L’Oréal Nutri Gold Extraordinary Oil rebalansirajuće ulje za lice

by - 10:28:00

L’Oréal Nutri Gold Extraordinary Oil rebalansirajuće ulje za lice


fairynona

U posljednje vrijeme mnogo je zastupljena njega kože prirodnim, kao i eteričnim uljima. Ulja su velikim dijelom zamijenila razorazne kreme i polako ulaze u našu rutinu. O njezi lica uljima sam pisala već prije koristeći Nutra Effects ulje iz Avona, koje se pokazalo kao odlično, a nakon toga i ulje ploda divlje ruže koje je zauzelo prvo mjesto kada je riječ o njezi. Uočila sam razlike između ulja i krema, tako da sve manje koristim kreme.

Obzirom da nam stiže jesen noseći sa sobom hladnije dane, trebamo više pažnje posvetiti njezi kože, koja ne smije biti zaboravljena.Uzevši u obzir sve negativne faktore koji utiču na kožu poput hladnog zraka i vjetra, neophodna je pojačana hidratacija kako bi naša koža i tokom zime ostala lijepa i nježna.

Ove jeseni sam počela koristiti Lorealovo Nutri Gold Extraordinary Oil ulje za lice i da mogu vratit vrijeme, kupila bi ga onog trenutka kada sam ga prvi put ugledala.
Odavno sam željela probati to ulje jer u svom sastavu ima osam esencijalnih ulja.  Esencijalna ulja koja ulaze u ovu mješavinu su: zeleni origano, citronela, matičnjak, limunska trava, klinčići, ruzmarin, lavanda i kamilica. Moram priznati da me ovaj sastav zaista učinio radoznalom, tako da sam čitala o svakom ulju posebno i ostala sam zadivljena njihovim pojedinačnim karakteristikama. Sva ulja su namjenjena očuvanju kože, veoma su skupa i zahtjevaju dugotrajnu pripremu.

fairynona

Na samom početku ću naglasiti da nemam riječi kojima bi opisala ljepotu ovog ulja, ali trudit ću se da ga predstavim u najljepšem svijetlu. 

Nutri Gold Extraordinary Oil ulje dolazi u elegantnoj staklenoj ambalaži, a doziranje je veoma jednostavno pomoću kapaljke koja omogućava ispuštanje željene količine ulja. Kapaljka svojim gornjim dijelom prelazi u čep koji zatvara ovu ambalažu. Minimalistički ukrašena staklenka smještena je u malu kutiju, koja na prednjoj strani ima bezbojnu foliju tako da ćete uočit na prvi pogled samu bočicu ispunjenu zlaćanom tekućinom.
Na kutiji se nalaze sve informacije o proizvodu ( sastav, rok trajanja, način upotrebe). Obzirom da me samo pakovanje zadivilo, napravila sam nekoliko slika koje prikazuju ovaj divni proizod.

fairynona

fairynona

fairtynona

fairynona

fairynona

fairynona

Moja koža je poprilično zahtjevna i veoma osjetljiva. Ako izuzmemo T-zonu koja je pretežno masna, ostatak lica vrlo često bude suh, možemo dobiti kombinovan tip kože. Jako teško mi je pronaći odgovarajuću kremu i kada pronađem odgovara mi jedan period, a zatim koža ponovo zahtjeva nešto više. Pored savršenog pakovanja, opis ovog ulja me osvojio na prvu.

Loreal kaže: "Suho ulje pomaže da se održi ravnoteža kože. Kombinovna i suha koža često je sklona izlučivanju suvišnog sebuma, što rezultira neuravnoteženošću kože. Pore djeluju prošireno, a površina kože djeluje neujednačena i masna.
U svom sastavu ima osam pažljivo odabranih esencijalnih ulja, poznatih po svojim svojstvima regulisanja sebuma i umirujućem djelovanju. Vaša koža je hidrirana, izgleda blistavije i zdravije, a pore djeluju suženo."

U kratkom  opisu ovog ulja krio se i moj problem koji imam sa kožom. Koristim ga posljednji mjesec dana i primjetila sam pozitivne razlike, koje ću podijeliti sa vama.

