Farmasi šampon sa bijelim lukom

by - 01:54:00

Farmasi šampon sa bijelim lukom

fairynona


Duga, zdrava i njegovana kosa je za mene uvijek bila najljepši odraz ženstvenosti. Iako skoro svake sezone izlaze novi modni trendovi i različite frizure, duga kosa, prirodne boje nikada neće izaći iz mode. Ja ima dugu kosu, koju nisam farbala, dlaka mi je jako tanka i sklona je pucanju. Zaista mi je jako teško održavati ovu dužinu obzirom da je volim uvijati ili peglati, a to sve šteti kosi.

Odavno nisam pisala o njezi kose, ali danas sam odlučila da sa vama podijelim svoje mišljenje o poznatom Farmasi šamponu sa bijelim lukom. Jako dugo sam koristila ovaj proizvod i nedavno sam probala novu formulu koja obećava da kosi vraća snagu, bujnost i sjaj. 

fairynona


Bijeli luk je poznat od davnina kao čudotvorni lijek i kao savršen začin u ishrani. Svoju ulogu je pronašao i u kozmetici.
Naime, bijeli luk je bogat mineralom bakrom koji pomaže rast kose i ujedno čini dlake jačim i otpornijim na pucanje. Pored toga sadrži i vitamin C koji je neophodan za opće zdravlje kose.
Proizvodi za njegu kose koji u sastavu imaju bijeli luk uvijek se nalaze u mojim favoritima.

Veoma često mijenjam šampone, i periodično se vraćam svakom od njih. Vjerujem da se kosa zasiti istih proizvoda i da joj svaka promjena dobro dođe. Šampon sa bijelim lukom je jedan od meni osobno dražih proizvoda, stoga u nastavku pročitajte više o tome.

Ambalaža ovog proizvoda nije mnogo upadljiva. Riječ je o bijeloj bočici sa čepom na odvrtanje. Na površini bočice nalazi se naziv proizvoda i njegove osnovne karakteristike, koje su napisane i na našem jeziku. Ambalaža je minijaturno dekorisana, i podsjeća me na proizvode iz ljekarne. Iako obična, bez mnogo detalja, ova bočica u sebi krije odličan proizvod u količini od 500ml. Ovo veliko pakovanje je doista isplativo.

fairynona

fairynona

fairynona

Šampon je namjenjen za sve tipove kose, što je veoma dobra osobina. Odlikuje se srednje gustom teksturom, čak je dosta tečna za razliku od mnogih šampona. Nije potrebna velika količina da biste oprali kosu, ali moram spomenuti da se ne pjeni mnogo prilikom pranja. Meni osobno to ne smeta, jer sam se i prije susretala sa takvim šamponima. Nastojim češće koristit šampone sa manje pjene jer u svom sastavu imaju manje hemije.
Posjeduje blagi osvježavajući miris koji se nakon pranja zadrži u kosi neka 2-3 sata. Miris je veoma ugodan i nema nikakve sličnosti sa bijelim lukom.

fairynona

fairynona


Da li kosa može brže rasti uz neki proizvod? Većina traži odgovor na to pitanje..
Da bi kosa za kratak period prešla određenu dužinu bitno je da ne puca. Kakva je korist kada 1cm kose koji je izrastao, pri vrhovima kose puca, ili ga frizer skrati. Ja se zaista trudim održavati dugu kosu i napisat ću vam neke od mojih navika pri njezi kose koje možete primjeniti sa ovim šamponom. 
Ovaj šampon u sastavu ima bijeli luk koji potiče rast kose, a sam rast kose ćete najbolje primjetit ukoliko pravilno perete kosu.
Prije pranja kose uvijek je dobro počešljam i nikada kosu ne perem sa jako vrelom vodom. Tokom pranja vrhovima prstiju masiram tjeme kružim pokretima nekih 2-3 minute. Na taj način se potiče cirkulacija krvi tjemena i time rast kose. 
Na ovaj način koristim Farmasi šampon, a njegova dobra osobina je da nema puno pjene. U suštini što više tjeme masirate, pjena se više stvara, a sama masaža potiče rast kose.

Nakon pranja kose ne koritim uvijek regenerator i maske. Otprilike svako treće pranje preskočim taj dio njege. Uz ovaj šampon moja kosa nije uopće suha niti zamršena. Lagano je raščešljam dok je mokra i obavezno stavim serum ili neko ulje na vrhove. 
Kad se osuši bude lepršava i lijepa. Na dodir je nježna, a uz to sve ima svilenkast sjaj. Nema neki upadljiv volumen, jer je nažalost rijetka, i sama dužina je "vuče" ka dole, ali prvih nekoliko sati nakon pranja izgleda bujno i uistinu prelijepo.
Na narednim fotorgafijama možete vidjeti kako izgleda moja kosa nakon pranja sa šamponom od bijelog luka.
Nisam kosu peglala, sušila sam je fenom i češljala tokom sušenja.

fairynona

Farmasi šampon sa bijelim lukom za rast kose

Moja kosa se nažalost veoma brzo masti, tako da je moram prati svaki drugi dan jer obožavam kad je čista. Šampon mi nije izazvao nikakve iritacije na tjemenu. Nisam ga koristila konstantno duži period, ali periodično mu se vraćam i na taj način odlično sarađuje sa mojom kosom. Nakon njega kosa mi je lijepa i kao što rekoh regenerator ne koristim svaki put. 
Rast moje kose je moguće primjetiti, iako u svemu tome veliku ulogu ima i način na koji je perem, ali vjerujem da bitnu ulogu ima i ovaj divni proizvod.


Kakva su vaša iskustva sa ovim šamponom? Koji je vaš omiljeni proizvod za njegu kose?

Hvala Vam na čitanju <3

You May Also Like

8 komentara

  1. Sampon od bijelog luka da li smiju djeca od 3god.koristit?hvala unaprijes

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Poštovana mislim da je za djecu najbolje koristiti blage šampone za njihov uzrast, jer je dječije vlasište osjetljviije od našeg. Ovo je ipak proizvod namjenjen za brži rast kose.

      Izbriši
  2. Zanima me da li u samponu ima sulfata, molim odgovor

    OdgovoriIzbriši
  3. vec tri puta kako sa oprala kosu sam sampon od belog luka i stavrno jer predivan i vec osetim promene da mi se zgustava kosa jer ja sam imala mnogo problema sa kosu ve 4 godine kako mi ne raste i sve vise ivise mi se lomila na pola jer mnogo planzirala sam kosu i belglala i farbala od kad koristim sampon od belog luka strvarno osecam promene i moram reci da je jeftin i prirodan to je naj vaznije

    OdgovoriIzbriši