COCOA COUTURE Luxe Eyeshadow

by - 08:52:00

Avon Luxe paleta za oči "Cocoa Couture"



Drage moje čitateljke vraćam se pisanju bloga nakon duže pauze. Većina vas zna razlog mog odsustva, a za one koji nisu upućeni u prethodna dešavanja, ukratko ću reći da je odsustvo trajalo malo duže zbog poslovnih obaveza. Današnji način života zahtjeva dosta vremena od samih nas. Svi živimo ubrzanim tempom, tako da mi je zaista bila potrebna pauza jer nisam mogla sve obaveze smjestiti u istom vremenu. Sada sam opet tu i pisat ću češće kao i prije :)

Razmišljajući o kojem proizvodu da pišem nakon pauze, odlučih se za paletu koja je privukla svu moju pažnju nakon što sam je dobila od naše divne Šejle. Riječ je o Avonu, meni posebno dragom brendu. Današnja tema je Luxe paleta sjena za oči pod nazivom "Cocoa Couture"

Luxe proizvode koristim duže vremena i zaista su posebni, krenuvši od same ambalaže koja odiše glamurom pa do kvalitete koja je na visokom nivou.
Cocoa Couture je moja prva paleta sjena za oči iz Luxe linije. Ima ih jos 5 u ponudi, ali meni se najviše dopala upravo ova.
Listajući Avonov katalog koji je uvijek pun raznovrsnih dekorativnih preparata, uvijek sam uzimala nešto drugo i odgađala kupovinu ove palete. Nedavno sam je dobila na recenziju i bila sam jako sretna što je konačno imam.

Prvi utisci su bili zadivljujući. Paleta je smještena u crnu kartonsku kutiju bez mnogo detalja. Na pozadini kutije se nalaze informacije o proizvodu. 



Ambalaža u potpunosti odiše glamurom. Zlatna boja je krasi u svim dijelovima, a pri otvaranju sa unutarnje strane smješteno je veliko ogledalo, što je čini praktičnom. Ogledalo nam uvijek treba, zar ne?
Pored toga tu je i mali dvostrani spužvasti aplikator, koji može poslužiti ukoliko nemate kistove.





Ovu paletu sam izabrala zbog kombinacije boja koje se nalaze unutar nje. Sastoji se iz savršeno ukombinovanih boja koje su idealne i za dnevni, a također i noćni makeup. Dvije mat i tri sedefaste boje su ono što je poželjno u svakoj paletici. 
Prelaz od neutralne bež boje, preko ružičaste do tamne smeđe je upravo ono što nam nudi "Cocoa Couture".


Na slici možete vidjeti pet krasnih boja koje mogu pružiti bezbroj kombinacija.
Pigmentacija boja je zadovoljavajuća, iako se razlikuje u ovih pet nijansi. Kao i sve mat boje, i ovdje je ružičasta (2) nosioc najjače pigmentacije, a nakon nje je nijansa pod brojem 1 koja predstavlja neutralnu bež boju. Ova boja je neophodna u svim paletama.
Preostale tri boje se također razlikuju u pigmentaciji. Nijansa pod brojem 5 ima dosta shimmera i uglavnom dominira bronzani sjaj u samoj nijansi. Nijansa pod brojem 3 je svijetlo smeđa, blago sedefasta i podjednako pokazuje svoju boju i sjaj, dok je nijansa pod brojem 4 tamna smeđa i samo pod jakim svjetlom ističe sitni sjaj.
Swatchevi (bez baze) izgledaju ovako:


Trajnost sjena na očima je zadovoljavajuća i bez baze. Vjerovatno vam je poznato da nisam ljubitelj baza i da ih rijetko koristim, ali boje iz ove palete budu na mojim kapcima i do 6 sati dovoljno vidljive. Pored toga se jako lijepo blendaju i pružaju bezbroj različitih nijansi, bilo da svaku od boja koristite samostalno ili da ih kombinujete. 
Na idućim slikama možete vidjeti kako sam ja iskombinovala sve nijanse i dobila meni osobno jedan od dražih look-ova. 



Na kutove oka sam nanijela tamnije nijanse (4,5), na sredinu kapka ružičastu (3), a na ostale dijelove kapka bež (1) koja mi uvijek popravi sve nedostatke. Na donji dio kapka sam nanijela nijansu pod brojem 3.


Pored Luxe palete koristila sam i Luxe maskaru koja će biti u jednom od narednih postova.







Cijena ove palete je 16,90 KM (8 gr).
Jeste li vi probali Luxe palete i kakvi su vaši utisci?
Hvala Vam na čitanju <3

You May Also Like

1 komentara