Beetique Highlighter Palette Face-Glow-Champagne

by - 08:28:00

Beetique Highlighter Palette Face-Glow-Champagne


fairynona



Odavno nisam pisala o highlighterima iako ih zaista obožavam i često koristim. Stoga sam vam za danas  pripremila post o holografskoj svjetlucavoj paleti. Highlighter kao najzahvalniji višenamjenski proizvod u beauty svijetu uvijek je dobrodošao.

Vjerovatno ste nedavno primjetile na policama DM-a novi brend dekorativne kozmetike pod nazivom Beetique koji je kreirala Dagi Bee (njemačka influenserka) u saradnji sa DM-om. 
Dagi Bee je veoma popularna i atraktivna djevojka na društvenim mrežama, a jedan od njezinih ciljeva bio je plasiranje vlastitog brenda koji nudi visoki kvalitet uz pristupačne cijene.
S obzirom da sam ovu djevojku odavno pratila na instagramu, radovala sam se njezinom brendu i očekivala sam nešto uistinu ekskluzivno, kao što je i najavljeno.
U DM-u možete pronaći nekoliko proizvoda ovog brenda, a to su: set za konturisanje lica, paleta highlightera, paleta sjenki za oči, ruževe te kistove za puder i rumenilo.

Dobila sam na poklon paletu highlightera i odmah pri otvaranju sam vidjela da je riječ o fantastičnom proizvodu. U ponudi imaju dvije palete sa različitim nijansama i nazivima:
1. Face-Glow-Champagne 
2. Face-Glow-Lightbeam.
Ona o kojoj ću vam pisati je Face-Glow-Champagne.


fairy nona


Ambalaža je veoma elegantna i napravljena je od debljeg kartona, veoma jakog, te na rubovima ima ugrađene magnete koji je drže čvrsto zatvorenom. Dodatno je zaštićena još jednim omotom identičnog oblika i boje. Umjesto tipične bijele boje ovo pakovanje ima holo efekat koji odlično pristaje pakovanju highlightera. 
Na poleđini ambalaže nalaze se sve potrebne informacije o proizvodu.


fairy nona

fairynona

fairynona

Paleta u sebi skriva ogedalo i tri različite nijanse highlightera od kojih svaka ima svoj naziv:
Glaze - veoma topla i najsvjetlija nijansa u paleti. Odlikuje se svijetlo zlatnom bojom i idealna je za veoma svijetao ten.
Champagne -rekla bih da je ovo najljepša nijansa u paleti, neodređenog neutralnog tona u kojem dominira roze zlatna boja. Čisto savršenstvo!
Ibiza - ružičasta veoma tamna roza nijansa koja izgleda dosta hladno kada je gledamo u paleti, međutim kada se nanese na kožu izgleda dosta svjetlije.
Swatchevi izgledaju ovako:

fairynona

fairynona

fairynona


Paleta Face Glow Champagne u svom sastavu ima višestruke reflektirajuće pigmente koji na licu stvaraju visoki sjaj. Pored toga proizvod je bez glutena, bez acetona, bez alkohola, bez masnoća i veganski je. Ove karakteristike ga čine veoma zanimljivim.

Iako u paleti svetri boje izgledaju grubo i dosta svjetlucavo, ipak nisu takve kada ih nanesete na kožu. Posjeduju veoma kremastu teksturu koja se fino razmazuje na licu i ne trusi se prilikom nanošenja sa kistom. Fino se blenda i omogućava da istaknete željeni dio lica bez mnoštva sjajnih čestica koje se rasipaju po cijelom licu. Ja osobno ovakve proizvode češće nanosim prstima nego kistovima, ali ova paleta odlično sarađuje sa kistovima.

Završni sloj koji ostavlja ovaj proizvod je metalik.
Intenzitet same boje je vidljiv, ali ipak sjaj dominira mnogo više, pogotovo ukoliko nanesete veću količinu proizvoda, iako u suštini nije potrebna velika količina da biste istaknuli određene dijelove lica.

S obzirom da ja imam masno lice, ovakve proizvode ne koristim svakodnevno za isticanje lica. Razlog za to je što nakon nekoliko sati na licu prosijava sjaj i sam highlighter gubi svoje svojstvo i ne dominira na licu. Ovu paletu najčešće koristim na kapcima, ili kao sjenu za oči ili na prediu ispod obrva kako bih posvjetlila to područje. Izgleda zaista fenomenalno i ne nakuplja se na kapcima što mi se također dopalo.
Kada blago konturišem lice i istaknem jagodice i most nosa sa highlighterom, lice uistinu izgleda savršeno, iako to preferiram za večernji makeup.

Na narednoj fotografiji možete vidjeti kako na mom licu izgleda ova paleta kada kombinujem dvije nijanse.
Koristila sam nijansu Champagne na jagodicama, mostu nosa i dijelu ispod obrva. Najtamniju nijansu iz palete Ibiza nanijela sam na kapke.

fairynona


Mislim da je kvalitet ove palete odličan i ujedno je isplativa. Količina svake od nijasni je 5 grama. Lijepo pakovanje i lijepe nijanse su odlična kombinacija za poklon. S obzirom da mnoge djevojke ne koriste svakodnevno highlightere, ovo je paleta koja može dugo trajati.
Cijena palete je 30 KM.


Da li ste vi probale neki od Beetique proizvoda i kakvi su vaši utisci?
Hvala Vam na čitanju <3

You May Also Like

0 komentara