BOURJOIS ROUGE EDITION VELVET 09 HAPPY NUDE YEAR

by - 05:05:00

BOURJOIS ROUGE EDITION VELVET 09 HAPPY NUDE YEAR



Većina vizažista naglašava da je za isticanje ženstvenosti i podizanje samopouzdanja najbolje oružje ruž, koji nas osvoji na prvi pogled. Lijepe usne ostavljaju jak utisak ženstvenosti.

Kada su upitanju ruževi, moja ljubav je beskrajna i često posežem za kupovinom raznih ruževa. Od cjelokupnog make upa, najviše pažnje je posvećeno usnama. Koliko puta samo odemo do toaleta da popravimo ruž koji se razmazao ili izblijedio nakon nekog vremena. Ako imate pravi ruž, te probleme nećete imati. Jedan takav je Bourjois Rouge Edition Velvet. Riječ je o tečnom ružu za usne, koji ostavlja mat efekat.

Bourjois Rouge Edition Velvet ruževi dolaze u plastičnoj ambalaži četvrtastog oblika. Nanose se sa spužvastim aplikatorom, koji je dosta kvalitetan i nalazi se na stabilnoj drški, što omogućava precizno nanošenje ruža.


Ruž je dostupan u 8 nijansi. Ja sam izabrala nijansu pod brojem 09, a zove se Happy Nude YearIako sam ljubitelj tamnih boja na usnama, ponekad volim i neke neobične boje. Ova boja je nešto između blago roze i koraljne nijanse. Jedan sloj ruža daje roza boju, dok dva sloja daju koraljnu. 

Lijevo jedan sloj, desno dva sloja

Tekstura ruža je baršunasto kremasta što se može primjetit već pri prvom dodiru. Pigmentacija je odlična. Dva sloja ruža daju boju identičnu onoj u bočici. Moje iskustvo sa tečnim ruževima nije bilo dobro, jer sam uvijek na usnama dobijala svijetliju boju nego što je u bočici. Sa ovim ružem to nije slučaj.
Uz njega vam nije potrebna olovka za usne, jer će ruž biti ravnomjerne boje na svim djelovima usana.
Relativno brzo se suši kada ga nanesete. Jedan sloj na usnama će kroz dva minuta poprimiti mat efekat, a za dva sloja je potrebno pet minuta. 

Postojanost ruža je moram reći nenadmašiva. Kada poprimi mat izgled na usnama, zadržat će ga i po nekoliko sati. Ako jedete ili pijete, neće se izgubiti, samo će u sasvim maloj količini izblijediti.
Ne nakuplja se u boricama kao većina mat ruževa.

Prilikom nanošenja ruža osjeti se blago neugodan miris, koji me podsjeća na miris "stare šminke", ali ne zadržava se dugo na usnama, tako da to nije velika mana :)

Kao i kod svakog drugog mat ruža, piling i hidratacija usana (balzamom) su neizbježni da biste u poptunosti dobili mat efekat, a da usne ne izgledaju suhe.

Ako u potpunosti želite ukloniti ruž sa usana, ne treba puno truda, kao što je slučaj sa vodootpornim ruževima. Micelarna voda je dovoljna da uklonite sve ostatke sa usana.

Cijena ovog ruža sa količinom od 7,7 ml je 24,35 KM. S obzirom na odličan kvalitet, cijena je opravdana. Možete ga pronaći u drogerijama.

Na slikama možete vidjeti kako izgleda moja nijansa 09-Happy Nude Year.





Jeste li vi probali ovaj ruž i kakvi su vaši utisci?
Hvala vam na čitanju :)



You May Also Like

4 komentara