Avon True Delicate Matte ruževi za usne

by - 01:10:00

Avon True Delicate Matte ruževi za usne


fairynona

Kozmetička kuća Avon još jednom se potrudila da osvoji osmjehe pripadnica ljepšeg spola. Naime, u svojim novitetima ističe se novo lice mat ruževa u osam različitih nijansi.
Kakvi su to ruževi koji su omiljeni među djevojkama?
Većina odgovora svodi se na dugotrajnost, pigmentaciju i hidrataciju.

Novo lice Avonovih mat ruževa ovaj put je nešto drugačije u odnosu na dosadašnje verzije. Ako mislite da je riječ o običnim mat ruževima, moram naglasiti da nije. Ovog puta riječ je o nježnijoj verziji mat ruža obogaćenoj pigmentima koji reflektiraju svjetlost. Iako pripadaju skupini mat ruževa, na usnama ostavljaju blagi sjaj i baršunast izgled. Dakle, ukoliko niste ljubitelji pretjeranih mat ruževa koji vrlo često isušuju usne usljed dugotrajnog korištenja, sada možete svoje usne ukrasiti i istaknuti sa potpuno drugačijim proizvodom.
Puni naziv ovih ruževa je Avon True Delicate Matte ruž.

Bila sam sretnica koja je dobila paketić sa svim nijansama novih ruževa, stoga sam se uistinu radovala da ih testiram i svoje utiske ubrzo prije podijelim sa vama.

Ambalaža je približna kao i kod većine Avonovih ruževa. Praktično su upakovani u četvrtastu, crnu i matiranu plastiku, pri čemu se jednostavno otvaraju. Proizvod je dodatno zaštićen folijom na kojoj se nalaze sve potrebne informacije, a posebno se ističe naziv i boja ruža.
Više o ambalaži možete vidjeti na fotografijama.


fairynona

fairynona

fairynona

fairynona

fairynona

Obzirom da je ovo nježnija verzija matiranih ruževa, tekstura ruža je malo više kremasta, što omogućava lakše nanošenje na usnama. Ne stvaraju osjećaj suhoće zahvaljući jedinstvenoj formuli predstavljenoj u ovoj verziji ruža, koja prikazuje apsolutno drugačiji izgled usana.
Da se razlikuju od ostalih mat ruževa možete osjetiti odmah prilikom nanošenja, ali i vidljivo je golim okom. Na usnama ostavljaju baršunast trag pri čemu usnice izgledaju prirodno. Naime, pigmenti koji reflektiraju svjetlost su vidljivi kada ruž nanesete. Objasnila bih to na način da usne ne izgledaju "vještački" i nisu pretjerano istaknute i matirane sa samim ružem. Podsjeća na hidratantne ruževe i postepeno se matira, ali uprkos tome usne ne isušuje i nakon tri do četiri sata izgleda uredno. 
Ja osobno imam jako suhe usne i balzam za usne uvijek imam pri ruci, ali sa ovim ruževima nisam ga koristila. Na kraju dana kada uklonim sav makeup nanijela bih balzam na usne, koji tokom noći odradi svoj posao. U konačnici mogu reći da je nježnija verzija mat ruževa u svakom smislu opravdana.
Dosta su mazivi i jednim premazom ostavljaju srednje ka jače prekrivanje, dok sa dva premaza u potpunosti prekriju djelove koji nije prekrio prvi sloj ruža. 

U ponudi ima osam različitih nijansi koje se kreću od neutralnih i blagih tonova preko mauve nijansi pa sve do tamnih boja vina i trešnje. Sve te nijanse čine skupinu ovih osam ruževa.
Pigmentacija se malim dijelom razlikuje ovisno od nijanse do nijanse. Svjetlije nijanse imaju jači intenzitet boje, dok one tamnije ljepše izgledaju uz olovku za usne, što je i za očekivati jer je riječ o izrazito tamnijim nijansama.
Swatchevi izgledaju ovako.


fairynona


Moram priznati da skupinu ovih osam boja čini širok raspon nijansi koji predstavlja izvrsnu kolekciju ruževa za svačiji ukus.

Obzirom da su ovo nježnije verzije matiranih ruževa koji su obogaćeni pigmentima koji reflektiraju svjetlost, potrudila sam se da vam to i slikovito prikažem. Na narednim fotografijama možete vidjeti svaku boju samostalno bez olovke za usne. Iako vrlo često ruž koristim u kombinaciji sa olovkom za usne, ovog puta sam izostavila olovku. Razlog za to je što smatram da su ovi ruževi savršeni kada želimo u jednom potezu istaknuti usne, a da pri tome djeluje prirodno i prije svega za dnevnu varijantu.
Olovka je savršen dodatak za cjelokupan makeup, ali ovi ruževi su tako nježni da ih možete koristiti samostalno.

fairynona

fairynona

fairynona

fairynona

fairynona

fairynona

fairynona

Zar ne izgledaju nježno sa predivnim nijansama.

Moja omiljene nijanse su Misty Mocha i Cashmere Taupe, idealne su za dnevnu varijantu i vrlo često ih kombinujem zajedno. Te dvije nijanse koristim tako što Misty Mocha nanesem na rubove usana, a Cashmere Taupe na sredini pri čemu dobijem blagi ombre efekat. 
Na narednoj fototrafiji možete pogledati kako izgleda.


fairynona

Kako vam se dopadaju ove nijanse novih Avon ruževa?
Hvala Vam na čitanju <3

You May Also Like

0 komentara