Bourjois Air Mat Foundation

by - 11:52:00

Bourjois Air Mat Tečni puder


Nedavno sam potrošila Vichy puder o kojem sam pisala ovdje i svoju kolekciju upotpunila sa novim puderom čiju sam kupovinu dugo odgađala. Riječ je o Bourjois Air mat puderu o kojem sam čula samo pohvale. Ne znam iz kojeg razloga ga nisam prije probala, s obzirom da su mi se dopale njegove karakteristike. Kada kupujem kozmetičke proizvode uvijek se dvoumim između nekoliko proizvoda, ali ovaj put je moj izbor bio Bourjois.

Opis ovog pudera me osvojio, a nakon što sam ga probala i testirala sigurna sam da će bit stalni dio moje kolekcije.

Bourjois kaže: "Tekući ekstra fini mat puder prožet vazduhom sa silikonskim česticama koje apsorbuju višak sebuma, bez efekta maske. Ujednačva boju kože sa prirodnim neprimjetnim efektom, omogućava koži da diše."

Moja koža je masna sa malim porama na T zoni i uvijek se trudim da koristim pudere koji neće uzrokovati nastanak novih pora i pojačati vidljivost postojećih. Kada su upitanju mat puderi moram priznati da ih uistinu volim, jer mi se sviđa mat efekat na licu, ali ono što ne volim kod tih pudera je njihova težina. Jako su teški na koži i nisu preporučljivi za svakodnevno korištenje. Stoga ih ne koristim svakodnevno. Ovaj puder iako ima mat efekat na licu ne stvara nikakvu težinu. On u biti samo ostavi mat efekat ali nije težak. Zaista se razlikuje od većine mat pudera koje sam probala.

Ambalaža je malo drugačija od većine Bourjois pudera koji većinom dolaze u bočicama sa pumpicom. Ovaj je u pljosnatoj, plastičnoj bež tubici sa čepićem u srebrnoj boji, koji ima na sebi ugraviran logo brenda. Jako elegantno izdanje ove kozmetičke kuće. Otvor koji je namjenjen za doziranje pudera zaštićen je folijom, tako da možete biti sigurni da ga niko nije koristio.





Na tubici se nalaze sve informacije o proizvodu.




Tekstura pudera nije puno gusta iako se čini na prvi utisak da jest. Lagana je i prozračna. Lako se razmazuje, ali poprilično brzo matira i suši, stoga prilikom nanošenja trebate biti brzi da biste ga ravnomjerno razmazali. Nisam probala nanošenje kistom jer tako nemam osjećaj, i sve pudere nanosim prstima, ali mislim da kist ne bi fino surađivao sa ovim puderom jer je mat i kao što sam spomenula brzo se suši.

Prekrivanje pudera je po mom mišljenju idealno, iako većina tvrdi da je srednje, ali ja se ne bi sa tom tvrdnjom složila. U potpunosti prekrije sva nesavršenstva na licu i djeluje prirodno. Lijepo se stopi sa kožom. Pored toga ne isušuje kožu, ne zatvara pore i ne uvlači se u borice. Zaista mogu napisati samo riječi pohvale.

Trajnost na licu je dovoljna. Izdrži bez nadogradnje i fiksatora cijelo radno vrijeme (7-8 sati). Uz njega ne koristim kameni puder niti ikakve fiksatore. Nanesem ga nakon kreme ili ulja i to je dovoljno. Tokom radnog vremena ne moram ništa nadograđivati niti popravljati. Normalno je da nakon 6-7 radnih sati neće biti kao što je odmah nakon nanošenja, ali to je i za očekivati. Bitno je da se ne nakuplja u porama, da zadrži ulogu prekrivanja nesavršenstva na licu, a da pored toga koža slobodno diše.

Dostupan je u 8 nijasniali na našem tržistu možete pronaći samo 6. Ja sam izabrala nijansu pod nazivom "Golden Beige" 03
Jako lijepa boja, malo je tamnija ali ne previše. Ima žuti podton koji ja obožavam kada su upitanju boje pudera. Jako lijepa boja koja je prikladna za ljetne dane. Djeluje prirodno na licu.
Swatchevi izgledaju ovako:






Posjeduje neki cvjetni miris, koji se osjeti prilikom nanošenja i malo nakon toga, ali ubrzo nestane i ne zadržava se na licu.

Kao sredstvo za uklanjanje sa lica koristila sam micelarnu vodu, gelove i sapune. Bilo koji preparat da uzmete i umijete se toplom vodom, uklonit ćete ga sa sigurnošću sa svih dijelova lica.

Spomenula bi još jednu po meni bitnu karakteristiku, a to je da ne ostavlja fleke na odjeći koje mogu nastati nespretnošću prilikom skidanja majica.

Moje mišljenje o ovom puderu je pozitivno i kozmetička kuća Bourjois može biti ponosna na svoj proizvod.
Cijena ovog pudera je 28KM, a količina je 30ml. Možete ga pronaći u svim drogerijama.

Koristite li vi Bourjois proizvode? Jeste li probali Air mat puder i kakvi su vaši utisci?

Hvala Vam na čitanju <3

You May Also Like

2 komentara

  1. Savrsen,prekrivesnost zadovoljavajuca takode i postojanost.Lagan puder,ne isusuje kozu.Kada ga nenasete na lice,koza bude tako njezna.Ja sam prezadovoljna,inace kupila sam ga u DM na akciji za 18km...ne moze bolja.Preporucujem damama taj podur,jer ima ekstra pokrivenost,dugotrajan je,lagan,ne daje izgled maske nego basdaje prirodni izgled,ne isusuje kozu,ne zavlacise u pore ako neko ima problem s tim sa ovim puderom ga nece imat.Ocjena 5+

    OdgovoriIzbriši