LUSH proizvodi

by - 01:43:00

Lush sapuni i kuglice za kupanje




 Današnji dan ću iskoristit da nekoliko rečenica posvetim ovim divnim i meni osobno nedoljivim kuglicama.
Ako me pratite i čitate moj blog mogli ste primjetit da vrlo često posežem za neobičnim stvarima krenuvši od odjeće pa do kozmetike, a u svemu tome neizostavni dio je neka vrsta sjaja :)
Pored toga volim boje...Volim lijepe i neobične fotografije, tako da su me ove kuglice inspirisale da jedan post ispunim njihovim fotografijama.
Vjerujem da već znate o čemu je riječ :)


Lush kozmetika je već neko vrijeme rasprostranjena i na našem području. Lush proizvodi su drugačiji od ostalih jer su ručno izrađeni i u svom sastavu imaju samo prirodne sastojke.
Ovaj brend nudi širok asortiman proizvoda za njegu lica, kose i tijela, a možete i poručiti nešto za vaše potrebe..
Svi proizvodi su bazirani na prirodnim sastojcima.
Pored tih proizvoda, Lush je poznat po svojim kuglicama za kupanje i sapunima koji na koži ostavljaju sitni sjaj.
Nekada bi trebali svojoj koži priuštiti neki nesvakidašnji užitak..

Od svih proizvoda koje nam nudi ovaj brend, čiji je sinonim "Hand made" do sada sam probala samo sapune i kuglice za kupanje , ali u narednom vremenu ću nastojat isprobati i ostale proizvode te sa vama podijeliti svoje utiske.

Upravo o kuglicama i sapunima ću vam danas pisati.



Kao što možete vidjeti na slikama ove takozvane kuglice su veoma neobicnog izgleda. Može se reći da imaju nepravilne oblike. Podsjećaju na kamenčić. Ispunjene su sjajem a ostavljaju iza sebe dugotrajan miris.
Namjenjene su njezi kože i ujedno opuštanju.
Svaka od ovih kuglica je posebna na svoj način i nosi individualan naziv.

U svojoj Lush kolekciji imam nekoliko kuglica i sapuna, ali nisam obratila pažnju na njihova imena. Prilikom kupovine sam se divila oblicima i bojama, tako da sam nazive izostavila...
Moj pogled je bio ispunjen ovom ljepotom.



Kuglice se koriste kao kupka za kupanje, samo što u ovom slučaju nema pjene.
Nakon što kuglicu spustite u vodu možete uživati u prizoru nekoliko minuta..sve oko vas će prštiti, voda će poprimati boju kuglice, a njihov očaravajući miris će se širiti i dugo zadržati u prostoriji. Osjećaj je nevjerovatan...
Nakon toga na koži će se zadržati sitni sjaj, koji je posebno ljeti poželjan. Jedina mana ovih ljepotica je što su jednokratna upotreba, ali i za to ima rješenje :)
Mnoge djevojke presjeku kuglice na dva ili tri djela pa tako se na ovaj način opuste više puta. Ukoliko to radite, budite oprezni jer se kugle krte, pa je stoga bolje da sve što spadne ode direktno u vodu.

U narednim slikama možete vidjeti koje kuglice sam ja izabrala :)






Zar nisu divni? Boje se preljevaju iz jedne u drugu, a sjaj je neizostavni dio...

Pored kuglica, moji favoriti su i sapuni koji se koriste kao losioni.



Naime, ovi prozvodi su namjenjeni vanjskoj upotrebi i na koži ostavljaju sedefast sjaj. Pored sjaja, koža poprimi i blagi miris. 
Predivni su posebno u ljetnim danima. Koriste se tako što kožu namažete ovim sapunima. Prilikom dodira sa kožom sapun se topi usljed toplote kože, tako da njegov trag možete ravnomjerno razmazati. Na koži će ostati blaga boja sapuna i sitni sjaj. 
Nije potrebno puno puta prelaziti preko kože, jer će time na koži ostati masan trag i boja će biti previše upadljiva i vještačka. Dovoljan je samo jedan sloj koji treba ravnomjerno razmati i dobićete fantastične rezultate ako ste ljubitelji bilo kakvog sjaja na koži.

Prilikom upotrebe ovih sapuna treba voditi računa sa svjetlijom odjećom, posebno bijelom jer će sa unutranje strane odjeće ostati mali trag boje. Sve tragove na odjeći je moguće oprati :)
Ono što je još bitno jeste da na koži nije izazvao nikakve iritacije a ni neželjene posljedice.

Ja sam izabrala dva sapuna ovog tipa. Birala sam boje koje mi ljeti najviše trebaju. Prvi je ovaj okrugli u kombinaciji žute i roza boje. Kada se ove dvije boje pomješaju na koži ostaje nešto poput bronzanog sjaja, koji je idealan ljeti kada koža poprimi tamniji ten.
Cijena ovih malih sapunčića je oko 20 KM. Cijena im je visoka, ali njihova namjena opravdava cijenu.





Drugi sapunčić je ponovo roza boje i u obliku srca :)
On nema nikakav sjaj, ali ostavlja divnu blagu boju koja se stopi sa bojom kože. Djeluje poput divnog bronzera i najviše mi se dopada kako djeluje na prsima i ramenima u večernjim izlascima.







Očarana sam ovim proizvodima...mislim da ću ih nastaviti uzimati.
Lush proizvode moćete uzeti u Sarajevu u BBI centru, a možete i poštom naruciti. 
Svi proizvodi dođu upakovani u papirnu vrećicu na kojoj se nalazi adresa.




Evo link Facebook Lush stranice, gdje možete pronaći više o ovim proizvodima: https://www.facebook.com/lush.ba/?fref=ts

Da li ste vi probali Lush proizvode i koji su vaši utisci?

Hvala Vam na čitanju <3

You May Also Like

5 komentara