Freeman maske za lice Feeling Beautiful

by - 02:44:00

Freeman maske za lice


fairynona

Freeman maske, vjerovatno ste već čuli ovaj naziv ili se ipak susreli sa tim proizvodima, ukoliko niste putem ovog posta ću vas upoznati sa dobrobitima ovih proizvoda.

Koža lica svakodnevno je izložena različitim štetnim uticajima koji izviru iz vremenskih prilika, svakodnevnog stresa te dekorativne kozmetike koju koristimo. Usljed svega toga koža kao naš najveći organ, veoma je osjetljiva i vrlo je bitno da bude tretirana s najboljom mogućom njegom. Maske su savršena hrana za lice nakon napornog dana ili noći.

Freeman kozmetika dolazi iz Amerike i u svojoj ponudi ima širok asortiman proizvoda za njegu kože lica, tijela i kose. Inspirisani prirodom, poznati su po prirodnim proizvodima koji u svom sastavu nemaju paraben i sulfate. Pored svega toga ovaj brend svoje proizvode ne testira na životinjama, što mu daje još jedan veliki plus. Na našem tržištu su najpoznatije Freeman maske za lice koje sve više pronalaze svoja mjesta u raznim prodajnim objektima.

Nedavno sam dobila nekoliko noviteta iz kozmetičke kuće Nikel, i zaista sam bila prijatno iznenađena, stoga ću vam u narednim danima predstavit sve proizvode, a danas možete čitati o Freeman maskicama :)


fairynona

Ambalaža ovih maski se razlikuje od većine na koje smo navikli. Razlika se ogleda u količini koju dobijete, jer maskice uglavnom dolaze u malim količinama do 75ml, dok sa ovim proizvodom to nije slučaj. Jednostavna plastična tubica sa praktičnim otvaranjem, u sebi sadrži 175 ml proizvoda, što je uistinu ogromno i  može trajati jako dugo.
Iako jednostavna i praktična ova ambalaža je kvalitetna jer se ne trebate plašiti da će se proizvod osušiti, ona ga savršeno čuva u sebi. Pakovanja su različitih boja, u veselim i šarenim tubama čime skreću pažnju na sebe. Na ambalaži se nalaze i sve informacije o proizvodu (sastav, rok trajanja i način upotrebe).


fairynona

fairynona

U ponudi ima zaista dosta maskica koje su namjenjene različitom tipu kože. Kada izaberete onu koja odgovara vašem tipu kože, ovo pakovanje će vas njegovati duži vremenski period.

Moja koža je mješovita, s tim da je T-zona veoma često masna i nažalost sklona je tome. Volim mijenjati proizvode za njegu lica, i uvijek rado probam nešto novo. Ja sam od onih koji vjeruju da se koža zasiti istih proizvoda i da je treba nahraniti nečim novim, tako da sam ove maskice probala u pravi trenutak.


Freeman Dead Sea Minerals Anti-Stress Mask




fairynona

fairynona

fairynona

Ova maska je namjenja svim tipovima kože. Bogata je aktivnim sastojcima za njegu kože, pri čemu bih izdvojila neke meni osobne najdraže, zbog kojih me ova maska posebno počela zanimati.
Morska sol, kaolin, ekstrakt algi, ulje lavande i bergamonta su sastojci koji je čine posebnom. Poznato nam je da lavandina ulja umiruju stres, dok minerali mora i morske soli koži pružaju odličnu njegu koja se ne može porediti sa drugim proizvodima.
Maska je veoma guste teksture bas poput glinenih maski, te posjeduje jarku plavu boju. 


fairynona

fairynona

Odmah prilikom otvarnja uočljiv je predivan osvježvajući miris. Dosta je razmaziva, stoga nije potrebna velika količina proizvoda kako bi prekrio cijelo lice. Proizvod je namjenjen za lice (izuzev okoloočnog područja) i vrat, ali pošto ja nemam običaj maske stavljati na vrat, koristila sam je isključivo na licu.
Koristila sam je 2-3 puta sedmično, tako što na očišćno lice nanesem masku i lagano je razmažem. Nakon toga primjetit ćete da se maska suši i kada se u potpunosti osuši (10-15 minuta) isperem toplom vodom.
Skida se lagano, pri čemu ne izaziva nikakve iritacije u očima.

