Avon Mark Maskare

by - 03:21:00

Mark maskare


fairynona


Kozmetička kuća Avon jedna je od meni osobno najdražih jer konstantno svaki mjesec imaju novitete i nemoguće je barem jedan od njih ne isprobati. U posljednjem katalogu ono što me najviše zanimalo su nove maskare koje su se isticale svojim zavidnim ambalažama. Riječ je o maskarama iz poznate Mark linije, koje su sada predstavili novim ambalažama i time su apsolutni novitet.

Ove divne ambalaže su me odmah osvojile jer se razlikuju od klasičnih crnih ili metalnih tubica. Sada je riječ o jarkim bojama koje nagovještavaju ljeto.
Obzirom da je moj dan nezamisliv bez upotrebe maskare, kupujem ih veoma često i također brzo ih potrošim, tako da sam uvijek raspoložena za kupovinu nove.

U Avon katalogu se uočljive 3 različite maskare koje ćete jednostavno razlikovati po bojama, iako su tubice identičnog oblika.

1. Maskara za volumen i gustoću  - Big Daring
2. Maskara za volumen i definiciju - Big & Multiplied
3. Maskara za volumen i dužinu - Big & False Lash

Nisam se mogla odlučiti koju bih naručila jer je svaka na svoj način posebna, tako da sam uzela od svake po jednu.
Svaka od njih se temelji na volumenu koji predstavlja izrazitu karakteristiku svih maskara, a pored njega imamo i četkice za isticanje dužine, definicije i gustoće. Zar ne zvuče savršeno?


fairynona


Pakovanja se ne razlikuju mnogo od većine Mark maskara. Riječ je o klasičnim tubicama od čvrste plastike sa kapicama. Svaka kapica u sebi krije različite četkice koje su dizajnirane upravo za potrebe potrošača.
Tubice su bile smještene u kartonskim kutijama na kojima se nalaze sve potrebne informacije o proizvodu.

fairynona

fairynona

fairynona

Pažljivo sam isprobala svaku od ovih maskara, napravila fotografije i usporedbe, tako da u nastavku možete vdjeti svaku od njih posebno i time imat jasniju sliku o ovim proizvodima.


Maskara za volumen i gustoću  - Big & Daring


Maskara koja je namjenjena za isticanje volumena i gustoće trepavica krije se u crvenoj ambalaži. Njen glavni krivac za guste i neodoljive trepavice jeste blago zakrivljena i razgranata četkica koja se sastoji od mnoštva zubaca - vlakana, koji omogućavaju da u nekoliko poteza uvijete trepavice, a pri tome i naglasite njihovu dužinu. Klasične razgranate četkice su meni osobno najdraže, tako da je ova maskara definitivno moj favorit. Volim ovaj oblik četkice jer iznosi na sebi dosta proizvoda, tako da ne morate više puta četkicu vraćati u tubicu da biste dobili željenu količinu proizvoda na trepavicama. Jedan sloj ove maskare će ostaviti iza sebe intenzivne crne trepavice koje zaista izgledaju savršeno, što možete vidjeti u narednim fotografijama. 

fairynona

fairynona

fairynona

fairynona


Maskara za volumen i definiciju - Big & Multiplied

Maskara za volumen i defniciju trepavica krije se u tamno sivoj ambalaži. Njen predstavnik je višepraktična 2u1četkica koja je izrađena od gumirane plastike. Četkice koje za sebe vežu naziv 2u1 odnosi se takvu vrstu četkice koja sa jedne strane ima jako guste zubce poput gustog češlja, dok se sa druge strane nalaze rjeđe raspoređeni zubci. Ova četkica nije zakrivljena, ona je ravnog oblika i prilikom nanošenja proizvoda omogućava istovremeno raščešljavanje trepavica (gustom stranom) i isticanje volumena.
Četkica je mnogo zahvalna jer sa njom možete brzo i jednostavno istaknuti trepavice na najlakši način tako što prilikom nanošenja maskare četkicu okrećete kružno. Na taj način ćete trepavice razdvojiti i definisati željeni oblik, a ujedno i naglasiti volumen.
Dva sloja su dovolja da bi vaš pogled bio primjećen.
U nastavku pogledajte detaljnije.


fairynona

fairynona

fairynona

fairynona


Maskara za volumen i dužinu - Big & False Lash

Ukoliko želite imati trepavice poput lažnih onda birajte maskaru u ljubičastoj tubici. Ona je dizajnirana tako da sa njom možete od prirodnih trepavica napraviti naizgled umjetne trepavice. Vjerovali ili ne, to je moguće ukoliko imate idealnu četkicu za to. Ova ljubičasta tubica u sebi sadrži ekskluzivnu četkicu sastavljenu od mnoštva tankih vlakana koji mogu istaći svaku trepavicu. Potrebno je samo lagano četkicom proći između trepavica. Ova maskara se na očima suši relativno brzo, stoga ukoliko želite efekat lažnih trepavica, drugi sloj nanesite ubrzo nakon prvog. Ja sam nakon pola minute ili minutu nanosila drugi sloj i bila sam jako zadovoljna rezulatima. 
U nastavku možete pogledati slike.


fairynona

fairynona

fairynona



Svaka od ovih maskara je posebna na svoj način. Bitna karakteristika za svaku od njih jeste da posjeduju intenzivnu crnu boju i da se lagano skidaju pomoću micelarne vode. 
Nisu mi izazvale nikakve iritacije u očima, poput crvenila, svrbeža ili suza.
Kada je riječ o grudvicama, moram spomenuti da grudvice može izazvati bilo koja maskara ukoliko se nepravilno nanosi ili je stara. Kada nanesete jedan sloj, sačekajte da se osuši, i potome nanesite drugi. Na taj način neće biti grudvica :)

Mark maskare možete pronaći u Avon katalogu po cijeni od 6,90KM. Regularna cijena je 15,20 KM, stoga iskoristite popust :)

Da li vi koristite Avon maskare? Koja je vaša omiljena?
Hvala Vam na čitanju <3

You May Also Like

0 komentara