Carmex balzami za usne

by - 07:02:00

Carmex balzami za usne


fairynona

Moj dan je nezamisliv bez balzama za usne. To je proizvod koji nosim sa sobom bilo gdje da krenem i koji koristim 24 sata. Ponekad mislim da sam ovisna o balzamima, ali ako uzmem u obzir činjenicu da usne nemaju lojne žlijezde koje luče esencijalne masti, one su puno osjetljivije od ostalih dijelova lica i stoga su jako izložene dehidrataciji, onda to nije opsesija već samo želja za lijepim i njegovanim usnama.

Sredinom marta sam dobila paketić iz drogerije.ba u kojem su se nalazila dva Carmex balzama za usne. Kada dobijem proizvode koje veoma često kupujem mojoj sreći nema kraja, jer je divan osjećaj kada dobijem baš ono što mi treba :)

Na samom početku ću vas upoznati sa ovim brendom ukoliko niste čuli za njega. Carmex je jedan od najstarijih i najpoznatijih američkih brendova za njegu usana koji je nastao davne 1930. godine. Odlikuje se žutom ambalažom koja je godinama ne promjenjena i zahvaljujućim jarkim bojama lako ćete ga ugledati i u torbi punoj stvari.
U svom sastavau ima pčelinji vosak, kamfor i kako buter koji su savršeni u njezi usana. Pored toga izaziva jako hlađenje usana što ga izdvaja od većine ostalih balzama.
Moram spomenuti da sam prije nekoliko godina na ljetovanju kupila Carmex u teglici i mislim da mi ni jedan balzam nije trajao tako dugo kao taj. Sada na svu sreću Carmex proizvodi su dostupni i u našoj državi, i to ne samo u teglici već i u stiku i u tubici.


fairynona

Kao što možete vidjeti proizvodi su kvalitetno upakovani u najlon i karton, a na pozadini kartona se nalaze sve informacije o proizvodu (sastav, rok trajanja, način upotrebe i ostalo). Meni osobno se više dopadaju ovakva pakovanja jer su sve informacije pristupačne, a uz to možemo biti sigurni da je proizvod u potpunosti nov.



fairynona

fairynona

Proizvod za njegu usana dostupan je u tri različita pakovanja, a to su teglica, stik i tubica. Za svačiji ukus po jedno pakovanje. Ja sam dobila balzam u stiku i tubici i upravo takva pakovanja i koristim jer mi omogućavaju jednostavniju primjenu za razliku od onih u teglici.


fairynona

fairynona

Žuta ambalaža sa crvenim čepom i jarkim natpisom "Carmex" stvara kontrast boja koji ne može biti ne primjećen. Minijaturno dekorisane ambalaže osvojit će vas odmah prilikom prve upotrebe. 

U nastavku teksta ću vam objasniti zašto je upravo Carmex postao moj omiljeni balzam za usne. Pored toga što sam sklona stalnom korištenju balzama za usne, veoma često nanosim i mat ruževe što dodatno usne isušuje i zahtjeva jaču hidrataciju. Većina bi rekla da svi balzami rade isti posao, njeguju usne i čine ih hidriranim. Meni je tu bitna još jedna osobina, a to je trajnost samog balzama. Sigurna sam da ste se barem jednom susreli sa proizvodima koji nakon što ih držite u džepu ili torbici, izgube svoje svojsto, tj. ne njeguju usne, iako ga nanosite kao da se "istope" i izgube svoju osnovnu fuknciju. Meni se to veoma četo dešava, jer u toku radnog vremena balzam za usne uvijek držim u džepu od hlača kako bi mi u svakom trenutku bio dostupan. Sa Carmex balzamima to nije slučaj. I nakon mjesec dana ono je kao novo. Pored toga ne morate stalno usne mazati jer je uistinu dugotrajno na usnama.


