Mark Perfect Brow Creme Gel

by - 10:43:00


Mark Perfect Brow Creme Gel

Mark Perfect Brow Creme Gel

Obrve su pola lica ako mene pitate. Simetrične i uredne obrve daju potpuno drugačiji izgled lica u odnosu na neuredne i neprimjetne. Gledajući slike od prije nekoliko godina kada su tanke obrve bile in, uvijek se nasmijem i zapitam jel moguće da nismo bili svjesni koliko lice izgleda drugačije sa takvim načinom sređivanja. Danas je sve drugačije i mislim da je kozmetička umjetnost doživjela svoj vrhunac. Sređene obrve, maskara i krema u boji su nezaobilazna dnevna kozmetika za sve djevojke. Tako malo dekorative, a naša ljepota je istaknuta. 

Danas ću vam pisati o gelu za popunjavanje obrva, koji je veoma povoljan, a uz to i praktičan. Kao što možete pretpostavit, radi se o novitetima iz kozmetičke kuće Avon :)

Pokazat ću vam razlike koje su uočljive sa urednim i neurednim obrvama.


Mark Perfect Brow Creme Gel

Na gornjem dijelu slike možete vidjeti kako izgledaju moje prirodne obrve bez sredstava za uljepšavanje. Krenut ćemo od toga da nisu jednake debljine i da su neke dlačice kraće, neke duže. Da budem iskrena nikada ne hodam sa takvim obrvama. Uvijek ih barem malo olovkom ujednačim.

Posljednu godinu sam obrve sređivala sa Loreal paletom i Essence olovkama. Bilo je vrijeme da probamo nešto novo. Baš u tom periodu mi je stigao paketić iz Avona koji je bio pun pogodak. Sadržavao je gel za obrve i maskaru za oči. Uz Avon ću uvijek biti sređena :)

Šalu na stranu, ali zaista me poklon obradovao, obzirom da mi je trebala nova paleta za obrve.

Mark linija proizvoda ne prestaje sa izbacivanjem novih proizvoda i svi su zaista odlične kvalitete. Ovaj put u svojoj raznolikoj ponudi nalazi se i profesionalni gel koji je namjenjen sređivanju obrva. Dosada su u ponudi imali olovke i palete, a sada i gel. Moram priznati da Avon zaista ide u korak sa vremenom.

Ambalaža proizvoda je veoma simpatična. Gel dolazi u maloj staklenoj teglici sa bijelim poklopcem na kojem se nalazi logo- Mark. Veoma praktično pakovanje jer mu neće smetati visoka temperatura (tokom ljeta), a i krasit će naše kozmetičke police jer djeluje luksuzno. Teglica dolazi u kartonskoj kutiji na kojoj se nalaze sve potrebne informacije o proizvodu.


Mark Perfect Brow Creme Gel

Tekstura ovog proizvoda je gelasta i veoma gusta. Obzirom da je proizvod namjenjen za obrve ovo vam može uistinu dugo trajati. Volim ovakve proizvode jer omogućavaju da napravimo upravo ono što zamislimo :)

Mark Perfect Brow Creme Gel

U ponudi imate dvije boje na raspolaganju, svijetlo smeđa i tamno smeđa. Ja sam dobila ovu tamniju pod nazivom Deep Brown
Swatchevi izgledaju ovako

Mark Perfect Brow Creme Gel

Mark Perfect Brow Creme Gel

Deep Brown je tamnija smeđa boja hladnog podtona zbog kojeg je uravo idealna za popunjavanje obrva. Pruža bezbroj mogućnosti jer sa njom nećete imati osjećaj da su vam obrve vještačke,a pored svega pristaje odlično svim brinetama.
Pigmentacija boje je savršena, što se mogli vidjeti i na prethodnoj slici.

Trebalo mi je dva-tri dana da koristim ovaj proizvod kako bi se ispraksala u načinu upotrebe. Prije svega potrebna vam je tanja četkica za obrve. Moj savjet je kosa tanka četkica namjenjena upravo za obrve.


Mark Perfect Brow Creme Gel

 Vrhom četkice sam uzimala sasvim malo gela iz teglice, jer je veoma razmaziv i potrebna je sasvim mala količina kojom možete doslovno crtati.
Kada je upitanju oblik obrva, uvijek sam se okretala prirodnom obliku i trudila se da ih napravim da ne izgledaju mnogo vještački. Ovaj gel sam koristila tako što sam ga četkicom nanosila samo po sredini obrve i razvlačila prema kraju, a ostatak koji je ostao na četkici iskoritila sam za početni dio obrve ( unutranji dio prema nosu). Na taj način srednji dio obrve izgleda gušće i tamnije,a početak je svjetliji. 

Mark Perfect Brow Creme Gel

 Ovakvi proizvodi su  skloni sušenju pa stoga nemojte zaboravit zatvoriti teglicu. Prilikom popunjavnja obrva ne suši se odmah nakon nanošenja što je veoma dobra osobina, jer nam daje prostora da fino bez žurbe uradimo obrve onako kako želimo, te da ispravimo ukoliko smo pogriješili. Kada popunite praznine ili nacrtate obrve, gel će se osušiti kroz minut ili dva. Neće se topiti na licu niti pokvariti usljed viših temperatura. 

Vjerujte da je ovo mnogo lakše napraviti sa gelom nego sa olovkama. Kada to učinite dva ili tri puta, postat će vam rutina i za minut ćete imati lijepe i sređene obrve.

Mark Perfect Brow Creme Gel

Zar ne mislite da su obrve pola lica?

Ja sam zaista oduševljena ovim proizvodom jer nisam otkrila ni jednu negativnu stranu. 
Proizvod vrhunske kvalitete i pristupačne cijene je upravo u Avonu. Kada naviknete na ovakav proizvod sigurno se više nećete vraćati na olovke. Ovo je dosta praktičnije i u konačnici pruža prirodan izgled, a svaka od nas ističe prirodnu ljepotu :)

Mark Perfect Brow Creme Gel


Jeste li vi probali neke od Mark proizvoda? Koje su vaši omiljeni proizvodi za sređivanje obrva?
Hvala vam na čitanju <3

You May Also Like

4 komentara

 1. Hvala ti na preporuci, odavno trazim nesto za obrve a da nije olovka. Citala sam da ako se osusi ovaj proizvod, dovoljno je staviti kap ili dvije ulja (maslinovog, bademovog i sl.) te da se na taj nacin ponovo moze korisiti. :*

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Inače sam veoma oprezna i pazim da se ne osusši, ali svakako ću probati spomenuti način ukoliko bude potrebno. Hvala na preporuci <3

   Izbriši
 2. Imala sam priliku probati trans.puder u prahu i njime sam odusevljena, zaista fiksira make up i drzi ga postojianim citav dan. Probala sam i maskaru, ali iskreno ona me nije odusevila,cak da budem iskrena, ne bih je preporucila. Zanima me koristis li highlighter i sta generalno mislis o njima? ����

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Zaista mi je žao što vam maskara nije odgovarala, vjerovatno je četkica razlog toga, pa možda ne odgovara vašem obliku oka. Koristim highlightere i misloim da su preidvni i da nas čine mlađima :)

   Izbriši