Planet Spa Sheet Maske za lice

by - 03:05:00

Planet Spa Sheet Maske

fairynona

Maske za jednokratnu upotrebu ili poznatije kao sheet maske sve više postaju atraktivne. Njega kože sa sheet maskama potiče iz Azije i za kratak period postala je veoma popularna i na našem tržištu. Obzirom da kozmetička kuća Avon ide u korak sa vremenom, ovog puta su nam pripremili tri različite sheet maske u svojoj atraktivnoj i raznovrsnoj Planet Spa liniji proizvoda.
Planet Spa proizvodi čine skupinu proizvoda koji su namjenjeni isključivo za njegu kože, lica i kose. Vjerujem da ste probale barem jedan od mnogobrojnih proizvoda iz ove kolekcije i time se upoznali sa njihovom kvalitetom. 
Kada sam vidjela novitete u Planet Spa ponudi, očekivala sam samo najbolje. Dobila sam paketić sa maskama koje sam testirala, a moj zadatak je da vam prenesem svoje utiske i sa zadovoljstvom ću to učiniti putem ovog posta :)

fairynona

Prije nego što krenem sa opisom ovih maskica, napisat ću vam nekoliko karakteristika koje opisuju sheet maske ukoliko niste upoznati sa njima.
Dakle, sheet maske su namjenjene za jednokratnu upotrebu. Formirane su od tankog pamuka ili folije u obliku lica sa prorezima za oči, usta i nos. Materijali od kojih su izrađene maske bogato su natopljeni različitim serumima i tečnosti, ovisno koju masku birate. Koriste se tako što se nanesu na očišćeno lice, i drže 15 minuta, nakon toga masku uklonite, a ostatak proizvoda koji ostane na licu lagano utapkate da bi koža u potpunosti sve upila. Veoma jednostavna upotreba koja se ne može porediti sa drugom vrstom maski jer koži pruža intenzivnu njegu i hidrataciju, a oduzima sasvim malo vremena.
Pakovanja su veoma pratična, zauzimaju malo mjesta tako da ih možete nositi na putovanja i time imati pri ruci proizvod koji koži pruža maksimalnu njegu.

Probala sam zaista mnogo sheet maski i većina njih je pronašla svoje mjesto među mojim omiljenim proizvodima za njegu lica.
Planet Spa maskice su me također zadivile pa u nastavku pročitajte zbog čega ih volim :)

U ponudi se nalaze tri različite maske koje možete koristiti bez obzira kakav je vaš tip kože, što je veoma dobra osobina. Maske su namjenjene isključivo za njegu kože, a pored njege ostavljaju i lijep izgled vašeg lica.

fairynona

Kao  većina sheet maski i ove su izrađene od tankog pamuka i bogato natopljene tečnostima koje sadrže visoku koncentraciju sastojaka za njegu kože. Tečnosti kojom su maske natopljene gelaste su teksture i klize pod prstima. Maske su izrađene iz jednog dijela sa prorezima za oči, usta i nos i korištenje je veoma jednostavno. Trebate je samo nanijeti na očišćeno lice i držati 15 minuta. Preporučujem da to radite tako što ćete prvo nanijeti gornji dio preko čela i nježno ga razvući sa strana, zatim masku spustiti preko nosa i obraza, i time će i donji dio maske namjenjen za bradu, doći na svoje mjesto. Na ambalaži se nalazi i slikovito uputstvo za upotrebu.


Obzirom da su maske uistinu mnogo natopljene tečnošću, što je vidljivo nakon što je izvadite iz ambalaže, ostatak tečnosti možete kružnim pokretima umasirati po vratu jer je ima dovoljno i šteta je da se ne iskoristi. 
Maskica na licu ovako izgleda.

fairynona

Moram spomenuti jednu osobinu koja ove maske izdvaja od ostalih. Naime, ove maskice imaju dodatni djelić koji je namjenjen za "skidanje" odnosno jednostavnije uklanjanje sa lica. Nalazi se u gornjem desnom dijelu i nakon 15 minuta, lagano prstima uklonite proizvod tako što samo povučete masku za taj dodatni dio.
Ovaj dodatak je super, i zahvaljujući njemu proizvod uklonimo u samo jednom potezu.

fairynona

Sada ću vam reći nekoliko riječi za svaku maskicu posebno.


