Avon Luxe Shape Sensation - Incredible

by - 11:47:00

Luxe ruž za usne

fairynona


Vjerovatno vam je poznato da sam veliki obožavaoc Avon Luxe proizvoda i da ih često koristim prilikom šminkanja. Prije svega volim njihovu ambalažu koja odiše glamurom, a zatim vrhunski kvalitet koji ima veoma važnu ulogu kada je upitanju izbor kozmetike.
Sredinom ljeta dobila sam paketic iz Avona koji ste mogli vidjeti na mom instagram profilu. U predivnom paketiću bila je Luxe podloga za lice i ruž. Obzirom da se ljeti ne šminkam puno zbog visokih temperatura, odvojila sam te proizvode za hladnije dane. Danas ću vam pisati o ružu koji pored svoje privlačne boje nosi naziv Incredible.

Kada opisujem neki ruž uvijek moram spomenuti da od svih kozmetičkih proizvoda upravo on nosi najveći simbol samopouzdanja i ženstvenosti. Svaka djevojka ima u torbi barem jedan ruž, brzinski ga može nanijeti jednim potezom i sigurno je da ruž nezamjenjiv proizvod.


fairynona

Bezbroj crvenih ruževa različitih brendova, tekstura i završnica nalazi se u mojoj kozmetičkoj torbi ali idalje posežem za njihovom kupovinom. Koliko puta ste nekome poklonili crveni ruž? Zašto baš crveni? Jedino ta boja nikada ne izlazi iz mode i ostaje vječita klasika ali i elegancija. 
Kada sam otvorila paketić i ugledala još jedan crveni ruž bila sam sretna jer sam znala da se razlikuje od ostalih i da je poseban, a zašto otkrit ćete u nastavku teksta :)


fairynona

Za početak ću nekoliko riječi posvetiti samoj ambalaži. Kao i svi Luxe proizvodi i ovaj ruž se odlikuje elegantnim pakovanjem. Smješten je u ambalažu zlatne boje sa metalik površinom, tako da ostavlja dojam ogledala. Po površini nema mnogo detalja izuzev ugravirane riječi Luxe, a na samom dnu se nalazi naziv boje ruža. Ovo je zaista jedno elegantno pakovanje minijaturno ukrašeno, a smješteno je u kartonsku kutiju crne boje na čijoj površini se nalaze sve potrebne informacije o proizvodu.


fairynona

fairynona

Jedinstveni ruž za usne sa formulom koja potiče proizvodnju kolagena krije se u ovoj otmjenoj ambalaži. Pored toga ima SPF 15. To su riječi koje je Avon izdvojio za ovaj proizvod. Nisam imala priliku probati ovakav ruž sve dok se nisam susrela upravo sa ovim.

Luxe Shape Sensation ruževi za usne su inovativnog izgleda jer se sastoje od dva dijela, unutarnjeg i vanjskog. Unutarnji dio je bijele boje i pruža usnama punoću zahvaljujući kolagenu, dok vanjski dio pruža glatkoću i intenzivnu boju. Ovo je savršen duo ukoliko želite savršene usne.
U ponudi imate pet nijansi ruža, a to su: Apricot Shimmer, Tangerine Dream, Rose Wood, Passion Plum i Incredible. Ja sam dobila Incredible boju i mislim da mi se ona najviše dopala.


fairynona

fairynona

Incredible predstavlja savršenu nijansu crvene boje. Nije previše tamna niti svijetla. Luksuzna i otmjena nijansa koja nema svoju zamjenu. Savršena je kada vam treba ruž za večernje izlazke, za poslovne sastanke ili bilo koju drugu priliku kada želite izgledati posebno i otmjeno. Ruž ima sjajnu završnicu bez dodatka krupnih šljokica. Riječ je samo o neprimjetnom sjaju koju naizgled povećava punoću usana.
Swatchevi izgledaju ovako.


fairynona

Tekstura ruža je veoma kremasta za što je vjerovatno zaslužan unutarnji dio ruža koji se prilikom nanošenja miješa sa vanjskim dijelom ruža i time poprima njegovu boju.
Nije sklon izlaženju van kontura usana pa ga stoga možete koristiti i bez olovke. Prilikom nanošenja i nekoliko sekundi nakon toga izaziva na usnama osjećaj hlađenja koji se ne zadržava dugo ali svakako je dosta osjetljiv. Taj osjećaj hlađenja dolazi od središnjeg dijela ruža čiji sastojci potiču mikrocirkulaciju usana i time povećavaju njihov volumen. Ima blagi miris mentola koji ovaj ruž izdvaja od većine ostalih koji mirišu na voćkice ili ipak pružaju onaj "kozmetički" miris. 

Ruž je zaista ugodan na usnama jer pruža itekako dobru hidrataciju pa samim tim ne isušuje usne. Ne zahtjeva previše pripreme prije nanošenja kao što je slučaj sa mat ruževima. U biti ovaj ruž možete nanijeti i bez ogledala jer je lako razmaziv. Obzirom da je moja boja crvena, meni je ogledalce potrebno :)
Ne spada u skupinu dugotrajnih ruževa tako da ga morate popravljati nakon jela ili pića, ali to mi nije smetalo obzirom da se može popraviti vrlo brzo. Uz to moram spomenuti da je lako nadogradiv te da ni u jednom trenutku ne izgleda neuredno niti će u vama izazvati želju da ga uklonite sa usana.
Ne nakuplja se u boricama usana.

Na usnama boja Incredible izgleda ovako.
fairynona

Prekrasna crvena nijansa pogodna za sve prilike.


fairynona


Regularna cijena ovog ruža je19,90KM (3,6 gr), a u aktuelnom katalogu je 12,90KM stoga ne propustite priliku i probajte ovaj ruž ako do sada niste :)

Volite li vi crvene ruževe? Koji je vaš omiljeni ruž?
Hvala na čitanju <3You May Also Like

0 komentara