NIKEL Hidratantna krema za lice sa narančom

by - 03:07:00

Krema za lice sa narančom


fairynona

Otkako sam se upoznala sa proizvodima hrvatskog brenda prirodne kozmetike-Nikel, te njihovim učinkom sve više sam radoznala i želim probati većinu njihovih proizvoda. 
Početkom prošlog mjeseca prijatno su me iznenadili i uljepšali mi dan poklonom koji sam od njih dobila. Upravo u tom periodu potrošila sam kremu koju sam koristila stoga mi je trebala nova. Hladno vrijeme čini svoje, koža mi je postala suha na određenim dijelovima i jednim dijelom problematična. Primjetila sam neke promjene na licu poput crvenila i proširenih pora, lice je postalo masno više nego inače, i usljed svega toga postala sam nervozna jer nikako nisam mogla da se pomirim sa činjenicom da uprkos sloju pudera lice ne izgleda lijepo.

Hidratantna krema sa narančom je jedna od najpopularnijih krema iz Nikelove kozmetičke kuće. Namjenjena je za normalnu i osjetljivu kožu. Upravo nju sam dobila u pravi trenutak jer mi je bila neophodna kremica koja će pomoći da lice bude zdravo, lijepo i njegovano.

fairynona

Hidratantna krema sa narančom nalazi se u tubici (50ml) koja se otvara pomoću čepa na odvrtanje. Otvor namjenjen za doziranje kreme zaštićen je folijom što pokazuje da je krema nova i da nije korištena. Ovakve ambalaže su higijenski bolje u odnosu na one u teglicama gdje proizvod uzimamo prstima. U ovom slučaju nemamo kontakt sa cijelom masom kreme izuzev one količine koju istisnemo na prst. Tubica je smještena u kartonsku kutiju na kojoj se nalaze sve potrebne informacije o proizvodu.


fairynona

fairynona

fairynona

Predivan miris naranče bio je uočljiv odmah pri otvaranju tubice. To mi se dopalo jer miriše na voće i time se razlikuje od većine na našem tržištu. Tekstura kreme je veoma lagana i nije pretjerano gusta u odnosu na dosadašnje kremice koje sam ja koristila.

fairynona

fairynona

Nikel kaže: "Hidratantna krema sa narančom odličan je izbor za Vas ako imate suhu i osjetljivu kožu. Ona će hidratizirati, vratiti izgubljenu vlagu i obnoviti površinski zaštitni sloj."

Kako mi je u tom periodu koža bila sklona promjenama nisam mnogo razmišljala da li će mi odgovarati ova krema, niti sam se plašila negativnih posljedica. Obzirom da je riječ o prirodnoj kozmetici očekivala sam pozitivne rezultate. Upravo tako je i bilo. Očistila sam lice i nanijela kremu.
Uzevši u obzir činjenicu da je veoma lagane teksture nije potrebna velika količina da bi se razmazala po cijelom licu. Shodno tome moram spomenuti da je veoma razmaziva i brzo upijajuća. Miris naranče se osjeti tokom nanošenja kreme, ali ne zadržava se. Nakon samo par minuta na licu se matira i to mi se  nekako najviše od svega dopalo. Poslije nekoliko sati lice je dobilo ujednačen ten, a koža je pri dodiru mekana i baršunasta. Već nakon prve upotrebe sam bila zadovoljna i nastavila je koristiti.

Poslije prve sedmice koža na licu mi se umirila, nisam morala uklanjati masnoću sa T-zone, a pore su bile manje primjetne. Nestali su suhi dijelovi na licu jer je koža dobila izvrsnu hidrataciju koja je neophodna u hladnim danima.
U svakom smislu mi je odgovarala jer nisam mogla izdvojiti ni jednu osobinu kao negativnu. Vjerovatno ste već čitali na mom blogu da mi je područje oko očiju mnogo osjetljivo i da nikada ne nanosim kreme na taj dio lica, izuzev onih koje su namjenjene isključivo tom području. Sa ovom kremom nisam imala taj problem jer sam je nekoliko puta razmazala preko cijelog lica. To sam uradila iz radoznalosti i bilo mi je drago da mi oči nisu suzile. 
Koristila sam je samo ujutro, u večernjoj njezi nisam jer sam imala noćnu kremu. Obzirom da sam je koristila u dnevne svrhe odlično je sarađivala sa puderom i ostalom kozmetikom.

Prošao je mjesec dana otkako je koristim i uistinu sam prezadovoljna učincima. Proizvod je kvalitetan, nježan i ne izaziva nepravilnosti na licu. Doza hidratacije koju pruža idealna je u zimskim danima za moju mješovitu kožu. Sigurno je da ću u budućnosti nastavit koristit Nikel proizvode jer sam primjetila da mi je lice mnogo ljepše sa prirodnim kremama.

fairynona

Jeste li vi probali neku od Nikelovih krema? 
Hvala Vam na čitanju <3

You May Also Like

2 komentara

  1. Nisam isprobala ali po tvojoj recenziji djeluje mi odlično :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni se dopala, blaga je i ne izaziva nepravilnosti na licu. Ukoliko budete u prilici probajte i vi :)

      Izbriši