Catrice HD Liquid Coverage Foundation

by - 02:44:00

Catrice HD Liquid Coverage Foundation


fairynona

Odavno nisam pisala o dekorativnoj kozmetici, i moram vam priznati da mi nedostaju takvi postovi. U posljednje vrijeme više pažnje posvećujem samoj njezi lica, tako da se ne šminkam svakodnevno kao prije, ali moja ljubav prema kozmetici još uvijek postoji.  

Nedavno sam probala Catrice HD Liquid Coverage puder kojeg mnoge djevojke hvale da ima savršeno prekrivanje, a s druge strane većina se žalila na iritacije kože nakon upotrebe ovog proizvoda. Obzirom da su mišljenja podjeljena, odlučila sa ga sama probati, jer uistinu obožavam mat pudere. Možda nije pravo vrijeme za mat pudere, obzirom da je ljeto, ali uzela sam ga za neke posebne prilike, ne za svakodnevnu upotrebu, jer u ljetnim danima inače koristim BB kremu.
Kao i uvijek krenut ću od ambalaže.

Catrice HD Liquid Coverage dolazi u veoma kvalitetnoj ambalaži. Riječ  je o staklenoj ambalaži sa srebrenim čepom koji prelazi u pipetu. Bočica je od matiranog stakla i na sebi ima istaknut naziv proizvoda, te ostale bitne informacije o proizvodu.
Staklene ambalaže za skladištenje proizvoda uvijek su mnogo bolje i povoljnije za razliku od plastičnih tubica.


fairynona

fairynona

fairynona

Catrice kaže da je ovo nemasna i lagana formula za besprijekoran ten čak i bez photoshopa, te da pruža dugotrajnu prekrivenost.
Ovaj opis me osvojio jer upravo ističe karakteristike koju su mi veoma bitne pri izboru pudera. To je ono što očekujem od dobrog pudera.

U ponudi imate četiri različite nijanse. Ja sam izabrala najtamniju Warm Beige 04. Iako je najtamnija, u suštini nije previše tamna, što me uistinu iznenadilo.
Ostale tri nijanse su također jako svijetle, tako da djevojke sa svijetlim tenom mogu pronaći savršenu boju pudera.
Warm Beige nijansa nema žuti ni crveni podton, veoma je lijepa i prirodna nijansa, možda čak i najljepša koju sam pronašla u drogerijama.

fairynona

fairynona

fairynona

Tekstura pudera je srednje gusta, nije previše kao što je čest slučaj  kod većine mat pudera. Veoma lijepo se razmazuje zahvaljujući svojoj idealnoj teksturi. Obzirom da je tečan i dosta razmaziv, potrebna je sasvim mala količina da bi prekrili cijelo lice. Ja ga koristim tako što dvije kapi iz pipete nanesem direktno na lice, a potome ravnomjerno razmažem.
Lice dobije savršenu prekrivenost i nakon 4-5 minuta mat finiš. Ne matira se odmah, što je veoma dobra osobina jer omogućava da ga fino razmažete čak i četkicom za nanošenje podloge. Ja osobno ne koristim četkice, jer sa prstima imam bolji osjećaj, ali za one koje ipak biraju četkice, ovaj puder odlično sarađuje sa njima.
Mat izgled na licu bez primera i kamenog pudera može zadržati neka 3 sata ukoliko imate masno lice kao ja. Uz dobar primer moguće je i 4-5 sati imati mat izgled. Kada kažem mat izgled, moram vam priznati da ovaj puder ne ostavlja onaj "vještački mat" jer lice izgleda kao prirodno. Savjetovala bih vam da nanosite manju količinu ovog  proizvoda kako biste imali naizgled prirodno lice, jer zaista daje takav efekat. Savršeno prekrivanje a ipak prirodan izgled.
Prilikom nanošenja uočljiv je intenzivan "miris kozmetike" meni osobno veoma prijatan i svjež, ali ne zadržava se dugo na licu.

Na narednoj fotografiji možete vidjeti kako na mom licu izgleda Warm Beige nijansa.


fairynona

Zaista je divan, i mogu sa sigurnošću reći da je jedan od boljih drogerijskih pudera koje sam probala.
Skida se jednostavno pomoću micelarne vode, i nije mi izazvao nikakve negativne posljedice poput iritacije, isušivanja lica ili sitnih aknica. 
Iako je savršen ne bih ga preporučila za svakodnevnu upotrebu u ljetnom periodu, jer u vrijeme visokih temperatura, najbolje je na licu imati samo kremicu.
Ne koristim ga svaki dan jer izbjegavam takve navike, ali mislim da je odličan izbor kada želite prekriti sve nedosatake na licu i izgledati posebno.


fairynona

Catrice HD Liquid Coverage možete pronaći u drogerijama po cijeni od 17,00 KM (30ml)

Jeste li vi probali Catrice HD Liquid Coverage puder i kakvi su vaši utisci?
Hvala Vam na čitanju <3

You May Also Like

3 komentara

  1. Mnogo mi se dopada tvoja recenzija. JA već neko vrijeme mjerkam ovaj proizvod i mislim da ću ga i sama uzeti i isprobati. Hvala na divnom recenziji ❤️❤️❤️

    I follow you: Visit and follow ----> Marija's blog

    OdgovoriIzbriši
  2. Sigurna sam da se nećeš pokajati :) Hvala ti na divnim riječima. <3

    OdgovoriIzbriši
  3. Pozdrav, nije vezano za puder, ali nisam znala gdje pitati.. Zanima me što koristiš na rubovima očiju kako bi ih posvjetlila je li riječ o highlighteru ili nečemu drugom?

    OdgovoriIzbriši