CATRICE PRIME AND FINE PROFESSIONAL CONTOURING PALETTES

by - 13:20:00

CATRICE PRIME AND FINE PROFESSIONAL CONTOURING PALETTECatrice palete za konturisanje dostupne su već nekoliko mjeseci u našim drogerijama. Sa jednom od njih sam upotpunila svoju kolekciju, pa ću svoje iskustvo podijeliti sa vama.
Riječ je o Prime and Fine Professional Contouring palette.Dostupne su u dvije nijanse: 010 Ashy Radiance i 020 Warm Harmony. Izabrala sam nijansu 020 Warm Harmony, jer mi se više svidjela boja hajlajtera u odnosu na nijansu 010 Ashy Radiance.


Ambalaža
Palete se sastoje od bronzera i hajlajtera u kamenom izdanju. Upakovana je u čvrstu plastiku, i manjeg je izdanja, tako da može stati i u male torbe i biti pri ruci za popravku šminke.
Na poleđini ambalaže se nalazi rok trajanja i slikovita uputsva, koja pokazuju mjesta na licu gdje se nanosi bronzer a gdje hajlajter. To će biti od pomoći početnicima u konturisanju.
Težina ove paletice je 10 gr. i košta 10,50 KM. 

Tekstura
Tekstura i bronzera i hajlajtera je suha i truši se, ali to nije razlog da ona ne bude dobra i korisna. Ako nanesete vrlo malo bronzera i lijepo ga izblendate, rezultati će biti fantastični.
Ja više volim kamene bronzere, jer mi je koža masna, pa tako da je i ovaj moj favorit.
Na slici možete vidjeti kako izgleda kada se izblenda mala količina bronzera.
Pigmentacija
Pigmentacija palete je zadovoljavajuća. Kod bronzera je malo jača u odnosu na hajlajter. Ukoliko ga nanosite četkicom, odstranite višak sa vrha, da ne bi dobili "šareno lice".
Hajlajter je uistinu slabo pigmentiran, i mora se više puta nanijeti da bi bio vidljiv. 

Boja
Nijansa 020 Warm Harmony sastoji se od bronzera koji dolazi u hladnoj tamno smeđoj boji sa roza podtonom, i potpuno je mat bez ikakvog sjaja, dok je boja hajlajtera žuto-zlatna sa blagim sedefastim sjajem.


Trajnost 
Trajnost ovih proizvoda na licu je prosječna
Bronzer traje duže (5-6 sati) zahvaljujući jačoj pigmentaciji. U tom vremenu 5-6 sati, dijelovi lica koje ste istaknuli sa bronzerom i dalje će biti isktaknuti i vidljivi kao i prve minute. 
Vidljivost hajlajtera je uistinu slaba. Traje samo trenutno na licu, i već kroz sat vremena izgubi svoje svojstvo.

Miris je sasvim blag, skoro pa neprimjetan.

Nijansa 020 Warm Harmony je namjenjena za tamniji ten.
Iz palete koristim bronzer, posebno u ljetnom periodu, dok me  hajlajter nije oduševio, pa njega ne upotrebljavam.

Na slici možete vidjeti kako izgleda kada blago konturišem lice sa ovom paletom.Da li ste vi probale ovu paletu, i koji su vaši utisci?

You May Also Like

0 komentara