CATRICE LIQUID CAMOUFLAGE tečni korektor

by - 04:39:00

Catrice Liquid Camouflage tečni korektor



Nedavno sam pisala o tečnom puderu i paleti za konturisanje iz Catrice linije. Catrice ima zadovoljavajući kvalitet  i uz to pristupačne cijene na našem tržištu, tako da vrlo često posežem za proizvodima iz ovog brenda.
Jedan od proizvoda koji sam uvrstila u svoju ljetnu svakodnevnicu je Liquid Camouflage tečni korektor. Tečni korektori su praktičniji za nanošenje, stoga uvijek biram takva pakovanja.

Catrice Liquid Caomouflage High Concealer dolazi u ambalaži, koja je poput sjajeva za usne sa aplikatorom. Aplikator omogućava jednostavno nanošenje korektora. Ovakvo pakovanje je po mom mišljenju pratktično, jer volim kada mogu precizno nanijeti korektor na određena mjesta na licu.
Važno je spomenuti da aplikator koristite samo vi! Nije preporučljivo dijeliti sa još nekim, zbog opasnosti prenosa bakterija ili inficiranja kože.



Ovaj korektor je dostupan u dvije nijanse: 010  Porcellain i 020 Light Beige.
Ja sam izabrala nijansu Light Beige. Za moj ukus ovo je prelijepa nijansa jer je žutog podtona. Svojim žutim podtonom me podsjeća na NYX HD Photogenic korektor, koji obožavam upravo zbog njegove boje. Mislim da se ovakve boje korektora lijepo stope sa tamnijim tenom, u odnosu na one poptuno svijetle nijanse, koje odudaraju od prirodne boje lica. Pošto je moj ten ljeti dosta tamniji, ova nijansa je zadovoljila moje potrebe.




Ovaj korektor je namijenjen prekrivanju podočnjaka, nepravilnosti i crvenila na licu. Pored toga je vodootporan.

Ja nemam izražene podočnjake ni prištiće, stoga ovakve korektore koristim samo da bi malo posvjetlila i naglasila područje ispod očiju, i ponekad most nosa.

Tekstura korektora je vrlo kremasta. Iako je riječ o tečnom korektoru, primjetila sam da se nakon nanošenja relativno brzo suši na licu (ne suši se u trenu, ali nemojte čekati po nekoliko minuta nakon nanošenja pa ga onda blendati).

Ja ga nanesem pomoću aplikatora i zatim ga lagano utapkam prstima. Pokušala sam ga koristiti i sa beauty blenderom, ali meni je bolje rezultate pokazao sa prstima. Kada je upitanju nanošenje korektora, ja još uvijek nisam pronašla kist koji mi u potpunosti odgovara. Uvijek bolje rezultate postignem kada tečni korektor utapkam i razmažem prstima.

Pigmentacija korektora je uistinu odlična, čime je njegovo prekrivanje poptuno. Potrebna je sasvim mala količina kako bi ostao vidljiv na licu i prekrio sve nedostatke.

Vodootporna karakteristika ovog korektora je pružila odličnu trajnost na licu. Moje lice je masno, pa se često desi da korektor na licu nakon nekoliko sati izgubi svoje svojstvo. Sa ovim korektorom to nije slučaj. Traje i do 6-7 sati bez popravke, a kada ga fiksiram onda sam sigurna duži period.

Finiš koji dobijete sa ovim korektorom, u potpunosti je mat.
Nisam primjetila da se uvukao u borice ispod očiju i da je ostavio suhi trag.
Područje oko očiju je jako osjetljivo i mislim da je uz ovakav korektor neophodna dobra hidratanta kremica za te dijelove, s obzirom da je ovaj korektor vodootporan.
Korektor ima blagi kozmetički miris, koji se intenzivnije osjeti prilikom nanošenja, ali ne zadržava se dugotrajno na licu.

Moje mišljenje o ovom proizvodu je pozitivno, i mislim da je idealan za ljetno vrijeme, posebno kod osoba sa masnim licem. Pristupačne je cijene i zadovoljavajućeg kvaliteta.
Količina ovog korektora je 5,0 ml i košta 7,25 KM.
Možete ga pronaći u svim drogerijama.

Na slikama možete vidjeti kako izgleda na mom licu. Koristila sam ga samo na području ispod očiju, tako što ga odmah nakon nanošenja utapkam prstima, pri čemu se neprimjetno spoji sa puderom, koji je na ostalim dijelovima lica.



Krajnji rezultat sa Catrice korektorom, puderom i bronzerom je na idućoj slici




Na posljednjoj slici sam koristila Catrice All Matt Plus Shine control tečni puder, o kojem sam već pisala u prethodnom postu, i Catrice Prime and Fine Professional paletu za konturisanje, o kojoj sam također nedavno pisala. Ova tri proizvoda daju izvrsne rezultate kada se spoje.

Nadam se da sam vam lijepo prenijela moje utiske o ovim proizvodima. Hvala vam na čitanju :)

Jeste li vi probali ove proizvode i koji su vaši utisci?



You May Also Like

2 komentara

  1. Koristila sam i Catrice camouflage cream,ali definitivno je ovaj korektor jedan od boljih koje sam probala, i također je i moj u nijansi Light Beige :-)%

    OdgovoriIzbriši