Put do tamnog tena, Avon SUN protection, Maxi tan

by - 11:18:00


Put do tamnog tena, Avon SUN protection, Maxi tan

Pozdrav za sve vas koji čitate moj prvi post :)
Iskrena da budem dvoumila sam se oko izbora prve teme koju bi vam ovim putem ispisala. Po prirodi sam jako pričljiva i nekad pretjeram s pričom, stoga ću u ovom postu opisati svoj jučerašnji dan koji sam provela na kompleksu Panonskih jezera, a u narednim postovima ću  pisati o mojim svakodnevnicama.

Preplanuli ten je najljepši ukras naše kože tokom ljetnih dana. Da bismo ga postigli potrebno je koristiti odgovarajuće proizvode za zaštitu kože od sunca. Najčešće razlikujemo svijetlu kožu koja se odlikuje svijetlijim nijansama očiju i kose, i tamnu koja se odlikuje tamnijim nijansama očiju, kao i kose. Naravno da postoje i druge kombinacije.
Svijetla koža zahtjeva jaču zaštitu i oprezno izlaganje suncu, dok tamna koža ima jači pigment, te je stoga manje osjetljiva.


Moja koža je malo tamnija, ali ništa pretjerano. Obožavam sunce i taman ten, ali nisam ljubitelj solarija. Uživam u trenucima dok osjetim sunčeve zrake. Svjesna sam koliko je to štetno ali ne mogu mu odoliti. Moji vjerni pratioci u sunčanju su Avonovi proizvodi za zaštitu od sunca. Duži niz godina sam odana isključivo Avonu kada je upitanju zaštita od sunca. Avon nudi širok izbor losina i sprejeva uz pristupačne cijene. Sve sam ih isprobala i nastavila koristiti one koji su me najviše zadivili, a to su  Fresh Protection vodootporni losion za sunčanje F30, i proizvodi za naglašavanje preplanulosti.




Fresh Protection losion za sunčanje F30

U prvi susret suncu, moja koža ide sa vodootpornim osvježavajućim losinom Fresh Protection sa zaštitnim faktorom 30. Na idućoj slici možete vidjeti o kojem losionu je riječ


Ono što me privuklo kod ovog losina jeste sadržaj mentola koji mu daje ugodan i osvježavajući miris, koji prija u ljetnim vrelinama i sparinama. Na uputstvu za korištenje piše da se nanese na kožu 15 minuta prije izlaganja suncu. Savjetujem da ga tako koristite jer u protivnom neće djelovati u potpunosti. Kao što sam već napisala, losion je vodootporan, brzo se upija i kožu  čini glatkom. Najvažnije od svega je da ne ostavlja masan trag na koži. Nakon izlaska iz vode ponovo ga nanesite kada se koža osuši.
Avon u ponudi ima i losion za sunčanje sa zaštitnim faktorom 50, koji je istog pakovanja kao i ovaj, pa prema tome obratite pažnju. Ja osobno ovaj losion koristim u toku svoja prva dva do tri izlaganja kože suncu. To mi je sasvim dovoljno da dobijem malo tamniji ten bez posljedica sa crvenilom ili opeklinama. Nemam jako svijetlu kožu tako da mi je ovaj zaštitni faktor dovoljan, a za sve ostale koji imaju problema sa izlaganjem kože suncu, preporučujem drugi Avonov losion sa SF50.


Avon SUN Maxi tan - proizvodi za naglašavanje preplanulosti

Definitvno moj MUST HAVE su proizvodi za naglašavanje preplanulosti. Savršeni su za sve tipove kože. Ukolike se odlučite za narudžbu ovih preparata, budite oprezni da greškom ne biste naručili proizvode za samotamnjenje koji su sličnih pakovanja kao i ovi.

Hidratantni losion prije sunčanja sa beta karotenom


Obožavam ovaj losion. Iskrena da budem nemam nijednu negativnu riječ o njemu. Savršen je.
U svom sastavu ima beta karoten i to je ono čime me osvojio. Već sam prije napisala da obožavam tamnu i preplanulu kožu, a to za kratko vrijeme mogu postići upravo sa ovim maxi tan losionom. Upotrebljava se kao i sve druge kreme za zaštitu od sunca, tako što se nanese na kožu namanje 15 minuta prije sunčanja. Divno miriše. Nakon nekih 20-25 minuta vaša koža će izgledati preplanulo, tj. imat će nježnu preplanulu boju, a sa daljnjim korištenjem koža će sve više poprimati izgled preplanulosti zahvaljujući beta karotenu. Ne ostavlja masne niti ljepljive tragove na koži.
Možete ga koristiti i bez sunčanja, npr. tokom šetnje jer ima osvježavajući i blagi miris, te daje sitni sedefasti odsjaj, tako da se može upotrebljavati skoro za sve prilike.
Mnogi ga miješaju sa losionima za samotamnjenje, ali u potpunosti se razlikuju i po sastavu i po djelovanju, jedina sličnost im je pakovanje.


Ulje u spreju za isticanje preplanulosti



Nakon losiona sa beta karotenom koristim ulje u spreju, oba su sličnog opisa.
Ulje je praktičnije za koristiti jer ima raspršivač. Nije masno, brzo se upija u koži, i divno miriše zahvaljujući sastavu kokosovih i palminih sjemenki. Konstantnom dnevnom uporabom ovog ulja vaša koža će izgledati preplanulo i zadržati taj izgled.

Ono što bi željela naglasiti jeste da ukoliko koristite ovaj set, losion i ulje, sigurno ćete postići da vaša koža sija preplanulim tenom. Posljedice korištenja mogu biti samo nježna i mekana koža, jer oba proizvoda dubinski hidratiziraju kožu. Ukoliko ste se cijeli dan brćkali i sunčali uz Avonove sun prozivode, nakon tuširanja ne morate nanositi nikakav losion, jer koža neće biti suha ni gruba, zahvaljujući hidrataciji ovih prozivoda.
Avon nudi veliki izbor sličnih prozivoda, ja sam izdvojila svoj set, a vi?
U idućim postovima ću postavljati više slika isključivo o Avonu. Ovo je tek prvi post pa se nadam da će vam se dopasti. :)



You May Also Like

4 komentara

  1. Svaka čast, bravo za prvi post. #proud

    OdgovoriIzbriši
  2. Koristim ove proizvode vec duze vrijeme i obozavam ih. Osim ugodnog mirisa, daju mojoj kozi prekrasnu prirodnu boju i zadrzavaju je puno dulje nego druga ulja i pekmezi. Ulje je definitivno moj NO1!

    OdgovoriIzbriši