SHISEIDO Protective Liquid Foundation

by - 06:07:00

SHISEIDO Protective Liquid Foundation


U jednom od prethodnih postova pisala sam o novitetima koje sam nedavno kupila, pri čemu sam fokus stavila na skuplju kozmetiku. Brend za koji sam se odlučila i koji me poprilično zainteresovao je Shiseido. O Shiseido višebojnom rumenilu sam već pisala, a danas ću pisati o tečnom puderu.

Pronalaženje savršenog pudera sa svim pozitivnim karakteristikama može potrajati dugo. Neki od nas ne traže mnogo i zadovoljni su onim što imaju, dok većina uživa u testiranju noviteta. Meni osobno, kao blogerki, znatiželja uvijek bira nešto novo. Ukoliko mi proizvod ne odgovara, nikada nisam razočarana jer uvijek postoji neko kome ga mogu pokloniti. Ali kada kupim neki savršen proizvod onda mojoj sreći nema kraja.
Takav slučaj se desio sa Shiseido Protective Liquid tečnim puderom.
Taj puder je jedini proizvod koji sam nanijela na lice iz testera. Radnica koja mi je preporučila puder insistirala je da sa lica uklonim svoj i da probam taj. Ukratko-osvojio me na prvu.

Ambalaža ovog proizvoda se razlikuje od većine tečnih pudera. Riječ je o plastičnoj pljosnatoj bočici koja dolazi u kombinaciji plave i narančaste boje i ima čep na odvrtanje. Doziranje je jednostavno jer otvor nije velik, što je također plus.
Pored bočice, u ambalažu ulazi i dodatnio dio u kojem se nalazi spužvica za nanošenje proizvoda. Spužvica može poslužiti za nanošenje pudera ukoliko nemate kist i ne želite nanositi prstima. Ja osobno nisam koristila spužvicu jer puder uvijek nanosim prstima. S obzirom da je puder jako vodenast, mislim da bi ova spužvica upila dosta proizvoda, tako da je to još jedan razlog zbog kojeg je nisam koristila.
Oba dijela su upakovana u kartonsku kutiju na kojoj se nalaze sve dodatne informacije o proizvodu.


fairynona

fairynona

fairynona

fairynona


U ponudi imaju četiri različite nijanse:
1. Dark Ivory
2. Medium Beige
3. Dark Beige
4. Medium Ivory. 
Ona koja je meni odgovarala je Dark Ivory. Iako je najsvjetlija nijansa, u suštini nije previše svijetla jer na licu oksidira, tako da nakon nanošenja poslije par minuta na licu izgleda prirodno i fino se stopi sa tenom.



fairynona


Tražila sam dugotrajni puder sa boljim prekrivanjem a da je pri tome lagane teksture.  Moje lice je veoma masno na T zoni i zahtjeva čestu nadogradnju pudera i popravljanje šminke.
Upravo Shiseido Protective Liquid Foundation činio se kao odgovor na moju potragu.


Ovaj puder je vodootporan i sadrži SPF 30 zaštitu. Odlikuje se jako rijetkom teksturom i potrebno ga je promućkati prije upotrebe. Veoma je razmaziv, ali brzo se suši, stoga vam preporučujem da tokom nanošenja brzo i ravnomjerno razmažete proizvod kako bi u konačnici dobili željeni izgled na licu. Potrebo je nekih 3-4 minuta da se fino upije a potome i matira. U tom periodu i nijansa koju ste izabrali pokazuje svoju boju.
Prekrivenost mu je odlična, tako da u potpunosti prekriva sve flekice na licu.
Što se tiče dugotrajnosti, on ne gubi svoju vidljivost na licu, i bez nadogradnje ili kameng pudera može trajati 7-8 sati. Mi koji imamo masnu kožu veoma često popravljamo šminku i nadograđujemo je, ali kada imam na licu ovaj proizvod nemam tu naviku jer u svakom trenutku moje lice izgleda besprijekorno i lijepo.
Primer ne koristim svakodnevno, tako da sam u svakom slučaju veoma zadovoljna kvalitetom ovog proizvoda.

Na narednoj fotografiji možete vidjeti kako moje lice izgleda bez pudera i sa ovim puderom u nijansi Dark Ivory.

fairynona
Shiseido Protective Liquid Foundation- Dark Ivory


Dark Ivory je nijansa koja na licu izgleda prirodno i nema nikakav "vještački" odraz na licu.

Kako je puder vodootporan skidanje se mora obavljati sa proizvodima koji su namjenjeni za skidanje vodootporne kozmetike. Ja sam koristila Garnier micelarnu vodu  i odlično se pokazala. O njoj ću vam pisati u nekom od narednih postova.
Nakon što puder uklonite sa lica, koža zahtjeva bolju hidrataciju pogotovo ukoliko ga koristite svakodevno jer je puder vodootporan. 
Inače svi vodootporni proizvodi zahtjevaju kreme sa boljom hidratacijom jer imaju tendenciju isticanja suhih dijelova na licu, stoga je potrebno da koža bude dubinski nahranjena kako bi puder pokazao svoje pravo lice, a da pri tome ne dođe do pojačanog isticanja suhih dijelova na licu. 
Moja preporuka su barem dva puta sedmično neka od My beauty maskica.

Tokom korištenja nisam primjetila nikakve neželjene posljedice od strane ovog proizvoda. Moram naglasiti da sam uz njega koristila dobru hidratantnu kremu te redovno temeljito čistila lice kako bih mogla nanijeti maske za hidrataciju.

fairy nona

Shiseido Protective Liquid Foundation možete pronaći u bolje opremljenim kozmetičkim radnjama po cijeni od 74 KM (30ml).

Jeste li vi probali ovaj puder i kakvi su vašu utisci?
Koje je vaš omiljeni puder?

Hvala Vam na čitanju <3

You May Also Like

1 komentara