Kada sam kupila ulje i prvi put nanijela na kožu, prvo što sam osjetila jeste intenzivan miris lavande. Uočljiv je odmah pri otvaranju bočice, ali ne zadržava se na licu. Nakon nekoliko minuta nestane i ne osjeti se. Ulje je dosta tekuće i nije gusto kao što su čista ulja, tako da tokom upotrebe nemate dojam da ste na kožu nanijeli ulje. Obzirom da se radi o rijetkoj teksturi, pazite da vam tokom upotrebe ne iscuri sa lica ili prstiju, jer je baš tekuće.

fairynona

Dovoljne su dvije do tri kapi da biste ga razmazali po cijelom licu. Doziranje je veoma jednostavno pomoću kapaljke kojom možete istisnuti kapi direktno na lice, ili pak na jagodice prstiju pa lagano razmazati po licu. Meni osobno se više sviđa nanositi direktno na lice, a potome lagano umasirati. Nanoseći ulje na lice, istovremeno masirajte kožu laganim pokretima.
Posvetite minut ili dva masaži lica kako bi se ulje ravnomjerno nanijelo na sve dijelove lice i potome upilo u kožu. Veoma brzo se upije i ne ostavlja masan trag, već nasuprot tome koža je baršunasta na dodir. Nakon toga možete nanijeti kremu a i ne morate. Ja nisam koristila kremu jer mi je samo ulje dovoljno, ali sigurno je da ću uzeti i kreme iz ove linije i koristiti ih paralelno sa uljem.
Uzevši u obzir sve činjenice mogu reći da se samo ulje sporo troši. Možete ga koristit ujutro i navečer, samostalno ili u kombinaciji sa drugim njegujućim proizvodima.

Promjene koje sam uočila za ovaj jednomjesečni period upotrebe su pozitivne. Na licu mi je umanjen nastanak sitnih prištića, a pore su sužene i samim tim t-zona nije više "sjajna" kao prije. Koža je glatka i djeluje mi "zdravo" jer ima ujednačen ten. Površina kože je nježna na dodir, nije isušena ni masna. Lice mi uistinu izgleda drugačije i iako sam sklona svakodnevnoj upotrebi pudera, nekoliko puta ga nisam nanosila izlazeći vani, jer mi je bilo žao da na kožu nanesem nepotreban sloj. Ja sam prezadovoljna učincima ovog ulja i nadam se još boljim nakon što počnem koristiti i kreme iz ove linije.

Ulje je namjenjeno za sve dobne skupine tako da ga toplo preporučujem svim osobama koje imaju kombinovanu i problematičnu kožu.

fairynona


Ukoliko veću pažnju posvećujete samom sastavu hemijskih proizvoda, u ovom slučaju ne trebate brinuti jer je Loreal ovu mješavinu napravio isključivo od ulja i na samom kraju u konačnici se nalazi mali postotak parfema  i konzervansa. Ukratko rečeno ovo je zdrav i poželjan proizvod. koji možete pronaći u svim drogerijama na Loreal policama. Cijena mu je 24 KM (30ml).

Koristite li vi ulja za lice? Jeste li probali ovo ulje i kakvi su vaši utisci?
Hvala Vam na čitanju <3

You May Also Like

7 komentara

  1. OMG koliko si ga dobro opisala da ja sam masnom kozom imam zelju da ga isprobam, sto cu i uraditi. Ako postoji nesto da mi nahrani a ne omasti kozu, onda je to to. :*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala vam puno. Ulje vam neće naškodit bez obzira ako je koža masna, jer u suštini ono nije masno. Ten će ujednačiti a kožu nahraniti :)

      Izbriši
  2. Nisam probala nikada ovo ulje, ali mnogo mi se dopada i čini se kao idealno. Ovo je odlična recenzija i mislim da ću uzeti ulje ❤️❤️❤️

    I follow you: Visit and follow ----> Marija's blog + Giveawy

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala mnogo, a ulje toplo preporučujem i sigurna sam da će vam odgovarati. Pratim vas :)

      Izbriši
  3. Imam ga i obožavam ga! To je jedini proizvod koji koristim u večernjoj rutini i koža mi ujutro izgleda odlično! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slažem se sa vama :) i ja ga volim navečer nanijeti na očišćenu kožu i umasirati..Ujutro bude nježna i spremna za dnevnu rutinu :)

      Izbriši
  4. Kako da naručim ulje i koja je cijena

    OdgovoriIzbriši