BH COSMETICS CARLI BYBEL PALETTE

by - 11:21:00

Carli Bybel Palette


fairynona


Carli Bybel jedna od najpoznatijih YouTube šminkerica ostavila je predivne dojmove na djevojkama iz cijelog svijeta. Kao i mnoge od vas i ja sam njen veliki fan i uistinu je obožavam te pratim njen rad od samog početka njene karijere. Vjerovatno vam je poznato da sam strastveni ljubitelj paletica za oči i da ih imam zaista mnogo. Vrlo često ih poklanjam prijateljicama i svaki put kada izađe neka nova paleta naprosto je moram imati. Kada je izašla u prodaju prva Carli paleta nisam je kupila odmah jer sam imala nekoliko paleta koje nisam ni otvorila, tako da sam odlučila njenu kupovinu malo odgoditi. Nedavno sam je dobila na poklon od moje divne seke koja me savršeno poznaje, tako da uvijek pogodi šta me može obradovati. Kada sam ugledala uživo paletu, rodila se ljubav na prvi pogled.


fairynona

Kupovina ovog proizvoda nije bila samo iz ljubavi prema Carli. Čitajući razne komentare i gledajući mnoge youtuberke, nisam naišla na negativne komentare, naprotiv tome, svi su hvalili kvalitet palete. Kao što sam i očekivala, paleta je uistinu presavršena.

Na samom početku ću se osvrnut na ambalažu.
Paleta je napravljena od debljeg kartona, jako čvrstog i ima magnete, stoga se ne može sama otvoriti. Dodatno je zaštićena još jednim kartonskim omotom identičnog oblika i veličine kao sama paleta. Bijela boja sa nekoliko srebrnih detalja čini je jednistvenom. Tako jednostavno a oku primamljivo :)
Nakon otvaranja uočit ćete ogledalo i zaštitnu foliju koja se nalazi iznad sjena. Ispod ogledala nalazi se citat koji u svakom smislu opisuje Carli, a on glasi Aspire to Inspire. 

Paleta se sastoji od 10 sjenki i 4 highlightera, pri čemu zajedno čine masu od 47,6 gr. 
Ono što bi naglasila jeste da je paleta "cruelty free" odnosno nije testirana na životinjama.
Cjelokupan dizajn kreiran je apsolutno u Carli stilu.


fairynona

fairynona

fairynona

fairynona

fairynona

U paleti se nalaze četiri mat sjenke i šest sjenki sa šimer završnicom. Pored toga tu su i četiri velika highlightera.


SJENKE



Kao što možete vidjeti na slici, u paleti se nalazi kombinacija boja koje mogu pružiti kreiranje raznih look-ova.

Skupinu mat nijansi čine neutralna bež boja koja se koristi prilikom kreirannja svih look-ova i mislim da se ona prva potroši u svim paletama. Pored nje tu su i dvije smeđe nijanse, od kojih jedna ima ljubičasti podton, pa stoga prelazi u neku vrstu mauve nijansi. I posljednja mat nijansa je tamno ljubičasta, meni osobno najdraža jer je savršena za jači make up. Ukratko rečeno što se tiče mat nijansi izbor boja je pun pogodak.
Skupinu šimerastih nijasni čini šest sjenki koje se sastoje od suptilne rose gold nijanse preko nekoliko tonova zlatnih i bronzanih sjena do tamno smeđe boje. Pri kreiranju look-ova sa šimerastim sjenama, želje su različite, tako da ova paleta nudi izbor raznolikih nijansi, tako da za svačiji ukus ima ponešto. 



fairynona


fairynona

Swatchevi sjena izgledaju ovako:


fairynona

fairynona


HIGHLIGHTERI

Skupinu highlightera čine četiri boje u potpunosti različite.


fairynona

fairynona

fairynona

Prva je izrazito roza i veoma suptilna boja, po mom mišljenju idealna za svjetliji ten.
Druga je rose gold nijansa, savršena za ulogu highlightera i meni osobno najdraža :)
Treća je zlatna boja, savršena za novogodišnje šminkanje.
Četrvrta je tamna bronzana nijansa. Nikad prije nisam imala ovakvu boju highlightera, jer je za moj ten pretamna i prije bi je koristila kao sjenku. Ova nijansa je vjerovatno namjenjena crnkinjama za njihov ten, jer izgleda savršeno na tamnijem licu.

Pigmentacija svih boja u paleti je izuzetno dobra, iako moram spomenuti da kod šimerastih nijansi dominira sjaj, što mu je u konačnici i sama svrha.
Tekstura sjena se razlikuje od boje do boje. Moje utisci su da su mat sjene prefine i da odlično rade sa kistom, dok su šimeraste drugačije, malo više se truse i meni je mnogo lakše da ih nanesem spužvastim aplikatorom. Ne mogu reći da su sjene suhe, jer to ne bi imalo smisla, u biti one su sklone trusenju, pa stoga treba biti pažljiv prilikom nanošenja kisotm, tj.otresti ga.

Ja sam apsolutni zaljubljenik ove palete i koristim je svakodnevno. Sve druge palete sam nekako zapostavila otkako sam probala ovu. Praktična mi je jer u njoj imam sve što mi treba.

Moram vam spomenuti i to da su sami highlighteri čisto savršenstvo. Ne koristim ih samo na licu, već i na tijelu. Veoma često ih nanosim na tijelo pomoću velike četkice, najčešće na dekolte, jer ostave divan sedefast sjaj na tijelu, poput sjajnih losiona. Ukoliko neko od vas bude ovo probao, pazite da ne ostane po odjeći prilikom nanošenja. Ukoliko i ostane, neće ostaviti flekice, moguće je oprati svaki trag.
I posljednji način na koji koristim highlightere jeste na usnama :)
Da, vjerovali ili ne, po sredini usana prstima lagano utapkam neki od njih i usne dobiju poptuno drugačiji izgled. Izgledaju punije i privlačnije.

U narednim slikama možete vidjeti kako sam se ja našminkala pomoću ove palete. Koristila sam je na očima, usnama, licu i dekolteu :)


fairynona

fairynona

fairynona


fairynona

Jeste li vi probali neku od Carli paleta? Kako vam se sviđa ovaj makeup? 
Hvala na čitanju <3

You May Also Like

1 komentara

  1. Predivna si,, a paaaleta izgleda jako dobro. Gdje si je nabavila ako nije tajna??? :**

    OdgovoriIzbriši