FARMASI BLACK MASK

by - 08:57:00

Purifying Peel Off Mask


fairynona


Crne maske su mnogo popularne u posljednje vrijeme, prije svega zbog svoje tamne boje koja pruža mogućnost neobičnih i zanimljivih fotografija za sve beauty blogere. Probala sam neke od crnih maski, ali nijedna me nije dovoljno impresionirala tako da nisam pisala o njima.
Prošli mjesec listajući Farmasi katalog, naišla sam na još jednu crnu masku koja me privukla svojim opisom. Naime, upitanju je peel-off maska koja je namjenjena detaljnom uklanjanju nečistoće sa lica. Imala je relativno pristupačnu cijenu, tako da sam odlučila da je probam. Na mom blogu nema mnogo postova o maskama za lice, stoga je ovo idealna prilika da sa vama podijelim svoje utiske, obzirom da me ova maskica uistinu oduševila.


Moram priznati da odavno nisam kupila nikakvu peel off masku, kao da sam zaboravila da uopće postoje. Kada sam ugledala ovu maskicu prisjetila sam se vremena kada sam bila opsjednuta takvim maskama i samo njih kupovala. Naravno to je bilo prije nego sam počela sa pisanjem bloga tako da mi je uistinu drago da pišem post upravo o tome.

Opis koji me privukao glasio je:
"Crna peel off maska uklanja mitisere i odstranjuje nečistoće. Zahvaljujući sadržaju aktivnog uglja sprečava nastanak novih mitisera. Aktivni ugalj izvlači nečistoće i toksine iz kože, ostavljajući je čistom bez mitisera i akni. Uz to crna maska sa aktivnim ugljem sužava pore, smanjuje lučenje sebuma, te se posebno preporučuje osobama sa nečistom i masnom kožom.
Vitamin B3 pomaže koži da vrati prirodan sjaj.
Namjenjeno svim tipovima kože."

Nakon  što sam ovo pročitala postala sam mnogo radoznala i željno iščekivala da je probam. Svaka od osobina kao da je namjenjena  mojoj koži. Nekada na licu imam puder po cijeli dan, i tada sam svjesna da je koža puna nečistoće, a pored toga i masna je, tako da sam pomislila da mi upravo ovaj proizvod treba.

fairynona

Kao što možete vidjeti na slici, maska dolazi u tubici koja je crne boje kao i sama maska. Mnogo mi se dopala ova jednakost boja, pri čemu u ambalaži dominira crna boja sa zelenim slovima. 
Tubica je smještena u kartonsku kutiju na kojoj se nalaze sve potrebne informacije o proizvodu. Otvor koji je namjenjen za doziranje proizvoda zaštićen je folijom, tako da možete biti sigurni da ga niko nije koristio. Upitanju je standardna ambalaža za skladištenje maskica koja je minimalistički dekorisana i oku veoma prijatna.



fairynona

fairynona

Tekstura maske je veoma gusta, možda i najgušća sa kojom sam se susrela. Intenzivna crna boja uočljiva je odmah pri otvaranju. Obzirom da je riječ o peel off maski, prije nego je nanesete na lice potrebno ga je detaljno očistiti i ukloniti sve tragove kozmetike. Zatim lice u potpunosti posušiti ručnikom i potome nanijeti masku. Kada su upitanju peel off maske, ja uvijek nanesem deblji sloj jer mi je time olakšano skidanje, iako se preporučuje nanošenje tanjeg sloja.
Kada sam je prvi put nanijela, osjetila sam pod prstima njenu gustu teksturu, ali uprkos tome nisam je štedila i razmazala sam deblji sloj preko lica, izostavljajući područje oko očiju i usana. Veoma je razmaziva i  naprosto sam uživala nanoseći je kružnim pokretima. Bilo mi je potrebno oko dvije minute da je fino i ravnomjerno nanesem.
Pri nanošenju peel off maski uvijek se trudim da ih ravnomjerno razmažem vodeći računa o debljini nanešenog sloja. Pod tim podrazumjevam da mi je jednaka debljina sloja maske na svim dijelovima lica, budući da se deblji sloj mnogo lakše odlijepi za razliku od tankog.
Nakon toga sam čekala nekih 40 minuta da se u potpunosti osuši. Ukoliko nanosite tanji sloj, osušit će se i za 25-30 minuta. Tokom sušenja maske osjeti se ono zatezanje na licu, a ja osobno volim taj osjećaj jer je veoma neobičan.
Kada se maskica u potunosti osušila lagano sam je počela odljepljivati počevši od rubova lica prema sredini. Obzirom da sam nanijela deblji sloj nije mi bilo teško da je odlijepim u odnosu na tanje slojeve, tako da sam je skinula doslovno u jednom potezu.
Prilikom skidanja nije uopće pucala, što me uistinu impresioniralo.

Cjelokupan proces možete vidjeti u narednoj slici. 

fairynona

fairynona

fairynona

Nakon skidanja maske možete se umiti mlakom vodom, a i ne morate. Nisam nanosila nikakvu kremu jer me zanimalo da li će koža biti isušena. Nakon par sati sam primjetila da je lice ujednačenog tena, nježno pri dodiru i daleko od suhe kože, naprotiv tome lice je bilo hidrirano kao da sam imala i kremu. 

fairynona

Sa sigurnošću mogu reći da kožu ostavi čistom i uzevši u obzir da je ujednač ten, pore mi nisu bile uočljive kao inače, a sama koža nije masna na T-zoni. Uklonjen je onaj sjaj koji dominira na masnom licu i koji pokušavamo otkloniti sa raznim preparatima.
Što se tiče uklanjanja mitisera ne mogu o tome svjedočiti jer trenutno ih nemam kao što sam nekada imala, ali vjerujem da bi redovno korištenje pomoglo i u tu svrhu.

fairynona

fairynona

Koristila sam je dva puta sedmično i uglavnom u večernjim satima.
Nisam primjetila nikakve neželjene posljedice tokom korištenja maske popt isušivanja ili iritacije kože. Moram naglasiti da sam zaista zadovoljna učincima i sigrno ću je nastavit koristit.

Regularna cijena je 16,95KM, a u aktuelnom katalogu je 9,95KM, stoga ne propustite ovu nisku cijenu uz koju dobijete čak 80ml peel off maskice.

Koristite li vi peel off maske i kakvi su vašu utisci?
Hvala vam na čitanju <3

You May Also Like

5 komentara

  1. Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....jedva sam je skinula....ko depil vosak

    OdgovoriIzbriši
  2. Koristila je i rasirila mi je pore, sto naslucujem da ima ljepilo u sebi kao mnoge maske. Ne preporucujem je :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Za ovu masku su mišljenja podjelenja ili je vole i ne vole. Žao mi je što je na vas ostavila takav utisak :( u mom slučaju nije bilo neželjenih posljedica.

      Izbriši
  3. Baš mi je žao,još netko mi je dao sličan komentar da je teško uklonjena sa lica...ja nisam imala taj problem. Treba pustit da se dobro osuši, onda se lakše skine u jednom potezu

    OdgovoriIzbriši