L'OREAL NUTRI GOLD EXTRAORDINARY OIL CREME

by - 13:50:00

L'oreal Nutri Gold: Extraordinary krema 


fairynona


Drage moje čitateljice ove nedjelje vam pišem recenziju još jednog proizvoda sa kojim sam se nedavno susrela. Današnjim postom ću zaokružit priču o dva Loreal Nutri Gold Extraordinary proizvoda koje sam kontinuirano koristila u skorijem periodu.

Nedavno ste mogli pročitati detaljan post o Lorealovom rebalansirajućem ulju (ovdje) kojim sam zaista oduševljena u svakom pogledu, i time sam odlučila probati i kremu za lice koja je sličnih obećanja kao i ulje. Lorealove proizvode za njegu lica sam tek nedavno počela koristiti, i nakon svake kupovine ponovo se vratim po još jedan proizvod. Tako sam se nakon kupovine ulja, uzbuđeno vratila i po kremu. Obzirom da je već uveliko jesen obuhvatila sve oko nas, time mi određeni dijelovi lica postaju suhi usljed vjetra i niskih temperatura. U tom slučaju pojačam hidrataciju kože na licu koristeći kreme. Pored ulja koje sam uvela u svakodnevnu rutinu, hidrataciju kože sam dodatno pojačala sa kremom. Krema koja je ovaj put zauzela prvo mjesto je L´oreal Nutri Gold Extraordinary creme oil. U nastavku posta saznajte šta mislim o njoj :)


fairynona


Loreal kaže: "Inspirisana istočnjačkim ritualima ljepote Nutri-Gold Extraordinary krema donosi visoko hranjivu teksturu koja je obogaćena arganovim uljem, shea maslacem i matičnom mliječi uz dodatak bijelog jasmina i ruže, te esencijalnim uljima ružmarina i lavande. Ima izrazito kremastu teksturu, hrani, hidratizira, daje sjaj te je revitalizira. Bogata tekstura topi se na koži i obavija je mekim i svilenkastim ogrtačem. Inovativna formula s matičnom mliječi pravi je koncentrat vitalnih hranjivih tvari (proteina, vitamina i lipida), a matična je mliječ pravi eliksir za obnavljanje kože."


Nakon ovakvog opisa nisam mogla ostati ravnodušna :)

Ambalaža i samo pakovanje daje prijatnu sliku očima. Ako mene pitate ovo je savršeno pakovanje za kreme. Staklena teglica u žućkasto zlatnoj boji u sebi sadrži 50ml kreme. Na prvi utisak staklena teglica govori o kvaliteti kreme, jer staklo mnogo bolje  i dugotrajnije čuva sastojke kreme za razliku od drugih materijala u kojima se nalaze kreme. Poklopac teglice je zlatne boje, a izrađen je od čvrste i kvalitetne plastike, te na sebi ima ugraviran logo L'orel Paris. Nakon otvaranja teglice uočljiv je još jedan poklopac koji dodatno štiti kremu. Mene ovakva pakovanja uistinu zadive jer djeluju elegantno i luksuzno. Skoro pa identična pakovanja imaju i Avonove Anew kreme
Teglica je smještena u orginalnu kartonsku kutiju, na kojoj se nalaze sve detaljne informacije o proizvodu unutar nje. Kutija je dodatno zaštićena bezbojnom folijom koja na sebi sadrži naljepnicu na kojoj je proizvod opisan na našem službenom jeziku. 

Pakovanje detaljnije možete vidjeti na slikama.


fairynona

fairynona

fairynona

fairynona

fairynona

fairynona

fairynona

fairynona

Tekstura kreme je veoma gusta na prvi pogled, no kada je nanesete na lice dobijate potpuno drugačiji dojam. Iz guste teksture prelazi u uljanu formulu što je uočljivo prilikom nanošenja. Veoma je razmaziva i dovoljna je mala količina da biste je razmazali na kompletno lice. Kada sam je prvi put nanijela čekala sam nekoliko minuta da vidim da li će mi iritirati kožu obzirom da je jako osjetljiva. Kada sam dotaknula lice, nije bilo masno ni ljepljivo, a krema se relativno brzo upila.
Nakon nekih pola sata poslije nanošenja kreme, uzela sam ogledalo i stala pored prozora gdje je svjetlost najjača i detaljno pregledala cijelo lice. Uočila sam sjaj na licu, ali ne uljani sjaj, već mnogo drugačiji. Mnoštvo sitnih mikro sjajnih čestica prekrilo je kompletno lice. Bile su ravnomjerno raspoređene i ostavljale blistav sjaj. Pomislih imam sjajno lice, a inače od toga bježim (jer mi je lice masno). Zatim sam se udaljila od ogledala i ponovo pogledala svoje lice, onda sam shvatila da u biti nije sjajno na onaj način koji mi se ne dopada, već poptuno drugačiji.
Iz daljine koža izgleda samo zdravo i nahranjeno. Predpostavljam da je prisustvo ovih reflektirajućih čestica proizašlo iz činjenice da će se time smanjiti vidljivost bora i pora obzirom da je krema namjenjena za dobne skupine od 20 pa do 50 godina.
U biti ove čestice su tu da bi vizuelno pojačale blistavost lica. Mislim da bi se to najviše dopalo osobama sa izrazito suhom kožom jer bi time djelovala drugačije. Moja koža nije izrazito suha pa stoga nisam bila toliko impresionirana tim učinkom, čak sam mislila i da će mi smetati, ali ipak nije :)

Miris koji posjeduja ova krema sličan je mirisu ulja, ali ovdje je manje intenzivan sam miris lavande. U biti se osjeti miris mješavine cvijeća i ulja. Ne zadržava se na licu. Osjeti se intenzivno tokom nanošenja, ali veoma brzo nestane.


fairynona

fairynona

fairynona

fairynona

fairynona


Meni se ova krema dopada. Nisam primjetila neke drastične promjene po pitanju bora jer ih nemam,  moje pore su još uvijek tu, ali generalno mogu reći da mi je koža hidrirana. Koristim je ujutro, a ponekad i navečer nakon što nanesem ulje. Odlična je podloga za šminku, posebno za mat pudere jer sa ovim mikro česticama daje potpunu drugačiju sliku lica. Nije mi izazvala nikakve iritacije na koži, a moram naglasiti i to da mi ne smeta očima. Imam veoma osjetljive oči i mnoge kreme mi stvaraju suze u očima iako nemaju dodir sa njima. U ovom slučaju nisam imala taj problem.

Kada bi birala između ove kreme i rebalansirajućeg ulja, moram priznati da trenutno sada ne bi mogla izabrati samo jedno od njih. Oni čine idealan par u hladnijim danima kada je potrebna veća hidratacija koži. Kremu ću sigurno koristiti tokom zime, a ulje tokom cijele godine :)


fairynona


Koristite li vi Loreal kreme za lice? Jeste li probali ovu? Kakvi su vaši utisci?
Hvala Vam na čitanju <3

You May Also Like

2 komentara