UNIQ ONE HAIR TRETMAN BY REVLON

by - 02:22:00

UNIQ ONE HAIR TRETMAN BY REVLON



Vjerujem da sve djevojke sa dugom kosom teže ka tome da imaju zdravu i njegovanu kosu. Moja kosa je duga i nije farbana. Neposlušna je i sklona kovrdžanju u vlažnim vremenskim uslovima. Nije gusta i dlaka je tanka, pa je sklona pucanju, stoga mi je potrebna učinkovita njega.

Jedan od proizvoda koji me oduševio i pokazao se kao izvrstan u svim situacijama, jeste Uniq One Hair tretman za kosu - Revlon.
Riječ je o tretmanu bez ispiranja, koji pruža sve za njegovanu i zdravu kosu.
Koristim ga već dvije godine i nikada me nije razočarao

Prvi put sam se susrela sa njim u frizerskom salonu. Svi malo bolji saloni svoje klijente počaste sa nekim od "profesionalnih proizvoda", tako sam i ja otkrila ovaj.



Kao što vidite tretman dolazi u plastičnoj ambalaži, u količini od 150ml. Ambalaža je smještena u kartonsku kutiju, na kojoj se nalaze sve potrebne informacije (sastav, rok trajanja i upute za korištenje). Nažalost nisam sačuvala kutiju, pa vam je ne mogu slikovito prikazati.
Naziv tretmana govori da u jednom proizvodu ima sve što treba kosi  (All in one hair treatment).

Radi se o deset različitih efekata, koji su prikazani i uočljivi na samoj bočici.


Ti efekti su:

1. obnova suhe i oštećene kose
2. sjaj i kontrola neposlušne kose sklone uvijanju
3. zaštita kose od toplote prilikom feniranja, peglanja i uvijanja štapom
4. daje kosi svilenkast izgled i ostavlja je glatkom
5. štiti bojenu kosu sa UVA i UVB filterima
6. omogućava lakše raščešljavanje i peglanje kose
7. sprečava zamršenost kose
8. omogućava dugotrajnu frizuru
9. pruža zaštitu od rascjepljivanja dlake i pucanja kose
10. pruža volumen.

Već nakon prve upotrebe vidljiva je razlika na vašoj kosi. Svaki od naznačenih efekata je djelotvoran.

Gušće je teksture koja se lako razmazuje.


Korištenje je jednostavno pomoću pumpice sa raspršivačem.


Nacin upotrebe

Nanosi se na opranu i vlažnu kosu prije sušenja. Potrebna je sasvim mala količina (jedna kap) jer je tretman uistinu razmaziv. Ne otežava kosu i ne ostavlja masan trag. 
Zaštit će kosu od toplote prilikom feniranja, peglanja ili uvijanja. Ako imate neku frizuru, sve dlačice će ostati složene.
Kosa ima prirodan sjaj, koji se po mom mišljenu najviše ističe kada je uvijem. To možete vidjeti na slici (pored Revlona, na slici sam imala i Indola masku o kojoj sam već pisala)


Još jedna pozitivna strana je ta, da u vlažnim vremenskim prilikama ne omogućava kovrdžanje dlačica  na površini kose.

Ostavlja na kosi "frizerski" miris, koji je intenzivniji i dugotrajniji ukoliko se nanese na suhu kosu. Ja obožavam  miris kose kada izađem iz frizerskog salona :) a sa ovim tretmanom kosa mi uvijek miriše :)

Iako koristim dosta preparata za kosu, ovaj izdvajam po svemu. Ponekad u žurbi nemam vremena da peglam kosu ili pravim neku frizuru. U takvim situacijama ravnomjerno nanesem malu količinu ovoga, i nakon toga kosa djeluje složeno, nije razbacana i nema dlačica po površini. 

Uniq One tretman možete kupiti u frizerskim salonima ili u DM-u. U drogerijama se ubrzo rasprodaju, tako da je u salonima uvijek dostupan. Ja sam svoj kupila u salonu i platila 25 KM. Cijena je OK za količinu od 150ml i traje mi 6 mjeseci, uz konstanto korištenje.

Jeste li vi probali ovaj tretman i koji su vaši utisci?





You May Also Like

3 komentara