ESSENCE olovke za usne

by - 10:14:00

Essence olovke za usne


Kada prolazim pored Essence kozmetike uvijek se zaustavim i malo zadržim  :) često imaju novitete i skreću mi pažnju.
Essence proizvode sam češće koristila kada sam bila mlađa. Cijene su pristupačne, a sam dizajn proizvoda me podsjeća na mlađu populaciju.
Ono po čemu Essence izdvajam od drugih brendova su svakako olovke za usne koje su zadovoljavajuće kvalitete, a uz to i pristupačne cijene (2,15 KM  1gr).
 Nisam sigurna koliko boja ima u ponudi, ali ja sam izabrala 7 i sve ih često koristim.

Moje boje su:
1. In The Nude 11
2. Wish Me A Rose 12
3. Honey Berry 15
4. Satin Mauve 06
5. Soft Berry 05
6. Femme Fatale 14
7. Red Blush 08




Olovke su zadovoljavajuće kvalitete i cijene. Razmazive su i mekane tokom nanošenja i osiguravaju jasne konture usana. Ukoliko pogriješite tokom konturisanja usana, lako ćete obrisati višak olovke. Pigmentacija je odlična, jer su boje na usnama identične boji u olovci. Ne isušuju usne tokom nanošenja.
Možete ih koristiti samostalno preko cijelih usana, kao ruž, jer ostavljaju jednoličnu boju na svim dijelovima usana, ali u tom slučaju je potrebno sasvim malo balzama. Ja na sredinu usana stavim malu količinu balzama i usne su mi sigurne :)
Ukoliko ih kombinujete sa ruževima, onda dobijate bezbroj različitih nijansi, gdje je svaka posebna na svoj način.
Trajnost boje na usnama nije dugotrajna, ali nekih 4-5 sati će sigurno izdržati.
Kada je upitanju hrana i piće, olovke su se pokazale kao dovoljno otporne u tom smislu. Neće u potpunosti nestati sa usana, ali morat ćete malo boje dodati :)

Swatchevi izgledaju ovako





11 In The Nude - je blaga neutralna bež nijansa, koja usnama daje  prirodan izgled. 



12 Wish Me A Rose je blaga roza boja. Dosta svijetla nijansa roza boje. Nju nikada ne koristim samu, jer nisam ljubitelj takvih boja na usnama. U kombinaciji sa ružem izgleda puno ljepše i najčešće je tako koristim.



15 Honey Berry je prelijepa tamnija roza boja, ali nema nikakve ljubičaste ni bordo tonove. Obožavam je i uvijek koristim samu bez ruža :)



06 Satin Mauve je dosta nedefinisana boja, ali ujedno i dosta praktična. Mislim da ovu boju ima većina djevojaka. Možete je koristiti za sasvim blagu boju na usnama i tada podsjeća na boju mesa, dok dva sloja daju jači intenzitet boje.


05 Soft Berry je boja koja je malo intenzivnija od prethodne (Satin Muve). Jedan sloj izgleda kao boja mesa, dok dva sloja izgledaju kao blaga smeđa boja. 


14 Femme Fatale je klasična crvena boja, i to je najbolji opis ove olovke, što možete vidjeti i na slikama.


08 Red Blush je tamna crvena boja. Dva do tri sloja olovke daju izgled blage bordo boje.


Za kraj sam ostavila "ombre usne" koje jednostavno možete postići tako što ćete na rubove usana nanijeti olovku u nijansi 05 Soft Berry, a na ostale dijelove usana olovku u nijansi 06 Satin Mauve.
Na slici možete vidjeti kako izgleda kombinacija ove dvije olovke


Kako vam se sviđaju ove olovke i koja je vaša omiljena boja?
Hvala na čitanju <3




You May Also Like

3 komentara

  1. Na meni Satin mauve i In the nude ne izgledaju ni slicno kao na tebi ... Ja ih koristim tako sto obrubim usne i onda malo upaljacem zagrijem olovku i nanesem na ostatak usana jer se ljepse maze, pokusaj tako :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Većina kaže da nisu iste na usnama kao kod drugih, ali mislim da je to do blica, jer uživo su sve iste. Moram testirati tvoj princip nanošenja :D

      Izbriši