AVON ANEW REVERSALIST INFINITE EFFECT rotirajuća noćna tretmanska krema

by - 07:46:00

Noćna rotirajuća tretmanska krema

fairynona

Prošli mjesec nam je kozmetička kuća Avon predstavila jedan novi proizvod koji je izazvao veliko interesovanje od strane mnogih ljubiteljica kozmetike. Obzirom da Avon u svojoj ponudi ima kreme za sve tipove kože i sve dobne skupine, ovaj put donosi potpuno drugačiji proizvod koji do sada nismo mogli vidjeti.
Riječ je o noćnom tretmanu protiv bora koji ima  malo drugačiji princip korištenja. 

Današnji način života izložen je svakodnevnim stresovima i živimo relativno brzim tempom. Vjerujem da svaka od nas kada se jutrom probudi poželi u ogledalu vidjeti lijepo lice i čistu kožu sa blistavim sjajem. Da bismo imali jedan takav užitak, moramo malo pažnje posvetiti njezi lica, a to ćemo najbolje uraditi sa noćnim kremama.

Kada sam prvi put u katalogu ugledala rotirajuću kremu pomislila sam da je moram imati. Ubrzo nakon toga poštar me obradovao sa paketićem koji je u sebi skrivao jedan divan poklon. Samo pakovanje me oduševilo i na prvi utisak sam ostala bez riječi. Bila sam toliko oduševljena pakovanjem da sam morala sa vama podijeliti fotografije putem ovog posta.

fairynona

fairynona

Kao što možete vidjeti na slikama, ovo je savršeno pakovanje kada želite nekoga obradovati. Krema koju sam dobila bila je omotana malo debljom vrpcom i uz nju je stigao papir koji izgledom podsjeća na diplomu. Na papiru je upotreba kreme detaljnije objašnjena. Kartonska kutija u kojoj se skrivala krema bila je dodatno zaštićena bezbojnom folijom, a na njenoj površini se nalaze sve potrebne informacije o samom proizvodu.
Zaista sam bila sretna što sam je dobila od strane Avona i odmah sam je počela testirati. 

Krema nosi naziv "rotirajuća" jer u biti imate dvije kreme koje koristite naizmjenično. Ovakva krema kreirana je sa namjerom da pri njezi kože uvrstimo dinamičan način korištenja krema. Kao što nakon izvjesnog vremena mijenamo šampone i primjetimo da to kosi prija, tako vremenom treba mijenjati i kreme za lice. Na samom početku nekoliko riječi ću posvetiti ambalaži. Ova tretmanska krema dolazi u plastičnoj ambalaži, pri čemu u sebi sadrži dvije razdvojene kreme. Jedna strana ambalaže je crvena, a druga crna, tako da se ne možete zbuniti prilikom upotrebe i pogriješiti sa stranama. Obje kreme dolaze u količini od 15ml i namjenjene su za sve dobne skupine što je veoma dobra karakteristika.

fairynona

fairynona

Sa kremama iz Anew linije već prije sam se susrela, i prezadovoljna sam, ali nikada nisam bila u prilici da koristim kremu na ovakav način, odnosno kremu sa dvije formule.

Naime, krema koja se koristi prvu sedmicu, formula 1 nalazi se u crvenom dijelu ambalaže. Ona u sebi sadrži phytol, detaljnije rečeno taj sastojak olakšava regeneraciju kože i potiče proizvodnju novih stanica kože, te time je priprema za formulu 2 koja sadrži retinol.

Koristila sam je konstantno mjesec dana i ovim putem ću sa vama podijeliti svoje utiske o ovoj kremi.

Formula 1 (prva krema) predstavlja kremu koju koristite prvih sedam dana. Ona kožu priprema za dalju njegu. Tekstura ove kreme je lagana, nemasna i dosta razmaziva, stoga nije potrebna velika količina da biste je razmazali po cijelom licu. Kada je nanesete potrebno je nekih pola sata do sat da se fino upije u kožu. Nisam je nanosila na okoloočno područje jer imam jako osjetljive oči, i za to područje koristim posebne kremice. Krema je namjenjena za cijelo lice, tako da je slobodno možete razmazati i oko očiju. Nakon što se krema upije u kožu, primjetit ćete da je lice nježno na dodir i da ima blistav sjaj. Ne sadrži u sebi nikakve sjajne čestice, samo koža ima zdravi sjaj.
Kada sam je prvi put nanijela i ujutro ustala, lice mi je uistinu bilo drugačije. Ten je ujednačen i koža nije suha.
Krema je blago parfemisana pa prilikom nanošenja se osjeti blag kozmetički miris, ali ne zadržava se dugo na licu.fairynona


Formula 2 ( druga krema) predstavlja kremu koju koristite drugu sedmicu. Ona u svom sastavu sadrži retinol. Redovno korištenje krema na bazi retinola povećava čvrstoću kože i smanjuje nastanak bora. Uzevši u obzir tu činjenicu radovala sam se drugoj sedmici kako bi počela koristiti drugu formulu. Formula dva ima malo drugačiju teksturu za razliku od prve. Njena tekstura je malim dijelom gelasta i također je nemasna. Veoma je razmaziva, čak i više u odnosu na prvu. Sadrži blagi kozmetički miris, u suštini malo jači nego kod prve kreme.
Kada sam je prvi put nanijela primjetila sam drugačije rezulatate. Ova krema nakon nanošenja ostavi na licu uočljiv sjaj koji iz daljine izgleda kao uljani sjaj. Treba malo više vremena da se upije u odnosu na prethodnu. Ujutro kada sam ustala primjetila sam da je lice mnogo nježnije na dodir, nego inače. Prilikom jutarnjeg umivanja koža na licu je bila glatka kao da sam nanijela gel ili nešto slično tome. fairynona

Nakon druge sedmice vratila sam se ponovo na upotrebu prve kreme i time koži pružila dinamičan princip nanošenja kreme, koji se čini veoma zanimljivo jer sam na neki način iščekivala narednu sedmicu.
Nakon mjesec dana mogu reći da je krema odlična za zimsku njegu kože, jer pruža izvrsnu hidrataciju. Još uvijek nemam izražene bore, pa ne mogu svjedočiti o tome, ali mogu sa sigurnošću reći da je koža hidrirana i da ima ujednačen ten. U suštini imam osjećaj da sam svojoj koži pružila njegujući tretman.
Zahvaljujući dobroj hidrataciji manje su šanse za nastanak bora :)
Nisam primjetila nikakve negativne posljedice na licu koje bi morala naglasiti. Područje oko očiju sam izbjegavala jer je zaista previše osjetljivo, ali čula sam od mnogih kolegica da su one bez problema nanosile kremu na taj dio lica, tako da vjerovatno možete i vi :)
Meni se više dopala formula 1 jer se brže upije, iako moram pohvaliti i drugu.
U konačnici mogu reći da je rotirajuća krema u svakom slučaju dobra, ali vjerujem da je idealna za žene u 30-tim godinama obzirom da tada sitne borice postaju vidljive.

Količina kreme od 30 ml (2 x 15ml) može vam trajati mjesec dana, tako da količinu od 15 ml možete koristiti dvije sedmice.


fairynona

Kremu možete pronaći u aktuelnoj Avon brošuri po cijeni od 29,95KM. Snižena je pa stoga ne propustite priliku i počastite svoju kožu rotacijskom noćnom kremom. Koža će vam biti zahvalna :)

Koristite li vi Avonove kreme za lice?
Šta mislite o rotirajućoj kremi?
Hvala na čitanju <3

You May Also Like

0 komentara