Tajna prekrasne kose

by - 08:38:00

Avon Advence Techniques sa deset prednosti




Duga i njegovana kosa je odraz ženstvenosti. Za mene nema ništa ljepše od zdrave i lijepe kose koja je lepršava, sjajna, nježna i mekana na dodir. Dosta pažnje posvećujem njezi kose i odavno nisam pisala o tome. Prethodni mjesec sam dobila iz Avona set za njegu kose. Takvi pokloni me najviše obraduju jer kosu godinama njegujem isključivo sa Avon proizvodima. Poklon je stigao u vrijeme kada mi je svega ponestalo, tako da sam kompletan set koristila čitav mjesec dana i sada sam jako zadovoljna mojom kosom.

Advence Techniques linija za njegu kose bogata je raznim preparatima za dubinsku njegu i gotovo pa sve korisnice su zadovoljne njihovim proizvodima. Širok izbor proizvoda namjenjen je za sve tipove kose i jako često svoju kolekciju upotpunjuju sa novitetima. Godinama sam korisnik tih proizvoda i jedino oni su odgovorni za izgled moje kose. Set koji sam dobila sadržavao je šampon, regenerator, tretmansku masku i tretman bez ispiranja.


Set Advence Techniques BB Absolute Perfection je obogatio svoju kolekciju sa nekoliko pozitivnih osobina koje se ovaj put ističu više nego prije. Kao i do sada, namjenjen je za dubinsku njegu i zaštitu kose, te za regeneraciju kose u vlastitom domu, što znači da uz ovaj set imate sve što vam je potrebno za savršenu kosu.
Cjelokupna linija proizvoda u sebi sadrži kompleks algi koje brzo obnavljaju površinska oštećenja kose. Pored toga ovi proizvodi u sebi imaju i  Advence Shield zaštitnu tehnologiju, koja  omogućava prodiranje u srž dlake i time stvara veću zaštitu od vanjskih negativnih uticaja poput sušenja kose, oblikovanja frizure, sunca i ostalog.
Ono najvažnije što se veže uz ovu liniju proizvoda jeste deset prednosti koje nam Avon obećava ukoliko koristimo čitav set. 
Te prednosti su:
1- njeguje
2- štiti
3- hrani
4- pruža sjaj
5- štiti od vlage
6- zaglađuje
7- održava posebnu hidrataciju vlage
8- sprječava naelektrisanost
9- čini kosu svilenkastom
10- olakšava oblikovanje

Nisam ni u jednom trenutku posumnjala da su previše nahvalili ove proizvode jer sam očekivala sve što je naglašeno. 
Testirala sam ih mjesec dana konstantno bez miješanja sa drugim proizvodima i ovako izgleda moja kosa. Duga, sjajna, lepršava, zdrava i otporna na pucanje...cjelokupan tretman se pokazao. U narednom tekstu ću vam napisati na koji način sam koristila ove proizvode i kakvi su učinci.



Šampon  i regenerator Advence Tecniques BB sa kompleksom algi


Radovala sam se testiranju ovih proizvoda i prvi koji sam probala bio je šampon, a potome regenerator. Pošto je moja kosa neposlušna i neukrotiva i brzo se mrsi, regenerator mi je neophodan, stoga sam ga koristila zajedno sa šamponom. Oba proizvoda dolaze u plastičnim bočicama koje su u crnoj boji. Identične su kao većina proizvoda iz ove linije. Na bočici se nalazi naljepnica sa svim karakteristikama proizvoda, počevši od sastava do načina korištenja.
Količna koja stane u ovu bočicu je 250ml.