Carmex balzam u stiku


fairynona

fairynona

fairynona


fairynona

Na slikama možete vidjeti Carmex u stiku. Malo i veoma praktično  pakovanje koje u sebi sadrži 4,25 gr proizvoda može stati i u najmanju torbu. Odmah pri otklanjanju čepa uočljiv je osvježavajući miris mentola. Sam balzam je guste voskaste teksture, i uprkos svemu tome veoma razmaziv. Čim ga ravnomjerno nanesete na usne osjetit ćete "hlađenje" na usnama koje se vremenom smanjuje. Ne stvara nikakve smetnje ukoliko su usne ispucale, neće vas peckati niti izazivati ikakve iritacije na usnama. Odlikuje se svijetlo žutom bojom koja na usnama ostavlja bezbojan trag. Veoma je ugodan na usnama i dugotrajan, što se najviše ogleda kada ga nanesete navečer prije spavanja. 
Na narednoj slici možete vidjeti kako moje usne izgledaju ujutro ukoliko prije spavanja nisam nanijela balzam, i kako izgledaju kada sam nanijela Carmex u stiku.

fairynona

Možete vidjeti koliko mi usne budu suhe kada ne nanesem balzam i zaista mi to smeta. Sa Carmex balzamom u stiku njega usana je na visokom nivou jer pored svega sadrži i SPF 15 tako da će usne zaštiti i od sunca i vjetra.
Ono što mi se još dopada jeste da odlično sarađuje sa mat ruževima. Svi znamo koliko mat ruževi isušuju usne pogotovo ako ih nosimo više sati. Prije nanošenja ruža nanesem balzam, i usne budu spremne za mat ruž koji će uprkos nanošenju balzama zadržat svoju mat teksturu, samo usnice neće biti suhe, a ni ruž se neće nakupljati na usnama.
Nema nikakvog okusa.

Carmex balzam u tubici


fairynona

fairynona

fairynona

fairynona

Carmex balzam u tubici je još jedno pakovanje savršenog balzama. Razlikuje se od ostalih što na usnama ostavlja malu dozu sjaj obzirom da je u tubici. Korištenje je jednostavno tako što proizvod istisnete iz tubice direktno na usne, a potome razmažete (nalik na tečni ruž, ili sjaj za usne). Doziranje sami određujete prilikom istiskanja, pri tome bih naglasila da je potrebna sasvim mala količina jer je proizvod uistinu razmaziv. Odlikuje se blagim mirisom mentola, i također i on ostavlja na usnama osjećaj "hlađenja".
Posjeduje dosta gustu teksturu, žućkaste boje, ali na usnama ostavlja bezbojan blagi sjaj koji je vidjljiv i po nekoliko sati ukoliko ne nanosite nikakve ruževe. Ukoliko ipak volite ruževe, i ovaj balzam će usne odlično pripremit za nanošenje bilo kakvog ruža ili sjaja.
Nije ljepljiv na usnama i nema okusa.
U suštini ne razlikuje se mnogo od balzama u stiku, izuzev što ovdje dobijete više proizvoda (10gr). Po svim osobinama je sličan prethodnom, svoju fuknciju savršeno odrađuju, ali ovakvo pakovanje u maloj mjeri može zamjeniti sjaj za usne, pa je idealan za djevojčice koje tek počinju da se šminkaju jer nije previše upadljiv a uz to pruža savršenu hidrataciju usnama.
Ovako na usnama izgleda Carmex u tubici


fairynona

Zar nije divan, poput bezbojnog sjaja :)
Carmex balzame sada možete pronaći i na našem tržištu u drogerijama i apotekama po cijeni od 5KM.

Jeste li vi probali Carmex balzame i koji je vaš omiljeni?
Hvala Vam na čitanju <3

You May Also Like

6 komentara

  1. Nisam ni znala da su stigli kod nas. Ovo me bas obradovalo. Hvala ti. Super je post. :*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sve djevojke su se obradovale :) Hvala vam mnogo <3

      Izbriši
  2. Gdje ima kupit u hr u kojoj trgovini???

    OdgovoriIzbriši
  3. koliko košta u hrvatskoj?

    OdgovoriIzbriši