Digital Divas by Avon

by - 03:00:00

Digital Divas by Avon


Avon je i ove godine organizovao "Digital Divas" konferenciju, koja je okupila blogere sa naše regije. Prošle godine je prvi put bilo okupljanje blogera u našoj državi i svi utisci su bili pozitivni.
S obzirom da je moj blog nastao prije samo nekoliko dana, zaista sam počastovana ovim pozivom. Predviđena predavanja su bila dosta poučna, prvenstveno za nas početnike u blogovanju. Dosta toga sam sebi zabilježila i vjerujem da će mi koristiti za kvalitet i izgled mog bloga.

Konferencija je održana u Sarajevu, u hotelu Radon Plaza i namjenjena je beauty and fashion blogerskoj zajednici.

Trajala je  od 10:30h pa do 17:30h.

Uvodnu i završnu riječ je imala naša Šejla Korjenić

Na početku konferencije divna Ana2cats nam je pričala o liniji između privatnog i profesionalnog života. Dala nam je i nekoliko korisnih savjeta, koji bi trebali poboljšati našu blogersku zajednicu.

Nakon nje je nastupila Ivona Krezić Čolić, koja je opisala koliko profesionalan treba biti u pisanju, i šta brendovi traže od bloggerica kada se obrate za sponzorstvo.
Na kraju svog izlaganja nas je iznenadila sa poklonima iz linije Alma Ras, tako što je ispod nekoliko stolica bilo sakriveno iznenađenje u kesicama :)
Ja nisam bila dobitnica tih nagrada, ali sam bila iznenađena i sretna zbog drugih djevojaka.

Ono što bi najviše izdvojila je predavanje Une Bejtović, koja nam je pričala o selfbrendingu, koje sigurno neću zaboraviti :D 

Poslije nje svoju riječ je imala Ines Bulajić.

Jedno od dosta poučnih predavanja je iznijela Melisa Tolja Mešić, koja je govorila o web dizajnu, Google Analytics i SEO, i ponudila nam svoju pomoć ukoliko nam bude potrebno. Zaista lijep postupak.

U pauzama smo ručali, zasladili se i slikali na svim stranama. Upoznale smo druge blogerke i međusobno razmijenile naše priče i iskustva.

Pri kraju konferencije bilo je izlaganje o Nutribulletu, i također izvukli su sretnu dobitnicu ovog divnog poklona.

Svakako bi trebala spomenuti i Šejlinu priču prije završne riječi, koja govori o  tome kako napravit dobar press kit i šta nam on znači.

Hvala Avonu za ovo prelijepo okupljanje i druženje, a posebno hvala na poklonima koje su nam uručili pri polasku kući, i izdvojili pet sretnih dobitnica Luxe setova :)


Sve u svemu mogu reći da je ovo bio zaista lijep dan i da se radujem narednim okupljanjima ovoga tipa. 
U nastavku ću postaviti nekoliko slika sa jučerašnje konferencije.









Na samom kraju ide najljepše za mene :) ukrala sam malo vremena Ani i Sabrini za fotkice :)




Nadam se da sam ovim postom uspjela opisati jučerašnji dan, i da će iduće godine skup biti veći :)





You May Also Like

4 komentara

  1. Baš bih voljela da sam prisustvovala ovoj konferenciji, vidjela sam slike raznih blogerica i čini se da je baš bilo zabavno :) Samo me zanima, kako se dobijao poziv za ovo? Je li se mogao bilo ko prijaviti? :) Btw. ti izgledaš prelijepo, ova ti je haljinica preslatka!! :)
    http://sminkasticno.blogspot.ba/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti puno, bilo je prelijepo. Nadam se da ceš prisustvovati na idućoj konferenciji.

      Izbriši