Avon Smokey Blue - Izbor boja kojima nisam odolila

by - 02:27:00

True Color paleta sjena za oči Smokey Blue

fairynona

Početkom jeseni sam kupila dvije nove Avonove palete sjena za oči i pisala o Smokey brown, a danas ću vam predstavit paletu pod nazivom Smokey blue

Ovo je moja prva paleta sa plavim nijansama. Ne znam zašto, ali većinom sam izbjegavala plave boje na svojim očima i nisam se usuđivala isprobati takav make up...ali kada sam ugledala ovu paletu poželjela sam je imati. Kupila sam je i stojala je neko vrijeme, čekala sam priliku da je fino testiram i prenesem utiske.
Sada sam sigurna da nisam pogriješila i žao mi je što nisam prije koristila plave sjene.

Mnogima su već poznate Avonove palete iz linije True color. Sve su identične i uvijek  upakovane u kvalitetnu plastičnu ambalažu crne boje. Dolaze u količini od 5 gr. Otvaraju se jednostavno, i pored neodoljivih boja nude nam ogledalo i dvostrani aplikator. Palete su smještene u kartonsku kutiju na čijoj pozadini se nalaze sve potrebne informacije o proizvodu, kao i slikovito uputstvo za nanošenje sjena.


Razlika među paletama se ogleda u nijansama i pigmentaciji boja. 

Ako me pratite na instagramu mogli ste primjetit da volim palete sjena za oči. Volim oči isticati bojama na kapcima. Prvi put sam to uradila sa plavim nijansama i zaista mi se dopalo kako izgleda.

Paleta pod nazivom Smokey Blue ispunjena je sa tri plave nijanse i jednom bijelom, a izgleda ovako:



fairynona
Slika sa blicem

Nijansa pod brojem jedan je blago sedefasta bijela boja iz koje izviru sitne sjajne čestice plave i srebrne boje. Čestice su vidljive pod jakim svjetlom. Pigmentacija ove boje je dosta slaba i uglavnom dominira sjaj. Ljubitelji blagog make up-a mogu je koristit samostalno preko cijelog kapka. Pošto je ova boja tako blaga i neutralna u odnosu na ostale tri, savršeno se uklopi i u kombinaciji sa njima, što možete vidjeti na kraju posta.
Nijansa pod brojem dva je sedefasta plava boja, koja se može pohvaliti sa odličnom pigmentacijom. Ovakvu boju nikada nisam koristila, ali sada sam sigurna da ću u budućnosti češće koristit ovakve tonove na zelenim očima.
Nijansa pod brojem tri je tamno plava boja, koja je također blago sedefasta. Jačina ove boje je intenzivna i dosta vidljiva na očima. Može se koristit na donjem rubu oka za isticanje, ili na kutovima kapka.
Nijansa pod brojem četiri je također tamno plava boja ali sa sivim podtonom. Pod jačim svjetlom je uočljiva mala razlika između ove i prethodne boje. Jedan sloj ove sjene daje sivu boju, dok dva sloja ističu intenzitet plave. Ovo je jedna neodređena nijansa plave koja se odlično uklapa uz prethodne tri boje.

Swatchevi (bez baze) izgledaju ovako:

Sa blicem

Bez blica

Pigmentacija boja je različita. Nijansa pod brojem 1 ima najslabiju pigmentaciju, dok nijansa pod brojem 2 ima najbolju. Preostale dvije nijanse su identične pigmentacije.
Sve boje iz palete su sedefaste i pokazuju sitni sjaj, ali i tu je razlika kao i u pigmentaciji. Nijansa pod brojem 1 pokazuje najviše sjaja, dok u ostalim nijansama dominira sama boja.
Sjene se dobro blendaju i mogu se postići razni look-ovi na očima.
Trajnost sjena na očima je zadovoljavajuća, kao i na svim Avonovim paletama. Bez baze traju 5-6 sati, a sa bazom i do 8 sati.

Mislim da je kombinacija ovih boja odlično odabrana. Savršeno se uklapaju jedna uz drugu. Isprobala sam sve nijanse koristit samostalno, ali najbolji rezultat sam dobila kada sam koristila sve boje, kao što nam i sam Avon preporučuje.

Na slikama možete vidjeti kako sam ja kombinovala boje iz ove palete i kako izgledaju na zelenim očima.


fairynona

fairynona


-Prvo sam nanijela bazu na kapke i korektor na podočnjake
-Na kutove oka sam nanijela sasvim malo nijanse pod brojem 3 i blendala prema unutarnjem dijelu oka.
-Nakon toga sam nijansu pod brojem 2 nanijela preko nijanse 3 i na unutarniji dio kapka. Blago sam prelazila četkicom od početka do kraja kapka.
-Nijansu pod brojem 1 sam nanijela na sredinu kapka i zatim sam blendala četkicom da bi spojila 1 i 2, i time njihov prelaz učinila manje vidljvim.
-Nijansu pod brojem 3 i 4 sam pomješala i nanijela na donji rub oka, ispod trepavica, a nakon toga sam ostatak sa četkice nanijela na rubove kapka. Time sam napravila granicu na kapku iznad koje ne nanosim sjenu.
-Po završetku sam dodala malo nijanse 1 i 2 na donji rub oka.
Na kraju sam sve pregledala, popunila, dodala i oduzela ako je gdje bilo potrebno :)
-Nakon sjena sam nanijela Golden Rose tuš i dva sloja Avon True Color maskare.






Za kompletan look mi je trebalo 15 minuta.
Ruž na usnama je Deborah, o njemu sam pisala ovdje i savršeno pristaje uz jači make up na očima.

Kako vam se sviđaju ove boje i izgled na mojim očima?

Hvala na čitanju <3

You May Also Like

4 komentara