Avon Luxe za glamurozne usne

by - 03:20:00

Avon Luxe za glamurozne usne






Avon Luxe, sama riječ Luxe i zlatna ambalaža ovu liniju čine posebnom, glamuroznom i meni neodoljivom. Ljubitelj sam sjajnih i upadljivih stvarčica, te ambalaža. Naprosto me osvoje time. Dosta pažnje pridajem samom izgledu iako se ne vrti sve oko toga, ali na neki način uživam kada oko sebe imam dosta dekorativnih stvarčica. Avon Luxe linija mi je i više od samog dekorativnog izgleda, pa ih stoga uzimam i smjestim u moju make up kolekciju te uživam što u pogledu toliko i u korištenju.
U ovom postu ću vam pisati o mom iskustvu koje je temeljeno na dužem korištenju ove Avonove linije.
Za početak sam izabrala dva svjetlija ruža i dva sjaja. Ja lično preferiram tamne ruževe, ali ponekad iznenadim samu sebe pa malo promijenim look.

Avon Luxe ruž za usne – Polished Rose





Avonova kolekcija Luxe ruževa odlikuje se sjajnim izgledom. Još uvijek nemaju mat ruževe iz ove linije. Sva pakovanja su skoro identična, koja se odlikuju zlatnim ambalažama, koja predstavlja njihov zaštitni znak.
Nisam radila swatcheve jer smatram da ih tako ne mogu predstavit, jer mi je koža trenutno poprimila tamniji ten.
Izabrala sam nijansu ruža Polished Rose.
Kao što sam već rekla nisam ljubitelj svjetlijih nijansi, ali upotpunila sam svoju kolekciju sa ovom. Ono što me privuklo kod Polished Rose nijanse jeste umjerena jačina roza boje, ali ne previše svijetla niti previše pink ( tako to ja zovem ). Iz iskustva znam da ruževi sa sitnim šljokicama ne ostavljaju boje koliko i sjaja, ali ovaj je drugačiji. Dosta je pigmentiran i maziv, i može se bez više truda nanijeti bez olovke za usne. Jedan sloj je dovoljan da usne poprime ovu boju i sjaj, ali ja uvijek nanesem dva do tri da bi imao jači izgled.
Ruž je kremaste teksture sa sitnim šljokicama koje daju elegantan i raskošan sjaj. Hidratantan je na usnama i ne kupi se u naborima usana, što mu je dobra strana za dugotrajnost make upa, jer je postojan, i bez popravke može trajati dva sata ukoliko nanesete dva sloja. Ima sasvim blagi miris. Po mom ukusu najbolje se može koristiti za neki dnevni make up, ali lijepo izgleda i u večernjim satima
Na slici ćete vidjeti kako izgledaju dva sloja na usnama.




Luxe Shine Briliance ruž za usne – Nude Gold






Dvoumila sam se oko izbora ove i neke tamnije nijanse. Pošto imam dosta tamnih ruževa, odlučila sam isprobati i ovu svjetliju Nude Gold.
U katalogu mi je izgledao dosta tamniji nego uživo. Iznenadilo me kada sam ga isprobala. Svrstavam ga u totalno svijetle i neupdaljive nijanse, te u blistave ruževe.
Sama boja mu nije dosta uočljiva koliko se ističe njegov sjaj. Jedan sloj ruža daje samo blagi sedefasti izgled poput labela sa šljokicama, a dva do tri sloja pojačavaju isticanje usana.
Moje mišljenje je da se može koristiti za blagi dnevni make up, a vjerujem da će pronaći svoje mjesto i u večernjem make upu kod ljubitelja svijetlih nijansi i usana.
Na prvoj slici je jedan sloj ruža, a na drugoj dva sloja. Razlika je mala.





Avon Luxe Couture creme lip gloss






Avon Luxe sjajevi za usne se zaista mogu pohvaliti sa raskošnim izgledom i upotrebom za sve prilike. Ja sam izabrala dvije nijanse, svjetliju-Romantic rose i tamniju-Steamy plum.
Na prvoj slici je romantic rose, a na drugoj steamy plum.




Šta više reći nego savršeni su za mene. Odlični su i za sve prilike. Imaju raskošan sjaj, odličnu pigmentaciju i hidrataciju. Boje su upravo onakve kao i u kataloškim slikama, tako da svako može pronaći nešto za sebe. Svijetlu nijansu sam uzela za dnevni make up, a tamnu za noćni i sada ih stavljam kako stignem, nema pravila :) 
Ne razmazuju se i ne klize po usnama tokom većih ljetnih temperatura.
Nisam koristila olovku za usne. Stavljala sam ih same bez ruža i olovke. Imaju blagi miris.
Jedan sloj daje nježan izgled, a dva do tri sloja djeluju reći ću to skupocjeno i luksuzno.
Na slikama možete vidjeti kako izgledaju oba sjaja. 
Malo sam se igrala sa sjajevima i upoređivala nijanse :)





Kako se vama čine Luxe ruževi i sjajevi za usne u ovim nijansama?

You May Also Like

2 komentara