NYX MATTE FINISH & DEWY FINISH SETTING SPRAY

by - 04:51:00


fairynona

Sprejevi za fiksiranje šminke su nešto što treba svakoj djevojci koja želi da njen makeup izgleda svježe i nakon nekoliko sati. Za mene  je upotreba fiksatora nezaobilazna rutina tijekom šminkanja.
Prije nekoliko godina vjerovatno nismo očekivali da će takve stvari postojati, ali u današnjem vremenu možemo naći sve što zamislimo. Kako se bliži toplije vrijeme i visoke temperature tako trebamo pripremit i odgovarajuće proizvode koji će produžiti dugotrajnost našeg makeup-a. 
Mi koji imamo masniji tip kože zahtjevamo sprejeve koji će imati jači intenzitet fiksiranja, a da pri tome ne isuše kožu.

Poznati kozmetički brend Nyx u svojoj ponudi ima dva spreja  koji su  namjenjeni fiksiranju. Jedan je Matte Finish sa mat završnicom, a drugi Dewy Finish sa blagom i svježom završnicom. Rekla bih da je ovaj Dewy praktičniji za suhu kožu, a Matte za masnu.

Poznavajući mene i moju radoznalost, ja sam nabavila oba sa opravdanjem da ću dewy koristit u hladnijim danima i sa manje šminke, a matte u toplijim danima sa više šminke...tako je i bilo :)



fairynona

fairynona


Ambalaža ovih proizvoda je kao i kod većine fiksatora plastična bočica sa raspršivačem. Bočica je crne boje čija je površina cijelim obimom okružena naljepnicom, na kojoj se nalaze sve potrebne informacije o samom proizvodu. Tu se nalazi naziv spreja, količina spreja (60 ml) upute za korištenje i ostale informacije koje su bitne.
Raspršivač je zaštićen plastičnim čepićem i pri jednom dodiru ispušta dovoljnu količinu za fiksiranje, tako da možete prsnuti jednom ili dva puta za intenzivniji učinak. 
 Oba spreja sam koristila podjednako dugo, s tim da sam od Matte spreja očekivala puno više u odnosu na Dewy, pa ću stoga sa vama prvo podijelit utiske o mat spreju.



Matte Finish Fini Mat



fairynona

fairynona

fairynona


Kao što vidite na slikama, ambalaža je veoma praktična, i može stati čak i u malu torbu, jer sadrži 60 ml ove djelotvorne tekućine.
Čitajući osobine spreja i mnogobrojne recenzije, moja očekivanja su bila velika i uistinu se tako i pokazalo.
Sa ovim sprejem trajnost vašeg makeup-a će biti višesatna sa sigurnočću. Po završetku dotjerivanja prsnite jednom eventualno dva puta na udaljenosti sa nekih 20-30 cm, tako da bi se tečnost ravnomjerna prenijela na lice.  Ako imate više tečnosti možete je odstraniti sa tuferima ili jednostavno sačekati minut ili dva da se osuši. Kada se sprej u potpunosti osuši osjetit ćete malo zatezanje lica, ali taj osjećaj ubrzo nestane. Ono što je po mom mišljenu najbitnija osobina ovoga jeste da ne isušuje kožu na licu i ne pojačava intenzitet borica u području oko očiju. Imala sam nažalost negativna iskustva sa fiksatorima, koji nakon što se osuše ostave iza sebe trag suhe i ispucale kože, i pored toga pojačavaju intenzitet  sitnih borica, a to mi je uvijek smetalo. Sa ovim sprejem to nije slučaj! On samo izvršava svoj osnovni zadatk, tj. matira makeup.
Ukoliko ne nanosite kameni puder, nakon što naneste ovaj sprej, vaše lice će izgledati kao da ste upravo nanijeli kameni puder i takav izgled će zadržatii do 5 sati, a ukoliko ipak nanosite i kameni puder onda možete biti sigurno i do 8 sati. T-zona neće biti masna, sjene na kapku će zadržat intenzitet boje, tuš se neće razmazati...čak će i ruž duže trajati na usnama.
Koristim ga skoro svakodnevno i zaista sam zadovoljna, posebno na poslu jer sam često u pokretu i potrebno mi je nešto čime ću u potpunosti zadržati izgled koji imam po zavšetku šminkanja.


Dewy Finish Fini Veloute


fairynona

fairynona

fairynona

Kao što vidite na slikama ovaj sprej je identičnog pakovanja kao i matte, s tim što je ovdje naljepnica bijele boje, pa tako da ih možete lako razlikovati i neće vam se desiti da u brzini slučajno uzmete onaj koji niste željeli :)
Po djelotvornosti se dosta razlikuju. Dewy sprej kao i sam naziv, nakon nanošenja ostavlja dewy završetak, blagi završetak koji ne matira i ne zateže lice. Treba mu više vremena da se u potpunosti osuši, otprilike neke 3 minute. Ne bi ga preporučila za višesatno fiksiranje. Rekla bi da je on za ljubitelje blagog makeupa, recimo idelan je uz BB kremu. Probala sam ga na taj način i utisci su bili pozitivni. Nanijela sam Garnier BB kremu i maskaru, a potom poprskala Dewy sprej. Dugotrajnost BB kreme na licu je kratka, ali sa ovim sprejem je bila produžena. Nakon nekoliko sati lice nije izgledalo umorno. Izgledalo je kao da sam tek nanijela tečni puder. U biti ovaj sprej nije toliko učinkovit kao prethodni, ali osobe sa suhom kožom će vjerovatno uzeti Dewy i biti zadovoljne njegovim učinkom.

fairynona

Moji konačni utisci su pozitivni za oba spreja, s tim što morate voditi računa o tipu kože i time nećete biti razočarani sa djetvornošću bilo kojeg spreja. 
Oba spreja imaju blagi miris alkohola, koji se osjeti samo prilikom nanošenja.

Koristite li vi fiksatore i koji je vaš omiljeni?
Hvala Vam na čitanju <3

You May Also Like

6 komentara

  1. Koliko sam samo puta otišla u trgovinu s namjerom da kupim ovaj sprej (barem neki od njih) i uvijek ZABORAVIM. I kupim nešto skroz drugo. Kao naprimjer onaj očajni pore filler :D Toliko sam dobrih recenzija pročitala za ovaj mat sprej i jedva čekam da ga i ja sama isprobam:)

    / beautyrecords.blogspot.ba

    OdgovoriIzbriši
  2. Probala sam ovu mat verziju spreja i nije me nesto odusevio :( Zatim sam presla na aurin sprej za fiksiranje sminke i on je bio nesto bolji. Sve u svemu odlican post, zaista sjajno napisan !#Samokazem

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala mnogo. Nisam probala Aurin, ali sigurno hoću kada budem u prilici :)

      Izbriši
  3. Spritz setting spray on after applying your base, then again after each product that follows, for a look that lasts for up to 16 hours. For most recent ingredient list, please refer to packaging.. Dewy Finish / Long Lasting, Water / Aqua / Eau, Alcohol, Propylene Glycol, PVP, Phenoxyethanol, Disodium EDTA, Niacinamide.
    nyx dewy finish setting spray

    OdgovoriIzbriši