Yves Rocher Monoi de Tahiti, dragocjeno suho ulje

by - 05:37:00

Yves Rocher Monoi de Tahiti, dragocjeno suho ulje




Obožavam sjaj, šljokice i kada mi koža blista od sjajnih ulja i losiona. Ljeto i sunce su idealni za korištenje ovakvih preparata. Nedavno sam isprobala Yves Rocher Monoi de Tahiti dragocjeno suho ulje za tijelo i kosu. Prije svega kod ovog egzotičnog ulja privukao me njegov opis koji kaže, da se ulje dobiva namakanjem cvjetova Tiare u kokosovom ulju. Tiare je egzotičan cvijet koji dolazi iz skupine Gardenije, a širom svijeta poznata je kao Tiare sa Tahitija. Odlikuje se egzotičnim mirisom, a na Tahitiju je simbolizovan kao cvijet ljubavi. Divan opis... Ovo ulje me toliko očaralo da sam bočicu ubrzo ispraznila :(








Kao što vidite ulje dolazi u elegantnoj staklenoj bočici od 100ml. Jednostavno se otvara i praktično je za koristiti zbog svoje gušće teksture.
Prije upotrebe potrebno je protresti bočicu da bi se ulje spojilo sa sitnim zlatnim česticama. Ove sitne čestice ostavljaju jači sedefast sjaj, i djeluje elegantno na koži. Nisu krupne i mnogo upadljive čime bi skretale pažnju na krupan sjaj. Ovako izgleda pod dnevnim svjetlom, tj.suncem.


Nije masno i slipavo na koži, što mu je pozitivna strana. Brzo se upija. U opisu stoji da kožu hidratizira, ali na to nisam obraćala pažnju, jer za hidrataciju mi ne trebaju sitne sjajne čestice. Bitno je da ne isušuje.
Još jedna lijepa strana ovog ulja je ta da se može koristiti i na kosi. Ako to radite, stavite sasvim malo ulja u ruke, lijepo razmažite i nanesite na površinu kose. Rezultat će biti blistav sjaj u kosi, a druga dobra strana je divan miris :)
Kao što sam već prije napisala, miris mu je egzotičan sa cvijetnim notama i dosta je trajan, tako da parfem nije potreban.
Moje lično mišljenje je da nema nikakvu manu i ja ga svrstavam u ljetne favorite. 
Da li ste vi isprobale ovo dragocjeno suho ulje i kakvi su vaši utisci?

You May Also Like

1 komentara