Nakon prve upotrebe prvo što sam primjetila bilo je ujednačen ten, bez ikakvog crvenila. Koža je mekana i nježna na dodir. Kod većine glinenih maski koje se suše na licu, nakon upotrebe koža ostane na neki način zategnuta pri čemu moram odmah nanositi kremu, sa ovom maskom to nije slučaj. Možete samo obrisati lice ručnikom i biti mirni.

Nakon nekoliko dana upotrebe primjetila sam da mi je T-zona manje masna, a pore su manje vidljive. Koža nije isušena, što je veoma dobra karakteristika prilikom korištenja tokom zimskih dana. Jako sam zadovoljna učincima ove maske, osjećam se lijepo prilikom upotrebe, a ono što me najviše impresioniralo je taj ujednačen ten, koji rijetko kada imam bez sloja pudera.
Koristila sam je uglavnom u jutarnjim satima. 


Freeman Polishing Charcoal and Black Sugar Gel Mask



fairynona

fairynona


Dva u jednom, maska i piling za čišćenje od uglja i crnog šećera jedan je od najprodavanijih i ujedno najpoznatijih proizvoda iz Freeman kozmetičke kuće. Namjenjena je svim tipovima kože. U svom sastavu se najviše ističe aktivni ugljen i crni šećer, po čemu ova piling-maska i jeste posebna. Dobrobit aktivnog ugljena pri čišćenju kože i uklanjanju mitesera je nezamjenjiva, a njegova tamna boja svakom proizvodu pruža dašak zabave jer ipak su maske u tamnim bojama za oči zanimljive.
Koristila sam je  2-3 puta sedmično, u danima kada nisam prethodnu masku testirala. 
Iako u sebi nosi naziv maska, rekla bih da ima više osobina kao izvrstan piling. Vjerovatno se pitate zašto?

Tekstura proizvoda je gusta, ali ne toliko kao proizvodi koji se ravnomjerno mogu razmazati. Šećerne granule koje se nalaze u sastavu proizvoda, srednje su veličine i gusto zbijene jedna uz drugu, što ovaj proizvod čini izvrsnim pilingom.


fairynona

Prilikom prve upotrebe pokušala sam nanijeti proizvod na lice kao masku, ali nije mi se dojmilo kao odlična upotreba, jer nisam mogla ravnomjerno razmazati, kao što se radi sa većinom maski, razlog za to su granule šećera koje se drže jedna uz drugu i tokom nanošenja na koži razgrađuju se i  postaje tanji sloj.
Stoga sam pokvasila ruku toplom vodom i time  si omogućila mnogo lakše i jednostavnije ravnomjerno nanošenje proizvoda po cijelom licu ( izuzev okoloočnog područja). 



  
Kružnim pokretima sam masirala kožu i time je urađen piling, nakon toga sam sačekala 10-15 minuta kako bi u potpunosti koža dobila njegu koju pruža sama maska, te potome isprala toplom vodom. Rezultati su fantastični. Hidrirana koža, čišta i nježna na dodir, ten ujednačen. Nemam riječi kojima bih opisala kako je koža divna nakon ove piling maske.
Koristila sam je uglavnom u večernjim satima, kako bih kožu detaljno očistila od kozmetike prije spavanja. 
Poslije nekoliko dana, lice mi djeluje svježije, a miteseri koje imam na nosu, manje su vidljivi i kao da lagano nestaju. U suštini ovo je zaista jedan funkcionalan proizvod koji svoj posao odrađuje savršeno.

Zaista se radujem nastavit koristit ove proizvode, jer nisam primjetila ni jednu negativnu osobinu, osjećam se ljpše otkako ih koristim :) a svakako planiram probati i druge maskice.

Freeman maske možete naručiti putem instagram i fb profila www.drogerija.ba.
Za djevojke koje su okolini Tuzle, Freeaman proizvodi su dostupni u Super Apoeteci, u Bingo City Centru na prvom spratu.
Cijena jedne maske je 10 KM.

Koristite li vi Freeman maske? Koja je vaša omiljena?
Hvala Vam na čitanju <3

You May Also Like

2 komentara

  1. Bravo Nono, odmah cu probati ovu prvu.��❤️

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nećeš se pokajati :) i jedva čekam da čujem tvoje utiske <3

      Izbriši