L'OREAL INFALLIBLE 24h MATTE tečni puder

by - 01:14:00

L'OREAL INFALLIBLE 24h Matte tečni puder


Od svih brendova na našem tržištu, najviše izdvajam Loreal. Obožavam ga i nikad me nije razočarao. 
Danas ću vam pisati o tečnom puderu, koji ne mogu poredit ni sa jednim drugim. Riječ je o Loreal Infallible 24h matte.


Dosta sam čitala o ovom puderu i odlučila ga probati. Pošto je moja koža dosta osjetljiva i masna na T zoni, najviše koristim mat pudere. Ovaj je namjenjen masnoj koži i obećava mat efekat, vodootpornost i laganu teksturu.
Ne volim sve mat pudere, jer se mnogi nakupe na nekim dijelovima, kao na borama smijalicama, i stvaraju izgled suhe kože. Ovaj je drugačiji.

Na nažem tržištu u ponudi je samo 6 boja. Od tamnijih nijansi imaju samo tri, pa sam za ljetno vrijeme izabrala "Golden beige". Poslije nje ima još jedna, ali previše je tamna za moj ten.
Ova boja mi se sviđa jer nema onaj narandžasti i crvenkasti podton. Dovoljno je tamna i lijepo se stopi sa mojim tenom.

Puder dolazi u tubi sa čepom na odvrtanje, i to u količini od 35 ml. To je odlično, jer se tečni puderi prodaju u količini od 30ml.

Više volim ovakva pakovanja, nego pudere u staklenim bočicama. Nisu teški za nositi u torbama, kao što budu staklene bočice.

Otvor koji je namjenjen za doziranje pudera, dosta je praktičan. Uzak je, tako da možete kontrolisati količinu koju ćete istisnuti.


Na poleđini tube se nalaze sve potrebne informacije (sastav, rok trajanja, boja, i ostalo)


Na ambalaži piše da se puder protrese prije upotrebe. Savjetujem vam da to radite, jer je nakon toga tekstura pudera gušća.

Tekstura pudera nije puno gusta, kao što je kod većine mat pudera. Kod ovog je srednje gusta tekstura, i zahvaljujući tome lako se može razmazati po licu. Po završetku razmazivanja, lice popirimi mat izgled, ali nije suho. Na licu je lagan, imate osjećaj kao da ga i nema. Stopi se sa kožom i djeluje prirodno.
Kameni puder ni u kom slučaju nije potreban!




Prekrivanje je srednje. Jedan sloj je dovoljan da lice dobije drugačiji izgled, a da ne djeluje "vještački".

 Puder nema mirisa.

Ja ga koristim u kombinaciji sa Anew dnevnom kremom. Ona mi da dovoljno hidratacije, a puder dovoljno prekrivanja.

Trajnost pudera je do nekih 5-6 sati bez popravke. Nisam primjetila da mi izbija masnoća i da je lice sjajno. Kao što sam već rekla, ne koristim kameni puder u kombinaciji sa ovim, mada većina djevojaka kombinuje oba pudera. Moje lice je zadovoljno i bez kamenog pudera.
U ljetnim danima će poslužiti za prirodan ten i izgled, i neće biti težak.
U večernjim izlascima kombinujem ga sa Lorealovim bronzerom i odlično surađuju.

Po mom mišljenju ovaj puder je opravdao sve što Loreal obećava. Cijena mu je 22,50 KM. Možete ga pronaći u svim drogerijama.

Da li ste probali ovaj puder i kakvi su vaši utisci?

You May Also Like

2 komentara