Catrice Fluid Glow-Sound of Silence

by - 05:22:00

Tekući highlighter - sjajno zlato


Drage moje čitateljice vraćam se pisanju bloga nakon prazničke pauze. Sada konačno možemo odahnuti nakon svih praznika i sniženja koja su naše kupovine upotpunile u svakom smislu :)
Prethodni mjesec sam iskoristila da pripremim nekoliko postova koji ću objaviti u narednim danima. Dvoumila sam se između fashion i beauty postova, pa sam se ipak odlučila za beauty, a fashion ću objavljivati u proljetnim danima :)

Catrice nas je nedavno obradovao sa svojom limitiranom kolekcijom pod nazivom "Sound of Silence". Iskreno se nadam da će ova kolekcija ponovo biti dostupna jer je uistinu vrijedna svake pohvale.
Ova glamurozna kolekcija se sastoji od nekoliko proizvoda čiji je osnovni zadatak da na našoj koži ostave raskošan izgled.
Da li je to uistinu tako? Moje iskustvo kaže da jeste :)

Prvi proizvod iz ove kolekcije koji sam probala bio je Fluid Glow-tekući highlighter i danas ću svoje iskustvo podijeliti sa vama.

Vjerujem da su mnoge od vas tokom ljeta probale ovaj divni proizvod. Ja sam ga kupila krajem ljeta, a najčešće ga koristim upravo sada, u zimskim danima. Razlog za to je što ljeti tokom visokih temperatura više koristim kamene bronzere i highlightere, a  tokom zime moja koža zahtjeva više njege, stoga uvijek biram tečne proizvode. 

Ambalaža ovog proizvoda je zavidno lijepog izgleda. Tekući highlighter dolazi u bočici od kvalitetnog i matiranog stakla. Na samoj bočici naziv proizvoda ukrašen je zlatnim slovima, a na pozadini staklenke se nalaze sve potrebne informacije, kao što možete vidjeti na slikama.



Korištenje proizvoda je jednostavno pomoću kapaljke, tako da možete kontrolisati količinu koju želite nanijeti na lice. Kapaljake je od čvrste plastike, a vrh od gume.



Ovaj divni proizvod čiji je sinonim "tekuće zlato" dolazi u samo jednoj nijansi pod nazivom C01 Golden Spirit. Sama boja pokazuje neku glamuroznu nijansu izmedju zlatne i bronzane boje. Dosta je neodređena, ali možete je koristit ukoliko imate i svjetliji i tamniji ten. Možda u to nećete vjerovati, ali uistinu je tako. U daljem tekstu ću navesti nekoliko primjera za to.
U svom sastavu nema krupne šljokice,već je ispunjen mnoštvom sitnog sjaja zbog čega ga i nazivaju  "tekuće zlato". Prije upotrebe potrebno je protresti bočicu kako bi se sav sjaj sjedinio i na licu ostavio glamurozan izgled.

Na slici možete vidjeti kako izgleda pod dnevnim svjetlom.





Tekstura highlightera je dosta gusta iako je u tečnom stanju. Ne razljeva se lako i brzo.

Ovo nije obični highlighter koji se koristi samo za isticanje pojedinih dijelova lica. Možete ga koristit na više načina i bez obzira da li je vaš ten svijetao ili taman. Ako vas zanima kako sam ja koristila ovo tekuće zlato onda to možete pročitati sada :)

Tokom ljeta moj ten je tamniji i potreban mi je tamniji puder. Često sam znala pomiješati tečni puder i jednu kap ovog highlightera i time bi na licu postigla sasvim malo sjaja, koji ostavlja glamurozan izgled.
Probala sam i sam highlighter koristit kao puder i zaista sam oduševljena rezultatima. To sam probala u ljetnim danima i sigurna sam da ću to opet ponoviti. Kada je ten taman i preplanuo mala doza ovog zlata daje raskošan izgled. Nije težak na licu i brzo se upije u kožu. 
Posljedni način na koji sam koristila ovaj proizvod bio je u hladnijim danima kada mi je koža svjetla i suha i tako ga najviše upotrebljavam. Ističem dijelove lica ovim proizvodom, kao običnim highlighterom. Nakon pudera prstima lagano utapkam malu količinu na jagodice i nos, i time dobijem malo suptilnog sjaja, koji je odličan za dnevnu varijantu
make up-a.

Blagi slatkasti miris krasi ovaj hihglihter, ali ubrzo nestane i ne zadržava se na koži.

Moje mišljenje o ovom Catrice proizvodu je poizitivno i nema ni jednu negativnu osobinu :)

Da li ste vi probali ovaj divni proizvod dok je bio dostupan i koji su vaši utisci? Koristite li ga u zimskim danima?

Hvala Vam na čitanju <3

You May Also Like

2 komentara