Deborah Fluid Velvet Mat Lipstick 09

by - 01:22:00

Deborah Fluid Velvet Mat Lipstick


fairynona

Moja ljubav prema ruževima je uistinu beskrajna. Ruž zauzima prvo mjesto u odabiru mojih omiljenih kozmetičkih proizvoda. 
U posljednje vrijeme prilikom kupovine ruževa najčešće posežem za mat ruževima tamnijih nijansi. Nemam neki poseban razlog za to, naprosto obožavam tamne boje na usnama. 

U današnjem postu ću vam predstavit savršen mat ruž!
Dobrim ružem smatram onaj koji je dugotrajan i koji ne isušuje usne, a jedan takav nalazi se na Deborah policama
Obožavam Deborah ruževe i drago mi je što upravo pišem još jedan post o njihovim savršenim proizvodima.


fairynona

fairynona

fairynona

fairynona


Ambalaža ovog ruža je bez mnogo detalja. Djeluje jako elegantno a svoju ljepotu skriva unutar sebe. Ruž dolazi u klasičnom dugačkom pakovanju čvrste i bezbojne plastike što u potpunosti omogućava jasnu sliku boje koja se nalazi unutra. Matirana crna kapica koja je u sklopu ambalaže, sastoji se od čvrste drške sa aplikatorom koji je sastavljen od mnoštva sitnih dlačica. Četkica-aplikator je dizajnirana tako da omogućava precizno nanošenje ruža na rubovima usana. Obožavam ovakva izdanja mat ruževa, jer kada imamo dobar aplikator olovka za usne nam nije potrebna..

fairynona

Ruž je u tečnom stanju koji za sobom ostavlja baršunasto mat efekat. U ponudi imate 12 različitih nijansi koje se kreću od najsvjetlije nude do tamne bordo. Ja kao strastveni ljubitelj tamnih boja, izabrala sam nijansu u broju 09 jer me osvojila na prvi pogled. Riječ je o nekoj vrsti bordo boje, ali ne previše tamna, a pri tome ni previše crvena. Ne mogu je opisati riječima, koliko slika može pokazati. Djeluje glamurozno i skupocjeno. Savršena je za večernji makeup, ali može poslužiti i za dnevne varijante jer će usne u ovoj boji dominirati na cijelom licu.
Uglavnom ovo je jedna od meni osobno najdražih nijansi koje nanosim na usnama. 

fairynona

fairynona

fairynona
Boja prilikom nanošenja

faurynona
Boja nakon matiranja

Tekstura ruža je baršunasto kremasta što se može primjetiti odmah prilikom nanošenja. Srednja gustoća ruža je također jedna od karakteristika koje sa sobom nosi ovaj proizvod, i zahvaljujući tome potrebna je sasvim mala količina ruža kako bi se ravnomjerno razmazao po usnama.
Efekat matiranja vidljiv je odmah nakon nekoliko sekundi poslije nanošenja.

Pigmentacija je više nego odlična. Jedan sloj ruža daje boju identičnu onoj u bočici! Nema potrebe nanositi dva ili više slojeva, jer sama pigmentacija omogućava intenzivnu boju koja je uočljiva sa jednim slojem ruža.

Nakon svih ovih osobina, moram spomenuti i njegovu trajnost koja je na zavidnom nivou. Traje i po nekoliko sati na usnama bez isušivanja i nakupljanja na boricama. Ovo možda zvuči kao nemoguće, ali uistinu je tako, uvjerila sam se u to. Sada ću vam otkriti način na koji ja koristim mat ruževe.

Kao i kod svakog drugog mat ruža, piling i hidratacija usana (balzamom) su neizbježni da biste u potpunosti dobili savršen mat efekat, a da pri tome usne ne izgledaju suhe.
Prije nego nanesem mat ruž uvijek uradim piling usana a nakon toga nanesem balzam. Nakon par minutica usne su spremne za mat ruž. Lagano ruž nanesem na rubove usana, a ostatak sa aplikatora ostavim po sredini usana i rezultati su zadivljujući. Na taj način ruž može izdržati i do 5-6 sati bez popravke.
Deborah Fluid Velvet Mat ruž se pokazao kao dugotrajan ruž koji je otporan na piće ili hranu. Neće se tako brzo i jednostavno pokvariti.

Može se ukloniti pomoću micelarne vode ili kokosovog ulja, a nakon 7-8 sati možete ga ukloniti i pomoću vlažne maramice.
Nakon što uklonite ruž nanesite balzam kako bi usne dobile dovoljno hidratacije.

Deborah Fluid Velvet Mat ruž u boji 09 izgleda ovako:


fairynona

fairynona

fairynona

fairynona

faiynona


Zar nije savršena nijansa? 

Ovo je postao još jedan od mojih omiljenih ruževa i sa sigurnošću tvrdim da nema negativnu osobinu :)

Koristite li vi Deborah ruževe i koji je vaš omiljeni ruž?

Hvala Vam na čitanju <3

You May Also Like

0 komentara