Blistava maska za lice sa oudom i zlatnim jandarom

fairynona

Maska za oudom i zlatnim jantarom dolazi u ljubičastoj ambalaži. U svom opisu kaže da koži daje blistavost, svježinu i odmoran izgled. Ovaj proizvod je idealan za upotrebu nakon napornog i stresnog dana kada želite nekoliko minuta posvetiti vašoj koži. Koristila sam je u večernjim satima nakon što očistim lice, i posebno u danima kada sam cijeli dan imala puder na licu i uz to bila vani, pa je na licu bilo i vanjskih faktora poput prašine ili vjetra. Maskica mi nije izazvala nikakve iritacije. Ono što sam mogla primjetiti nakon uklanjanja maske i masiranja lica, jeste da moje lice ima ujednačen ten i da time izgleda odmornije. Ima i blagi sjaj ravnomjerno raspoređen čime koža izgleda svježe. Na licu ne ostavlja ljepljiv trag što je veoma dobra osobina. Ujutro kada ustanem na licu se vidi razlika u odnosu na dane kada nisam koristila maske. Koža izgleda nahranjeno i nježna je na dodir.


Hidratantna maska sa maslinovim uljem

fairynona

Ukoliko imate suhu kožu maslinovo ulje je idealan proizvod koji će vam pomoći da pojačate nivo hidratacije. Ova maskica je obogaćena upravo maslinovim uljem i iako nije namjenjena isključivo za suhu kožu, vjerujem da je idealan produkt za taj tip kože. Moja koža je masna, ali uprkos tome veoma često koristim maske koje u svom sastavu imaju hidratizirajuće sastojke. Najčešće ih koristim kada na licu imam neki teži mat puder koji kožu isuši. Tako sam koristila i ovu masku nakon što uklonim mat puder sa lica. Veoma je prijatna na licu i nema ljepljiv trag kada je uklonite. Nakon nje moja koža je izgledala nahranjeno i nisam imala potrebu da nanosim kremu. 

Maska sa arganovim uljem


fairynona

Arganovo ulje je moj omiljeni produkt kako za njegu kose, tako i za njegu lica. Najčešće posežem za kupovinom maskica koje u svom sastavu imaju to moćno ulje. Avon kaže da ova maska regeneriše, revitalizira i daje energiju. Koristila sam je u danima kada lice očistim i nanesem piling. Nakon pilinga uvijek koristim maske koje regenerišu kožu, tako da je upravo ova maska bila idealna  za moje potrebe. Posjeduje blagi miris arganovog ulja koji je veoma prijatan čulu mirisa. Nakon što masku uklonim sa lica i umasiram ostatak proizvoda, kroz minut ili dva koža upije sav proizvod. Mislim da se baš ova maskica najbrže upije i na koži ostavi zdrav sjaj. Kada kažem zdrav sjaj, ne mislim na onaj sjaj na T-zoni, već koža ima ravnomjeran ten pri čemu ima i ravnomjeran sjaj po cijelom licu. Zdrav sjaj koji pokazuje da je koža nahranjena i hidratizirana. Nevjerovatno lijepa maska čiji učinci su vidljivi nakon prve upotrebe. Upravo ona je moja omiljena i nakon prve upotrebe sam odmah naručila još nekoliko jer smatram da su idealne za moje potrebe.


Sve maske su deramotološki testirane i upakovane za jednokratnu upotrebu. Meni nisu izazvale nikakve neželjene posljedice poput iritacije ili crvenila na licu. Pojačano lučenje masnoće također nije bilo prisutno prilikom upotrebe ovih proizvoda, niti bilo kakav drugi neugodan osjećaj.
Smatram da su odličan proizvod i da pružaju mnogo više od običnih maski. Možete ih koristiti u bilo koje doba dana.
Ja sam sklona večernjoj upotrebi proizvoda za njegu kože jer svaki dan idem na posao, pa stoga pustim da se tokom noći koža odmori od dekorativne kozmetike.
Koristila sam ih otprilike dva puta sedmično i smatram da je to sasvim dovoljno za njegu kože.

Planet Spa sheet maske možete pronaći u aktuelnoj Avon brošuri. Njihova regularna cijena je 7,00 KM ali sada ih možete naručiti po cijeni od 4,40 KM. 

Čime vi njegujete vaše lice i šta mislite o sheet maskama?
Hvala Vam na čitanju <3

You May Also Like

0 komentara