekama ili poručiti putem facebook ili instagram profila - drogerija.ba. Cijena jednog balzama je 5KM.

Jeste li vi probali Carmex balzame i kakvi su vaši utisci?
Hvala Vam na čitanju <3

You May Also Like

2 komentara