Tekstura ovog šampona je polurijetka i nije uopće gusta kao kod većine šampona. Pored toga ne pjeni se puno prilikom pranja, te klizi pod prstima. Spomenula bi i to da je na neki način nježan pod prstima prilikom pranja. U početku sam imala sam osjećaj da će mi bit teško ravnomjerno nanijeti po cijeloj kosi jer nije bilo puno pjene, ali u biti to nije teško, samo što ja nisam naviknula na šampone bez puno pjene. 
Imala sam osjećaj kao da njegujem kosu tokom pranja. Sve nečistoće sam uklonila jednim šamponiranjem. Ne iritira ni vlasište ni kosu. Posjeduje standardni miris svih Advence Tecniques proizvoda. Meni osobno se sviđa i jako je prijatan. Ne osjeti se nikakva hemija u mirisu.

Regenerator je kao i većina ostalih regeneratora. Nema neke razlike od većine. Gelaste je teksture i može se bez poblema ravnomjerno nanijeti po cijeloj dužini kose. Koristila sam ga tako što sam nakon šamponiranja nanijela po cijeloj dužini kose, sačekala oko minut ili dva, a potome isprala mlakom vodom. Nakon toga kosa je nježna i mekana na dodir. Češljanje je olakšano i kosa se ne mrsi puno. Lepršava je i neodoljiva. Stalno prstima prolazim kroz kosu :)
Miriše kao i šampon.


Tretmanaska maska iz ove linije namjenjena je za dubinsku njegu kose. Kada su upitanju maske za kosu moje mišljenje je da ih je neophodno koristiti barem jednom sedmično, posebno na dugoj kosi. Tretmanska maska dolazi u plastičnoj ambalaži u količini od 150 ml. Ako se pitate zašto se zove tretmanska, razlog je što nam pruža potpun tretman za obnovu i njegu kose
Ova maske je jednom rječju prekrasna. Tekstura joj je gusta i ima intenzivan miris kao i ostali proizvodi. Koristila sam je jednom sedmično nakon šamponiranja. Nanijela sam ravnomjerno po dužini kose u obilnijoj količini pri vrhovima, a na vlasištu sasvim malo. Kada koristim maske uvijek ih stavljam u većoj količini za razliku od regeneratora i držim nekih 5-10 minuta, osim ako žurim pa nemam vremena. Nakon maske regenerator nije potreban jer je kosa jednom rječju savršena. Bez problema ćete je počešljati i složiti. Lepršava i puna volumena te nevjerovatno mekana. Iako nije potrebno da nanosite i regenerator i masku, ukoliko ih oboje koristite kosa će vam biti zahvalna i prelijepa. Ja sam morala sve zajedno probati i rezultati su zadivljujući.




Balzam za kosu bez ispiranja namjenjen je također za njegu kose, i njegov zadatak je da ostavi predivan izgled kose.  Dolazi u tubici u količini od 150 ml.  Koristi se nakon pranja kose tako što se nanese na mokru kosu ručnikom prosušenu. Ne trebate puno nanositi. On u biti može zamijeniti serum. Neće kosu omastiti niti činiti otežanom. Nakon njega kosa je složena i nema puno dlačica po površini kose. Možete ga koristiti i na suhoj kosi, ali bolji rezultati su kada se nanese na mokru kosu. Ja sam nanosila na vrhove, a ostatak koji ostane na rukama, nanijela sam po površini kose prelazeći prstima preko.




Balzam bez ispiranja

Moje mišljenje je pozitivno i ukoliko koristite cjelokupan set svih deset prednosti će biti ispunjeno. Slika koju sam priložila u postu prikazuje kako je izledala moja kosa nakon ovog tretmana. Nisam je čak ni peglala. Samo sam je iščešljavala prilikom sušenja fenom. Prezadovoljna sam i sigurno ću nastavit koristit ove proizvode.

Ovaj set možete pronaći u aktuelnoj Avon brošuri po pristupačnim cijenama. Nećete se pokajati, slobodno isprobajte. Vaša kosa će vam biti zahvalna.



Koje proizvode vi koristite za njegu kose?
Hvala Vam na čitanju <3

You May Also Like

0 komentara