NYX Dream Catcher Palette - Dusk til Dawn (paleta za oči sa skrivenim pretincem)

by - 06:18:00

NYX Dream Catcher Palette: Dusk til Dawn



Ako me pratite na instagramu mogli ste vidjeti da sam sredinom ljeta najavila recenzije nekoliko NYX proizvoda.
Od silnih obaveza koje me prate u posljednje vrijeme, nisam imala vremena da prije sa vama podijelim svoje iskustvo sa tim proizvodima. 
Danas imam vremena i izabrala sam ovu divnu NYX paletu pod nazivom "Dream Catcher Palette" i trudit ću se da je predstavim u najboljem izdanju.

Paleta je iz linije Dream Cather, koja u svom izdanju nudi tri palete, a to su : Dusk til Dawn, Golden Horizons i Stormy Skies.
Svaka paleta sadrži deset veličanstvenih sjena za oči, koje možete miješati i koje su kreirane tako da mogu poslužiti za sve prilike. Pored toga ono što ove palete čini posebnim je skriveni pretinac. Skriveni pretinac je dio koji na paleti nije uočljiv i nema nikakvog znaka koji upućuje na njega. Riječ o ogledalu i aplikatoru koji se nalazi u skrivenom dijelu, ispod sjenila.
Iskrena da budem ni ja nisam vjerovala da ima ovaj skriveni dio, ali detaljno sam pregledala paletu i pronašla ga :)

Ambalaža ovih paleta je od čvrste plastike i ne otvara se lako, tako da morate jače pritisnuti da bi je otvorili. Iznad svake sjene se nalazi bezbojni dio, tako da možete vidjeti kakve su boje unutra, a ostatak ambalaže je od hladne roza boje. 
Na donjem dijelu se nalazi sastav sjenila, proizvođač i rok upotrebe.
Ispod sjenila je skriveni pretinac, koji ćete pronaći tako što ćete potisnuti dio sa sjenama prema desnoj strani, i tu ćete pronaći ogledalo i dvostrani spužvasti aplikator. Ogledalo je duguljasto i smješteno je s namjerom da nam posluži pri šminkanju ukoliko nismo pored svog stola za šminkanje. Aplikator će također poslužiti u prilici kada nemamo kistove.
Težina palete je 1,6 gr, a cijena je 15$. Na kraju posta ću vam ostaviti link gdje možete vidjeti palete.


Ja sam izabrala paletu pod nazivom Dusk til Dawn (od sumraka do zore). Ovaj naziv "Dusk til Dawn" metaforički opisuje nijanse od neutralne bež do hladnih smeđih tonova i crne boje. Upravo tako se razmjenjuju i različite boje svjetlosti od sumraka pa do zore.


U ovoj paleti je smješteno deset divnih zemljanih tonova. Iako nisam ljubitelj zemljanih tonova, te češće posežem za kupovinom nekih neobičnih i upadljivih boja, na kraju opet kupim i ove zemljane....naprosto ne mogu odoliti.
Paleta sadži osam svjetlucavih sjena i dvije poptpuno mat. Boje su kreirane tako da možete postići razne izglede na očima, od blago upadljivih do jako izraženih kapaka.
Pigmentacija boja je uistinu jako dobra, iako postoje male razlike. Svjetlucava crna boja je malo manje pigmentirana u odnosu na mat crnu. To je opravdano sitnim sjajem koji posjeduje crna svjetlucava boja. Ostale boje su jednake pigmentacije.
Ukoliko koristite bazu, budite oprezni prilikom nanošenja, jer se sjena doslovno "zalijepi" za kapak i onda ćete morati jako dugo blendati da biste postigli određen izgled na kapcima.
Tekstura sjena je suha i truše se prilikom nanošenja, stoga odstranite sa četkice višak i neće vam po licu padati sitni prah.
Trajnost boje na kapcima je čak i do 8 sati.

Swatchevi (bez baze) izgledaju ovako:



Svjetlucave nijanse:


Svjetlucave nijanse se sastoje od crne sa sitnim sjajem (1), preko hladnih smeđih tonova (2,3), zatim bronzane nijanse (4), tri zlatne  (5,6,7) i neutralne bež (8) sa jako blagim sjajem.
Od ovih boja meni je najljepša roza-zlatna pod brojem 5. Jako lijepa boja koja divno izgleda na kapcima, bilo da se nanosi sama ili u kombinaciji sa nekom drugom bojom.
Ostale boje su sve lijepe na svoj način i zaista ih možete kombinovati na više načina.


Mat nijanse


Kao što vidite, mat nijanse su blaga smeđa boja koju najčešće možete koristit na pregibu kapka, ali lako se uklopi i sa drugim bojama, i crna boja bez ikakvog sjaja.

Na slikama možete vidjeti kako sam ja kombinovala nijanse iz ove palete. Pri tome sam koristila Golden Rose tuž za oči, Nyx Liquid Cristal liner (o njemu ću uskoro pisati recenziju) i Avon Luxe maskaru.




 Link palete: http://www.nyxcosmetics.com/dream-catcher-palette/NYX_132.html

Kako vam se sviđa ova paleta i izgled koji sam sa njom kreirala?
Hvala na čitanju :)


You May Also Like

6 komentara