Avon NutraEffects liniju za njegu tijela

by - 00:00:00

Koža u zagrljaju prirode


Avonova poznata "NutraEffect" linija za njegu lica upotpunila je svoju kolekciju sa novitetima, koji su ovog puta namjenjeni njezi tijela. 
Nutra Effect proizvodi za njegu lica su po mom mišljenju dostigli svoj vrhunac, i pravo je vrijeme da i naša koža osjeti čari proizvoda iz ove linije.

"Koža u zagrljaju prirode" je sinonim koji pristaje  Nutra Effect proizvodima, jer su bazirani na snazi sjemenki (chia sjemenke, laneno ulje, ulje marule ili badema ).
Sjemenke su svoju moć pronašle u njezi kože. Hidriraju kožu i hrane je pružajući joj sve što je potrebno za zdrav i lijep izgled.

Noviteti u ovoj liniji su losioni na bazi chia sjemenki namijenjeni normalnoj i suhoj koži, te losion na bazi bademovih sjemenki namijenjen izazito suhoj koži. Pored njih u ponudi je i univerzalna krema također na bazi chia sjemenki.

Paketić koji sam dobila iz Avona, pored proizvoda za kosu, imao je i dva Nutra Effect proizvoda za njegu tijela.
Posebnost ovih proizvoda se bazira na snazi chia sjemenki koje pružaju 48 sati hidratacije. Poznato je da su chia sjemenke jedan od najboljih izvora omega-3 masnih kiselina, koje jačaju zaštitnu barijeru kože.
Zaista sam bila sretna kada sam ugledala da sam ih dobila, jer sam prije nekoliko mjeseci na Avon konferenciji slušala o ovim proizvodima i sa nestrpljenjem sam ih iščekivala. 




Ultimate Moisture losion za tijelo na bazi chia sjemenki

Ovaj losion je proizvod koji me zaista oduševio već nakon prve upotrebe. 



Losion je smješten u bijeloj plastičnoj boci i otvara se kao i većina ovakvih pakovanja, pri tome se ne morate plašit da će se slučajno otvorit (ako je u torbi) jer morate dobro pritisnut da bi ga otvorili.
Na pozadini ambalaže se nalaze sve potrebne informacije o samom proizvodu ( sastav, rok trajanja, način upotrebe).

Namijenjen je normalnoj i suhoj koži. Moja koža je normalna, ali nakon ljetovanja bude suha bez obzira na svakodnevnu njegu, stoga je ovaj losion zadovoljio moje potrebe. Koristila sam ga svakodnevno nakon tuširanja, u manjoj količini, i nije ostavio nikakve negativne posljedice.
Losion je bez parabena i boja, hipoalergeno i alergološki je testiran. Na osnovu svih ovih karakteristika pogodan je za osjetljivu kožu.

Tekstura losiona je tečna i rijetka poput mlijeka za tijelo. Prilikom nanošenja u dlan lako iscuri veća količina, pa tu budite oprezni. Potrebna je sasvim mala količina jer se losion jako lijepo maže.
Odlikuje se brzoupijajućom formulom, i to je jedna od boljih strana ovog proizvoda. Ukoliko žurite i nemate puno vremena, mala količina ovog losiona će na koži ostaviti mekan i nježan dodir i pružiti dovoljno hidratacije. Ako ipak težite hidrataciji koja će trajati do 48 sati, onda je potrebno nanijeti malo veću količinu losiona.
Ne ostavlja masan i ljepljiv trag.
Miris losiona je neutralan i blag, osjeti se tokom nanošenja, ali ne zadržava se dugo na koži.







Cijena ovog losiona je  trenutno 7,90 KM (250ml), a veće pakovanje (400ml) je 8,90KM.

Velvety Soft Moisture univerzalna krema 




Ovo je jedan od prizvoda koji može biti na ormariću pored kreveta. Univerzalne kreme su svima potrebne i mogu poslužiti za različite potrebe.
Krema dolazi u klasičnom plastičnom pakovanju višenamjenskih krema, u količini od 200ml. Na dnu ambalaže se nalazi sastav kreme i rok trajanja, a na poleđini način upotrebe.
Kao što sam naziv kaže "univerzalna krema" namjenjena je za njegu lica, ruku i tijela
Tekstura kreme je dosta gusta, poput putera za tijelo, ali nije masna. Bez parabena i boja je, hipoalergeno i alergološki testirana te pogodna za osjetljivu kožu. Miris ove kreme je intenzviniji u odnosu na losion, ali ne zadržava se dugotrajno.

Koristila sam je uglavnom za ruke i tijelo nakon tuširanja. Na tijelo nisam stavljala veću količinu jer nije potrebno. Krema je razmaziva i brzo se upije, te ostavlja baršunast trag, a ja volim kreme sa tom karakteristikom :)
Hidratacija koju ova krema pruži je vidljiva i nakon 48 sati. Koža djeluje nježno i zdravo. Na rukama ne ostavlja masan ni ljepljiv trag.
Na licu sam je nekoliko puta probala i nije ostavila neželjenje posljedice poput iritacije ili izbijanja masnoće.
Upotreba ove kreme mi se najviše dopala na stopalima. Mazala sam stopala svaku noć pred spavanje i pokazalo se kao korisno. Brzo se upije, a koža na stoplima je meka i nježna.












Krema trenutno košta 5,90KM (200ml)

Hvala vam na čitanju <3





You May Also Like

2 komentara

  1. Krema je odlična, u posljednjem Avonovom paketiću sam dobila testere i zaista mi se toliko svidjela da sam iz novog kataloga naručila čak dvije! Divna je ♥

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slažem se :) drago mi je da se i tebi sviđaju :)

      Izbriši