NIKEL regenerativni balzam za pete i stopala

by - 07:50:00

NIKEL regenerativni balzam za pete stopala


fairynona


Njega stopala je jednako važna kao i njega ostalih dijelova tijela i kože. Nekako mi se čini da mnogi zaboravljaju da upravo stopala nose svu našu težinu, a da je uprkos tome najmanje njege posvećeno njima. Dok lice svakodnevno čistimo i nanosimo razne maske i kreme, rijetko koja osoba istu rutinu primjenjuje i na stopala.
Kada sam ja upitanju, moram istaknuti da vodim brigu i o ovom dijelu tijela. Povremeno koristim maske za stopala kao i piling, a kreme koristim svakodnevno.
Intenzivnom njegom stopala spriječava se zadebljanje na petama kao i gljivična oboljenja.
Na moju sreću nisam se susrela ni sa jednim od spomenutih problema zahvaljujući redovnoj njezi.

Proizvod koji vam želim predstaviti putem ovog posta je regenerativni balzam za pete i stopala koji dolazi iz kozmetičke kuće Nikel. Obzirom da je ovdje riječ o prirodnoj kozmetici, moja radoznalost je posebno istaknuta.
Namjenjen je za njegu suhe kože ali i za njegu stopala dijabetičara.

fairynona

Ako uzmem u obzir činjenicu da veći dio dana provedem u stojećem položaju, stopala su najviše izložena naporu. Nakon posla ponekad imam ojećaj da mi stopala trne od umora i u takvim situacijama mi je potrebna neka dobra opuštajuća kupka za stopala ili krema koja će ublažiti moje tegobe. Proizvod o kojem upravo pišem se pokazao kao izvrstan za moje potrebe, a vjerujem da bi i na vama ostavio zadivljujuće utiske.

Regenerativni balzam u svom sastavu ima shea maslac ili karite maslac koji je učinkovit kod regeneracije stanica kože. Pored toga shea maslac djeluje i protupalno te ima sposobnost da duboko prodre u kožu. 
Osim što ga krasi autentičan miris, spomenute karakteristike ga čine idealnim za njegu stopala.

fairynona


Ambalaža proizvoda je plastična tubica sa čepom na odvrtanje koja u sebi sadrži 140ml ovog dragocjenog balzama. Na površini tubice nalaze se sve potrebne informacije o proizvodu.

Tekstura balzama je poprilično gusta i bijele je boje. Odlikuje se osvježavajućim mirisom u kojem se ne osjeti mnogo miris shea maslaca, ali ipak lijepo miriše. Miris se ne zadržava mnogo na koži. Osjeti se tokom nanošenja, te potome postaje sve manje primjetan. Balzam je mnogo razmaziv i veoma brzo se upija u kožu, što je također jedna lijepa osobina kojom štedimo vrijeme.

fairynona

Način korištenja je veoma jednostavan-koristi se na čistim i suhim stopalima. Ja ovakve proizvode koristim najćešće u večernjim satima prije spavanja, kako bi tokom noći za vrijeme odmora svojim stopalima pružila neometanu njegu.

Količina koju možete vidjeti na fotografiji je količina koja je dovoljna za jedno stopalo. Obzirom da je balzam razmaziv i brzo upijajući, tokom nanošenja masiram stopala kako bi se proizvod što bolje upio u kožu. Masažu prstima izvodim dvije minute najduže. Nakon toga u nekoliko narednih minuta osjetim "hlađenje" na stopalima. Prija mi taj blagi osjećaj hlađenja nakon napornog dana. Ubrzo nakon desetak minuta može se osjetiti koliko je koža nježna, zahvaljujući hidratantnom svojstvu shea maslaca.
Pored toga sto masiram stopala i pete, nikada ne izostavljam predio oko prstiju, kao ni gornji dio stopala. Proizvod nanosim sve do zglobova.
Ujutro kada ustanem stopala i pete budu jednako nježne kao i u prvim minutama nakon nanošenja. To pokazuje da djelovanje kreme nije samo trenutno.

Slijedeća činjenica koja me zaista oduševila jeste da nisam primjetila neugodan miris koji ste barem ponekad i sami morali osjetiti nakon što skinete obuću koju ste nosili nekoliko sati. Sasvim je logično da se noga znoji kada 7-8 sati ne skidate obuću. Sa ovom kremom ni u jednom danu nisam osjetila neugodan miris stopala. 

Ono što se meni najviše dopalo jeste osjećaj olakšanja nakon što izmasiram stopala ovim balzamom. Umor od posla je nemoguće ukloniti bez sna, ali stopala budu drugačija iako više od polovine dana provedem kretajući se.

fairynona


Nikada nisam imala probleme sa stopalima jer sam se uvijek trudila da ih njegujem kao i ostale dijelove tijela, ali moram naglasiti da je ovaj balzam jedan od boljih proizvoda koje sam koristila za njegu stopala.
Osim što pruža potrebnu hidrataciju, ostavlja kožu nježnom, spriječava nastanak neugodng mirisa usljed znojenja moram naglasiti i da je veoma praktičan obzirom da se brzo upije tako da ne morate čekati po 15minuta kako bi ustali iz kreveta.


Cijena ovog balzama je 19,90 KM i sa sigurnošću mogu reći da opravdava kvalitet. Kupovinom ovog proizvoda sigurno ćete učiniti mnogo za stopala. Možete ga pronaći u bolje opremljenim apotekama.

Koje proizvode vi koristite za njegu stopala i peta?
Jeste li probali neke od proizvoda prirodne kozmetike?

Hvala Vam na čitanju <3

You May Also Like

0 komentara