Ružičaste nijanse Avon Mark Liquid tečnih ruževa

by - 01:13:00

Avon Mark tečni ruževi



avon mark lipstick

Ruževi u ružičastim nijansama su omiljeni proizvodi mnogih djevojaka.  Iako je bezbroj ružičastih nijansi koje dosta sliče jedna na drugu, u suštini svaka od njih se razlikuje.
Mogu izgledati veoma decentno na usnama, ali mogu i naglasiti usne jače od jarkih nijansi poput crvene. Za ružičaste tonove olovka za usne nije neophodna, a nije potrebno ni često popravljati sam ruž na usnama, kao što je slučaj sa tamnijim bojama.
Možemo reći da je spektar nijansi ružičaste boje koji je uistinu velik, omiljeni pri odabiru boje ruža.

Nedavno sam dobila paketić iz Avona u kojem su bili tečni ruževi iz popularne Mark kolekcije koja ima zavidan kvalitet. Vjerujem da ste probale barem jedan Mark ruž jer ih ima uistinu mnogo, a ukoliko niste naručite jer kvalitet Avon ruževa nema negativnu stranu.
U Avon ponudi ima mat verzija ruža koja je pogodna za definiciju usana, i sjajna verzija koja vizuelno povećava usne. Pigmentacija boje je  savršena u obje verzije, a izbor boja počinje od najsvjetlije nude nijanse do tamne bordo. Kada listam katalog i naiđem na stranicu sa ruževima, od toliko predivnih nijansi naprosto ne znam koju da naručim jer je svaka od njih divna na svoj način.
Ambalaža Mark tečnih ruževa nema mnogo detalja, ali ipak djeluje jako elegantno. Ruževi su upakovani u četvrtastu bezbojnu ambalažu izrađenu od kvalitetne plastike. Bezbojna mala bočica otkriva u potpunosti jasnu sliku boje koja se nalazi unutra. Sastavni dio ambalaže je i kapica koja na dnu svoje drške ima četkicu.
Mat i sjajnu verziju ruža razlikovat ćete po kapicama, jer mat ruževi imaju matiranu kapicu, a sjajni ruževi sjajnu.
Obožavam ovakva pakovanja bez mnogo naljepnica na površini ambalaže. 


mark lipstick avon

avon mark lipstick

Ružičasti ruževi uvijek su izgledali nježno i ženstveno. Iako ih ne koristim svakodnevno, osjećam se posebno lijepo kada na usne nanesem neku od ovih nijansi.
Boje koje sam izdvojila možete vidjeti na narednoj slici.


Rosy Flush je jedna od mnogobrojnih nijansi tečnih ruževa sa mat završnicom. Ovdje je riječ o jarkoj ružičastoj boji koja nikada ne izlazi iz mode. Predivna je i uvijek me asocira na proljeće.

rosy flush avon mark mat lipstick


Vintage Smoke i Blushing pripadaju skupini sjajnih ruževa. Kada se zasitim mat usana sa radošću koristim ruževe koji na usnama ostavljaju sjaj, ali sjaj bez šljokica. Ova vrsta ruževa čini usne vizuelno punijim i pored toga hidrira usne tako da vam balzam nije potreban. Pored toga dugotrajnost na usnama je višesatna. Nakon 4-5 sati sjaj se polako gubi, što je i za očekivati, ali boja ostaje, tako da u suštini na usnama izgleda kao hidratantni ruž u čvrstom stanju.

Vintage Smoke je moja omiljena boja ruža. Riječ je o tamnijoj verziji roza boje. Ta boja je za mene savršena i koristim je svaki dan na poslu. Ruž nanesem na usne kada stignem na posao i sigurna sam da ništa ne moram popravljati do pauze.
Samo jedan sloj ruža ostavlja intenzivnu boju i visoki sjaj, stoga dva ili tri sloja uopće nisu potrebna.


avon mark lipstick vintage smoke


Blushing je također ružičasta nijansa ali veoma svijetla. Pigmentacija je na zavidnom nivou kao i kod svih Avon ruževa. Ova nijansa je idealna ukoliko imate svijetliji ten, posebno za djevojke sa plavom kosom. Za moj ten je dosta svijetla, ali obožavam je u kombinaciji sa Vintage Smoke pri čemu Blushing nanesem samo na sredinu usana i time dobijem blagi ombre izgled usana.
Na narednoj slici možete vidjeti kako to izgleda na usnama.

avon mark lipstick

avon mark liquid tečni ruž


Kvalitet Avon ruževa je uistinu na zavidnom nivou i stoga ih uvijek biram i rado nosim u torbici :)
Koristite li vi Avon ruževe i koje su vaše omiljene boje?

avon liquid mark tečni ruž

Hvala Vam na čitanju <3

You May Also Like

0 komentara