Glamurozni izgled očiju

by - 14:35:00

Luxe maskara za intenzivni volumen



Maskara je najkorištenija dekorativna kozmetika na svijetu, stoga nije čudo da se svake godine na tržištu javljaju nove maskare sa novim efektima pružajući više od prethodnih. Maskara nam pruža određenu dozu samopouzdanja, jer ipak oči su prvo što se ističe na našem licu. Gotovo pa svaka žena svakodnevno koristi maskaru u različite svrhe, počevši od samo malo naglašenih očiju pa do cjelokupnog make-upa.
Ta crna pasta neprivlačnog izgleda, neizostavan je proizvod koji će od svake žene napraviti prirodnu ljepoticu.

Moj dan je nezamisliv bez upotrebe maskare. Vrlo često ih kupujem jer ih brzo trošim, tako da sam probala skoro sve sa našeg tržišta. Obzirom da imam prirodno duge i uvijene trepavice ne treba mi mnogo truda da istaknem oči, ali kao i u svemu ostalom tako i ovdje imam favorita koji se ističe od ostalih, a o tome ću vam više reći u nastavku.




Već odavno želim jedan post posvetiti Avon Luxe maskari koja je po mom mišljenju broj 1 kada su upitanju maskare. Čitajući recenzije kod ostalih blogerki, nisam naišla na mnogo postova o ovom proizvodu. U samom katalogu Luxe proizvodi se ističu prefinjenim pakovanjem i glamuroznim izgledom, a njihov kvalitet nije izražen slikovito. Ja sam prezadovoljna ovom kolekcijom proizvoda. O Luxe paleti sjena za oči sam već pisala (ovdje) i u skoro pa svakom postu sam imala na očima ovu maskaru, tako da je vrijeme da upoznate njene osobine.

Ambalaža Luxe maskare je kao što sam već rekla prefinjena i djeluje zaista glamurozno. Odlikuje se se zlatnom bojom tubice i metalik kapicom. Po površini tubice se nalazi natpis "Luxe" koji ovu kolekciju proizvoda čini posebnim.
Nema mnogo detalja na sebi jer se u njoj krije pravo blago. Tubica je smještena u kartonsku kutiju na kojoj su naglašene sve potrebne informacije o proizvodu.



Pri otvaranju ove maskare uočljiv je klasični oblik gumeno-plastične četkice, koji je po mom mišljenju najkorisniji. 




 Četkica je sa svih strana podjednako ispunjena vlaknima-zubcima jednake dužine. Iz mog dosadašnjeg iskustva ovaj oblik četkice je najpraktičniji i najkorisniji. Razlog za to je što ova vrsta četkice prilikom vađenja iz tubice ne iznosi previše paste vani koja se vremenom nakuplja na otvoru i samim tim suši. Pored toga kada nanosim maskaru na oči, ovaj oblik četkice najmanje dotiče kapak (barem u mom slučaju, jer sa mnogim maskarama prilikom šminkanja stvorim neželjenje mrlje na kapku i onda to sve moram očistiti i izgubim dosta na vrmenu) i omogućava ravnomjerno nanošenje po svim trepavicama.

Nakon ambalaže osvrnut ću se na sastav. Luxe maskara je dobila naziv po jednom od luksuznih sastojaka, a to je pigment crnog bisera. Poznato nam je da najpoznatije kozmetičke kuće u svim svojim proizvodima imaju različite pigmente koji ističu kvalitet boje. Stoga je ova maskara ispunjena intenzivnom jačinom crne boje

Tekstura maskare je gusta i lagano se nanosi na trepavice. Suši se relativno brzo prilikom šminkanja. 

Volumen koji ostavlja iza sebe je nevjerovatan! Uvijek sam se pitala da li je to do četkice ili samog sastava.  Ovu maskaru naprosto obožavam jer i jedan sloj omogućava glamurozan izgled očiju. Maskaru nanosim polako raščešljavajući trepavice. Za minut ili dva oči će vam biti potpuno drugačije. 

Sa ovom maskarom mi se nikad nisu stvarale grudvice prilikom šminkanja i to je jedna od njenih najboljih osobina. Na slikama možete vidjeti kako izgleda na očima.




Razlika sa i bez maskare je zaista uočljiva.
Skida se lagano pomoću micelarne vode ili sapuna. Ne ostavlja fleke i tamne krugove oko očiju. Moram naglasiti i to da mi nikada nije izazvala bilo kakve iritacije u očima, a imam jako osjetljive oči. 

Ako tražite savršenu maskaru moj savjet je upravo ova maskara koju možete pronaći u svakoj Avon brošuri po regularnoj cijeni od 20,90 KM (7ml).





Koje je vaša omiljena maskara i šta očekujete od nje?
Hvala Vam na čitanju <3

You May Also Like

2 komentara

  1. Kako lijepeee oči imaaš! Definitivno ću staviti ovu maskaru na listu za kupovinu, drastična je razlika sa i bez maskare. Inače koristim Maybelline lash sensational i zadovoljna sam, imam prirodno guste i duge trepuške i iskreno nabitnije mi je da ih maskara lijepo raščešlja,nije mi bitno da ih nešto posebno uvije, jer svakako koristim uvijač za trepavice. Volim gušće maskare i nijedna mi nije dobra kad je tek otvorim.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mnogo ti hvala, a maskara je uistinu savršena. Slažem se s tim da su maskare najbolje nakon nekih 10-tak dana poslije otvaranja :)

      Izbriši