Nivea Micellar Shampoo

by - 01:19:00

Micelarni šampon za masnu kosu

fairynona


Nivea, poznati stari brend za koji znam još otkako sam bila djevojčica, konstantno pokazuje svoj inovativni duh. Plava limena ambalaža koja u sebi skriva kremu poznata je vjerujem svima nama, kao i njen jedinstven miris. 
Proizvodi poput Nivea Q10 kreme za lice, linije za kosu Diamond Gloss i Nourishing mlijeko za tijelo su definitivno nezamjenjivi i sigurna sam da ste barem jedan od njih probali.
Ne znam za vas, ali ja osobno Niveine proizvode obožavam i sama riječ "Nivea" asocira me na njegu i mislim da joj nema zamjene. 

Micelarne vode su proizvodi koje se ne mogu porediti sa ostalim proizvodima i djevojke ih obožavaju. Kada se na tržištu pojavio micelarni šampon odmah sam se informisala o samom učinku ove vrste šampona.
Ukratko, micelarni šamponi pomažu kosi da bude čišća bez agresivnih sastojaka, odnosno izvlače iz kose tokom pranja sve nečistoće poput prljavštine, ulja, silikona i zagađivača okoliša a pri tome nisu previše oštri. Prednost micelarnih šampona za razliku od tipičnih su što sa njima možemo kosu svakodnevno prati (ukoliko ste je navikli na to) kao što se svakodnevno i tuširamo. Pri tome ne trebamo strahovati od povećanjog pucanja kose, ili skidanja farbe. 

S obzirom da imam dugu kosu, a vlasište mi je masno, kosu perem svaki drugi dan, te stoga veoma često kupujem šampone. Nikada dva puta zaredom ne koristim isti šampon jer vjerujem da se kosa zasiti i izgleda mi mnogo ljepše kada mijenjam proizvode za njegu kose. Favorite imam i često se vraćam na njih, ali za novitete sam uvijek raspoložena. Uzevši u obzir sve to, šampon koji je došao na red prošli mjesec bio je  Nivea micelarni šampon.
U ponudi imaju dvije varijante, za masnu i lomljivu kosu, ja sam izabrala za masnu kosu jer mi se dojmio kao potrebniji.

fairynona

fairynona

Kao što možete vidjeti na slikama ambalaža je veoma jednostavna. Prozirna plastična bočica koja u sebi skriva proizvod nema po sebi mnogo detalja. Bočica ima zeleni čep koji je identične boje kao i naziv proizvoda koji se ističe na cjelokupnoj ambalaži. Pored toga na pozadini bočice nalaze se sve informacije o proizvodu. 
Čep odnosno poklopac na vrhu bočice je veoma praktičan jer se otvara i zatvara samo pritiskom čime je korištenje maksimalno jednostavno.
Sve je minimalistički uređeno i za oko veoma prijatno. 



fairynona

fairynona

fairynona

Zahvaljujući prozirnoj bočici omogućena je vidljivost proizvoda i njegove količine. U ovom slučaju i sam proizvod je bezbojan tako da se odlično uklopio uz ambalažu. Ja osobno više volim ovakva pakovanja za razliku od obojenih bočica.

Osvrnut ću se na sastav šampona gdje je naglašeno da je bez silikona i parabena, za razliku od većine šampona koji posjeduju te sastojke. Pored toga obogaćen je ekstarktom matičnjaka, što možemo naći pretežno kod prirodnih šampona. 
Tekstura šampona je srednje tečna, pomalo gelsta na prvi utisak. Nije potrebna velika količina prilikom pranja jer se fino zapjeni i omogućava da proizvod ravnomjerne nanesete po cijeloj dužini kose. Odlikuje se osvježavajućim mirisom limuna, koji je veoma prijatan. Moram priznati da sam očekivala onaj klasični miris Nivee, no ipak u ovom proizvodu se skrivao drugačiji miris.
Mirisi u kojima osjetim note limuna podsjećaju me na prirodne proizvode koji nisu mnogo agresivni, u biti ne osjeti se nikakav hemijski miris.

Nakon ispiranja kosa je mekana i ukoliko ne nanosite nikakav regenerator ili balzam u sebi zadrži malu količinu mirisa. Kada sam prvi put probala ovaj šampon, nisam koristila regeneratore, jer me zanimalo kakva će kosa biti nakon pranja. Prvi utisci su bili da je mekana, i nježna na dodir i češljanje mi je bilo olakšano. Mnogo mi se dopalo što nije bila zamršena nakon pranja, obzirom da je duga i da češljanje često bude otežano. 
Naredni dan poslije pranja kosa je izgleda lijepo, ali pri vrhu se opet primjeti da masnoća izbija, ali nisam osjetila da me tjeme svrbi, kao što inače bude. Nemam problema sa vlasištem poput peruti i drugih tegoba, samo se dosta masti i čim je vrijeme za pranja, pomalo me svrbi. Sa ovim šamponom me tjeme nije svrbilo iako je nagovještavalo da je pranje potrebno.
Uz odgovarajući regenerator kosa bude zaista sjajna i lijepa.

Ono što bih izdvojila kao dobre strane proizvoda su da se kosa ne mrsi puno, i ne puca prilikom češljanja. Ne mogu reći da mi se kosa manje mastila, ali zato je dobra strana da me tjeme nije svrbilo. Uz šampon za suho pranje možemo sakriti sve masnoće.

U suštini mogu reći da je ovo prosječan šampon koji iza sebe ostavi nježnju i čistu kosu. Odličan je za dugu kosu, koja se masti pa je pranje neophodno svaki drugi dan. Po svom sastavu je svakako bolji izbor od mnogih šampona koji u sastavu imaju silikone.


fairynona


fairynona

Micelarne šampone možete pronaći u drogerijama po cijeni od 7KM (400ml).

Jeste li vi probali Niveine micelarne šampone i kakvi su vaši utisci?
Hvala Vam na čitanju <3

You May Also Like

6 komentara

  1. Odlicno. Bas sam se pitala kakav je. Hvala za recenziju. Na nekim stranicama sam vidjala i roze boje micelarni Nivea sampon. Znas li ima li kod nas gdje da se kupi?
    :*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala vam puno, a oba šampona su dostupna u drogerijama. Trenutno testiram i roza pa uskoro pišem i za njega recenziju. <3

      Izbriši
  2. Pozdrav,
    Meni se pak kosa veoma mnogo umrsi od ovog za masnu kosu. Bez spreja je nemogu raščešljati što mi se s drigim šamponima nije dešavalo u ovoj meri.
    Ali jeste nežan i prijatnog osećaja i mirisa.😉

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mozda je suha pa joj treba maska ili neki balzam čime bi je lakše raščešljala.

      Izbriši
    2. Dešava mi se samo sa ovim šamponom i zato ga više ni ne koristim.

      Izbriši