PUPA VAMP EXTREME Maskara

by - 03:58:00

Vamp Extreme Maskara


fairynona

Vamp Extreme maskara je proizvod o kojem sam mnogo čitala i time poželjela probati to savršenstvo obzirom da za sebe veže samo riječi hvale. Kada se Pupa pojavila na našem tržištu odmah sam probala nekoliko proizvoda i moram priznati da sam uistinu bila zadivljena kvalitetom. O savršenom rumenilu već sam pisala (ovdje) i još uvijek ga svakodnevno koristim, a putem ovog posta ću sa vama podijeliti svoje utiske o Pupinoj najpoznatijoj i ujedno najprodavanijoj maskari.



fairynona

Uzevši u obzir činjenicu da se svakodnevno šminkam, veoma često kupujem maskare jer ih brzo trošim. Nedavno sam sasvim slučajno primjetila veoma zanimljiv set na Pupinim policama. Set se sastojao od dvije poznate "Vamp" maskare, crne i ljubičaste. Inače koristim crne maskare, ali kada želim promjenu uvijek biram ljubičastu boju jer mislim da savršeno pristaje uz zelene oči, tako da je taj set u potpunosti bio za mene. Danas pišem o crnoj maskari, a u narednim danima o drugoj :)

Kao i uvijek krenut ću od pakovanja. Iako na prvi pogled ambalaža izgleda jednostavno, morate se složiti da srebrna tubica sa efektom ogledala ostavlja dojam luksuznih pakovanja. Tubica po površini nema dosta detalja, izuzev naziva proizvoda. Sve je tako minimalistički upakovano i divno da će vas osvojiti na prvi pogled.
U ovom setu crna maskara došla je u minijaturnom izdanju sa količinom od 8 ml, ali to ne mijenja činjenicu da je ambalaža identična standardnom pakovanju (9ml). 

Prilikom otvaranja odmah je uočljiva četkica blagog "kruška" oblika izrađena od gumirane plastike. Ovaj oblik četkice omogućava odlično raščešljavanje trepavica, posebno onih dužih, dok sitnije trepavice, na krajevima oka, manje dolaze do izražaja. Razlog za to je upravo ovaj oblik četkice. Vjerujem da je Pupa uzela u obzir sve to, stoga nam je preporučila savjet da vrh aplikatora postavimo uspravno u odnosu na trepavice kako bismo dohvatili i one najkraće. Probala sam primjeniti ovaj savjet i pokazalo se kao odlično, što ćete i sami moći vidjeti u narednim slikama.


fairynona

fairynona

fairynona

fairynona

fairynona

fairynona

fairynona

fairynona


Tekstura Vamp maskare je srednje gustoće, nije previše rijetka kao kod mnogih maskara pri čemu je potrebno malo duže da se osuši na trepavicama. U ovom slučaju proizvod se suši relativno brzo, tako da za drugi sloj maskare ne morate dugo čekati. Na taj način ćete je bez problema veoma brzo nadograditi i time uštediti na vremeneu.
Odlikuje se intenzivnom crnom bojom, koja ističe trepavice čak i sa samo jednim slojem.
U suštini ovaj proizvod iza sebe ostavlja guste trepavice intenzivne crne boje naglašavajući njihov volumen.

Naredna slika pokazuje razliku sa i bez maskare (dva sloja).

fairynona


Nisam primjetila nastajanje grudvica prilikom nanošenja što mi se mnogo dopada. Moram spomenuti da neželjene mrlje sa kapka (nastale usljed moje nespretnošću prilikom nanošenja maskare) možete ukloniti jednostavno sa štapićem pri čemu neće ostaviti tamnne tragove, ali morate obrisati odmah dok se nije u potpunosti osušilo :)

Što se tiče trajnosti, potrošila sam je veoma brzo jer maskare svakodnevno koristim, a moram spomenuti i da je ovo minijaturno pakovanje. 
Skida se jednostavno pomoću micelarne ili sapuna. Nisam primjetila nikakve neželjene posljedice poput iritacije u očima.

Kada je upitanju make up, mogu reći da mi je ova maskara sama dovoljna da naglasim oči, jer zaista ostavlja upadljive i naglašene trepavice koje dominiraju na cijelom licu, što možete vidjeti na slici.



fairynona

Jeste li vi probali ovu maskaru i kakvi su vaši utisci?

Hvala Vam na čitanju <3

You May Also Like

9 komentara

  1. Prelijepa si i sviđa mi se maskara, stvarno izvuče trepavice predobro ! <3

    OdgovoriIzbriši
  2. Odlična recenzija, sve si super/detaljno napisala i hvala ti.
    Šaljem pozdrav!

    OdgovoriIzbriši
  3. Super opisana maskara,sve je zbilja tako.Jedino imam primjedbu na skidanje maskare.Naime,trepavice su tako sljepljene da ih je nemoguce odljepiti.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ako budete u prilici isprobajte Avon True ulje za skidanje sminke. Odlican proizvod, mozda cak i najbolji koji sam probala za skidanje sminke. Sigurna sam da cete sa njim izbjeci teskoce pri uklanjanju maksare.

      Izbriši
  4. Hej, koristim ovu maskaru vec dugi niz godina i stvarno je dobra,kupujem ju redovno u Italiji. Slucajno sam sam nasla ovaj post pa rekoh da procitam, drago mi je sto ti se svidja. Pozdrav :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Vam na predivnim rijecima. Pozdrav iz Tuzle :)

      Izbriši
  5. Koristim svakodnevnu plavu, odlicna, jedina koja mi ne trusi i ne razmaže se ispod očiju. inace uvijek ispod oka mi se vide ostaci maskare. Sad kupujem i crnu!

    OdgovoriIzbriši